Het schaapdekentje voor de beste oma van de wereld.

U denkt vast dat ik het bij het verkeerde seizoen heb, maar niets is minder waar. Indien u mij niet las in januari, ga dan eerst hier eens lezen.
Mijn oma is ondertussen al een hele tijd terug thuis, gelukkig. Nadat ik haar in het ziekenhuis zag, onder een stuk of drie dekens, wist ik dat er een vervolg moest komen op dat kussen, in de vorm van een dekentje. Pauli was zowat uitgeput qua harige fleece (wrong season, dus toch) maar nog meer sprak mij aan: de rol schaap. Niet heus, want 100% katoen, maar toch, schaap. Zacht, wit en warm, meer moet dat niet zijn.

Vermiljoen voorzag me van een extra meter grijze Sioux stof van Petit Pan. Mijn oma is piepklein (ik ben u alvast voor, het zit in de genen, ja), en stof van Petit Pan 140 cm breed, dus een dekentje van 100×140 cm is zeker groot genoeg.

Schaap is veel minder rekbaar dan fleece, wat het productieproces aanzienlijk vergemakkelijkte. Het was een nachtelijke bezigheid, dus dat was wel enigszins meegenomen. Met een minimum aan speldjes denk ik dat het op een uurtje klaar was.
De paspel is de superdikke en superzachte flockpaspel van Bambiblauw. Zo schoon. Maar echt. Zo schoon.
En er is alvast één iemand fan van het dekentje.
Yo!