Monkey Pants part 2.

Soms scoort ge. Dat is één van de plezantste dingen van De Hobby. Ik scoorde hiermee. Met het broekje dan, vooral. Marte liet u ook al eens zien hoe dat er poepschuifsgewijs uit zag. Toen, toen werd ze één en maakte ik maat 86. Nu is ze de anderhalf al ruim gepasseerd en maakte ik maatje 92 voor haar.

De stof is van JNY design en kocht ik een hele tijd geleden hier. De bruine variant van de stof wacht nog op tijd voor mezelf, ooiteens.

Ik was te moe om de boordstof fatsoenlijk in 4 te verdelen, dus ik trok er gewoon maar wat aan, bij de halsrand en het ziet er gelukkig wel ok uit. De boordstof is een Pauli’tje trouwens.

 

Het broekje is een zaligheid om te maken. De uitleg bij het patroon is heel duidelijk en het resultaat is de uberschattigheid zelve. Ik combineerde deze keer met felblauwe interlock (ook al Pauli).

 

 

Ik ging met de mama van Marte op stap en overhandigde, zij beloofde mij foto’s van het kind in pyjama. En zie hier eens, gisteren in mijn mailbox: een frisgewassen kindje, recht uit bad, dat ongetwijfeld uw hart steelt.

 

Het broekje gelukkig nog wat te lang, want dat laat ruimte voor groeien. En kijkt eens hier, het kind kan kruipen zoals het hoort.

In de foto-opdracht: foto’s van de apenpoep.

Van horen zeggen was dat niet zo gemakkelijk, want een camera is ontzettend interessant om naartoe te kruipen. Dus organiseerden ze een ganse zoektocht naar speelgoedjes door het huis, om het kind toch maar langs de goeie kant te kunnen fotograferen.

 

Opdracht geslaagd, ja toch? Mijn hart maakt alleszins een sprongetje van blijheid bij het bekijken van de foto’s!

Met superveel danku’s voor Greet en Kristiaan voor de mooie foto’s!

Het schaapdekentje voor de beste oma van de wereld.

U denkt vast dat ik het bij het verkeerde seizoen heb, maar niets is minder waar. Indien u mij niet las in januari, ga dan eerst hier eens lezen.
Mijn oma is ondertussen al een hele tijd terug thuis, gelukkig. Nadat ik haar in het ziekenhuis zag, onder een stuk of drie dekens, wist ik dat er een vervolg moest komen op dat kussen, in de vorm van een dekentje. Pauli was zowat uitgeput qua harige fleece (wrong season, dus toch) maar nog meer sprak mij aan: de rol schaap. Niet heus, want 100% katoen, maar toch, schaap. Zacht, wit en warm, meer moet dat niet zijn.

Vermiljoen voorzag me van een extra meter grijze Sioux stof van Petit Pan. Mijn oma is piepklein (ik ben u alvast voor, het zit in de genen, ja), en stof van Petit Pan 140 cm breed, dus een dekentje van 100×140 cm is zeker groot genoeg.

Schaap is veel minder rekbaar dan fleece, wat het productieproces aanzienlijk vergemakkelijkte. Het was een nachtelijke bezigheid, dus dat was wel enigszins meegenomen. Met een minimum aan speldjes denk ik dat het op een uurtje klaar was.
De paspel is de superdikke en superzachte flockpaspel van Bambiblauw. Zo schoon. Maar echt. Zo schoon.
En er is alvast één iemand fan van het dekentje.
Yo!

Babyboom part 1.

Als je mij vraagt wie er zwanger is rondom mij, kan ik rustig 15 namen opnoemen. Wees voorbereid mensen, ik schat zo in dat mijn blog de komende maanden gesierd zal worden door babyspul. Te beginnen met dit allerschattigst jurkje.
Op de foto zie je het misschien niet meteen, maar het is piepklein. Ik maakte maat 3-6 maanden, voor een kindje dat in mei 3 maand wordt. Ik voorspel zo ongeveer dan de eerste hittegolf van dit jaar, waarvoor dit uiterst geschikt is.
Het patroontje vond ik op deze blog en als u een snel-klaar kadootje nodig hebt, kan ik dit zeker aanraden.
Voor biaislint passeerde ik bij Hexagoon, daar is zoveel meer keuze dan bij Veritas en ge krijgt er gratis kleuradvies bij. Het enige dat ik mezelf telkens weer lap, is dat ik daar zeer klunzig sta te gokken hoeveel ik precies nodig heb. Uiteindelijk kocht ik 2 meter, maar dat bleek te weinig om ook onderaan biais te naaien, dus legde ik er een zoom in.

 

Als het te klein wordt als jurkje, kan het ook als tuniek gedragen worden. 2 in 1, mensen.

 

 

Het stofje kocht ik eens in een ver verleden bij Vermiljoen en is van Liberty. Instant verliefdheid toenindentijd en nog steeds. Het is een superluchtig stofje, en ongelooflijk zacht. Ideaal voor zomers babyspul, dus.

De Vink-jurk. En van lange leve tricot.

We gaan even terug in de tijd, gaat u mee?

Zo’n dikke twee jaar geleden ontstond mijn liefde voor de naaimachine en samen daarmee ontdekte ik het ware paradijs aan blogs en de bijbehorende onuitputtelijke inspiratiebron als het op stofjes aankomt. Stapelverliefd, ik overdrijf niet, sta-pel-ver-liefd, werd ik op de Retro Rocket Rascals van Michael Miller, mede dankzij Meisjesmama’s prachtig wikkeljurkje. Ik bestelde een meter voor ooit-eens, zoals dat wel vaker gaat en een beetje later nog anderhalve meter extra voor nog meer ooit-eens. En toen lag dat stofje daar, mooi te wezen. Af en toe ging het door mijn handen en telkens deed mijn hart een sprongetje.

Afgelopen winter kreeg ik een vriendin warm voor het stofje en mocht ik een dekentje maken voor haar dochtertje. Omdat zij het stofje toen in voorraad had, besloot ik niet aan mijn eigen verzameling te komen, maar bestelde ik nog eens anderhalve meter voor het dekentje.

Eveneens was de rakettenstof in september één van mijn voorstellen voor het winterjasje dat ik voor Liene, mijn buurmeisje, maakte. Het werd afgekeurd en tegelijk heel warm onthaald. Mijn buren, die hebben smaak, zeg dat ik het gezegd heb, want hoewel ze het jasje in dat geweldige Kokka-stofje wilden, reserveerden ze alvast een stukje raket voor zo ergens tegen het voorjaar. Een jurkje, genre Meisjesmama, zoiets moest het worden.

Omdat ik geen zin had, om zelf het patroon voor een wikkeljurk te tekenen, keek ik eens lief naar haar, wat genoeg was om het patroon voor een wikkelkleedje uit een Burda van 2004, in blogland beter bekend als de Vink-jurk, van haar lenen. Van die jurk zijn al zeer veel exemplaren gemaakt, u kan ze allen bewonderen in deze flickr-groep. (Het gaat blijkbaar om een kinderspecial van Burda, E777, patroon 640.)
Mijn collega maakte het ook nog maar pas en verzon er een beleg bij. Onder het motto “beter goed gejat dan slecht bedacht” deed ik ook van belegje stikken. Het zijn de groene streepjes van American Jane.

Het klinkt overal alsof het peanuts is om dat ding in mekaar te stikken en er is ook niet veel ingewikkelds aan, maar op de mouwen heb ik serieus gevloekt. Tot een stuk of zeven keer toe, had ik steeds een stuk mouw over aan het eind van de mouwinzet van het jurkje. Uiteindelijk was het weer van Leuvens Stiksel to the rescue en gaf zij één of andere tip met een rimpeldraad waar ik niks van snapte, maar als ik het deed werkte het! De mouwen zitten er zo ongeveer perfect in. En hier komen we bij deel 2 van de titel van deze blogpost: lang leve tricot! Ik zou mezelf een jaar geleden keihard uitgelachen hebben, als je me zou vertellen dat ik dat hier zou schrijven, maar serieus: ik hou van tricot. Dat gaat allemaal veel meer van zijn eigenste zelve.

Liene was dolenthousiast toen ze het voor de eerste keer mocht passen. Ze begon vanzelf een liedje te zingen over ruimtemannetjes en raketten en de maan. Ze wilde het niet meer uitdoen, maar gelukkig mocht ik het toch nog meenemen om om te zomen. Het kind zou er nu anders een beetje gelijk tante nonneke bijlopen.

Of dat enthousiasme er zou zijn was enigszins spannend, want een maand of wat geleden hadden wij nog volgend gesprek:

Zij: “Wanneer ga je nog eens een kleedje voor mij maken?”
Ik: “Heel binnenkort!”
Zij: “Zo hetzelfde als de vorige keer, maar dan met iets anders erop?”
Ik: “Ja hoor, het wordt een blauw kleedje, deze keer…”
Zij: “Maar er moet ook wel een beetje roze inzitten he?!”

De fotoshoot was van raprap, maar wel dolle pret. (de boosheid op de foto links boven is gespeeld, maar dat ziet u vast aan haar deugenietoogjes)

En toen ik klaar was, zei ze: nog ééntje?

Meisjes van bijna 5. ♥

Give Away: de winnaars!

Maar zeg. U bent geweldig. U maakt het me vreselijk moeilijk, maar u bent geweldig. Totaal niet mijn bedoeling om u te doen schrijven over mijn blog en zijn eenjarig bestaan en wat u daarover denkt, maar u deed dat toch. Met enthousiasme, waar ik af en toe de computer van dicht wilde klappen. Het deed deugd, dat ook wel. Anderzijds bekroop me alweer het schuldgevoel, dat ik maar aan twee mensen iets kon geven. Sommigen durfden daardoor zelfs niet meer reageren. Ik stak haar daarom toch mee in het potje.
Random.org kon ik zijn werk niet goed laten doen, want dan zou hij er misschien twee mensen uitpikken die het autosetje wilden, dus deed ik van ouderwets doen.
Ik printte alle reacties uit. Knipte strookjes. Plooide ze in vier en deed ze samen in een potje. Dan eventjes roefelen met de handjes, zoals zij dat zo schoon zegt hier, en met de ogen dicht eentje uitpikken.
Rokodil krijgt het autosetje.

En voor Lies bet maak ik graag een giraffensetje in de kleinste maat! Je zou me alleen nog even moeten laten weten of je een jongens- of meisjesonderbroekje wil.
Stuur me allebei even jullie gegevens door op missyn84(at)gmail(dot)com!

Al de rest moet niet treuren. U gaat naar de webshop van Van Katoen, u bestelt het ondergoedpatroon en u gaat aan de slag. Het is instant vrolijkheid. Seriously.

%d bloggers like this: