Babyboom part 1.

Als je mij vraagt wie er zwanger is rondom mij, kan ik rustig 15 namen opnoemen. Wees voorbereid mensen, ik schat zo in dat mijn blog de komende maanden gesierd zal worden door babyspul. Te beginnen met dit allerschattigst jurkje.
Op de foto zie je het misschien niet meteen, maar het is piepklein. Ik maakte maat 3-6 maanden, voor een kindje dat in mei 3 maand wordt. Ik voorspel zo ongeveer dan de eerste hittegolf van dit jaar, waarvoor dit uiterst geschikt is.
Het patroontje vond ik op deze blog en als u een snel-klaar kadootje nodig hebt, kan ik dit zeker aanraden.
Voor biaislint passeerde ik bij Hexagoon, daar is zoveel meer keuze dan bij Veritas en ge krijgt er gratis kleuradvies bij. Het enige dat ik mezelf telkens weer lap, is dat ik daar zeer klunzig sta te gokken hoeveel ik precies nodig heb. Uiteindelijk kocht ik 2 meter, maar dat bleek te weinig om ook onderaan biais te naaien, dus legde ik er een zoom in.

 

Als het te klein wordt als jurkje, kan het ook als tuniek gedragen worden. 2 in 1, mensen.

 

 

Het stofje kocht ik eens in een ver verleden bij Vermiljoen en is van Liberty. Instant verliefdheid toenindentijd en nog steeds. Het is een superluchtig stofje, en ongelooflijk zacht. Ideaal voor zomers babyspul, dus.