Monkey Pants part 2.

Soms scoort ge. Dat is één van de plezantste dingen van De Hobby. Ik scoorde hiermee. Met het broekje dan, vooral. Marte liet u ook al eens zien hoe dat er poepschuifsgewijs uit zag. Toen, toen werd ze één en maakte ik maat 86. Nu is ze de anderhalf al ruim gepasseerd en maakte ik maatje 92 voor haar.

De stof is van JNY design en kocht ik een hele tijd geleden hier. De bruine variant van de stof wacht nog op tijd voor mezelf, ooiteens.

Ik was te moe om de boordstof fatsoenlijk in 4 te verdelen, dus ik trok er gewoon maar wat aan, bij de halsrand en het ziet er gelukkig wel ok uit. De boordstof is een Pauli’tje trouwens.

 

Het broekje is een zaligheid om te maken. De uitleg bij het patroon is heel duidelijk en het resultaat is de uberschattigheid zelve. Ik combineerde deze keer met felblauwe interlock (ook al Pauli).

 

 

Ik ging met de mama van Marte op stap en overhandigde, zij beloofde mij foto’s van het kind in pyjama. En zie hier eens, gisteren in mijn mailbox: een frisgewassen kindje, recht uit bad, dat ongetwijfeld uw hart steelt.

 

Het broekje gelukkig nog wat te lang, want dat laat ruimte voor groeien. En kijkt eens hier, het kind kan kruipen zoals het hoort.

In de foto-opdracht: foto’s van de apenpoep.

Van horen zeggen was dat niet zo gemakkelijk, want een camera is ontzettend interessant om naartoe te kruipen. Dus organiseerden ze een ganse zoektocht naar speelgoedjes door het huis, om het kind toch maar langs de goeie kant te kunnen fotograferen.

 

Opdracht geslaagd, ja toch? Mijn hart maakt alleszins een sprongetje van blijheid bij het bekijken van de foto’s!

Met superveel danku’s voor Greet en Kristiaan voor de mooie foto’s!

37 thoughts on “Monkey Pants part 2.

 1. Ik kom eens op drukknopenles bij U. Niet te doen! En die boordstof…perfectekes. Dat mag je mij ook eens vertellen hoe je dat doet. Zondag?

  1. Maar, ik doe dat zoals gij dat doet :-). Ik denk niet dat ik je iets kan leren, maar ik wil het je zondag wel vertellen.

 2. Heerlijk pakje! En zo vrolijk in die kleurtjes. Die drukknopen, daar ben ik ook geen ster in… Hier alweer een geval van uitvallende knoophelften. Is er een truc, of heb ik gewoon een inferieure kwaliteit knopen te pakken?

 3. Zo knap afgewerkt, tot in de details! Zo schoon met dat blauw. En drukknopenuitleg dat wil ik ook wel eens krijgen want daar ben ik ooh zo bang van…

 4. Maar ja seg, zo geweldig netjes! Echt helemaal af. Een pyjama om de hele dag in rond te lopen!

 5. kan ik bij u eens op tricot-les, op een stikselavondje ofzo :-) ? dat ziet er altijd zo schoon en netjes uit!
  super!

 6. Zo mooi, zo schattig!! Zo perfect hoe je die boordstof eraan doet, wauw!
  Mooi kleurcombinaties ook. En wat een schattige net-uit-bad-blik! :-)

 7. Zalig! Echt zalig! Hoe heb jij die maten gevonden? Bij mij was dat na het uitprinten precies maar één maat? Mmm zal weer iets gemist hebben waarschijnlijk. Jouw versie is in alle geval weeral prachtig!

  1. Je moet goed kijken op de Etsy-shop, ik heb ook eerst een verkeerd patroon besteld, alleen in maat 1 jaar (en betaald en ontvangen). Je kan het patroon per maat kopen, of met de drie maten ineens. (is duurder) De link hierboven is naar het patroon van de drie maten in 1 document.

  1. Ik heb de link naar het broekje in mijn blogpost gezet (klikken op “het broekje” in de 4de zin). Het tshirtje is een patroontje uit een Ottobre (de 3/2011 denk ik).

 8. Eerlijk waar de ‘wijste’ pyjama die ik al zag. Iemand hier heeft oog voor stof en patroon!

 9. Inderdaad, zo ongewoon netjes. Om blij van te worden. Ik wil mijn kinderen ook in zo’n pyjama’s zien :)
  Die boordstof aan het t-shirt is dat gewone boordstof biais gewijs eraan gestikt? Of is het rekbaar biais?

  1. Ohja, sorry, ik had je reactie op flickr gezien maar nog niet op gereageerd. Bedankt voor ‘t complimentje!
   Dat is inderdaad gewone boordstof die er biaisgewijs aangestikt is (met de tweelingnaald). ‘t Is te zeggen, ik heb 1 lange zijde overlockt, die zit langs de binnenkant zodat ik daar niet ook moet dubbelvouwen (want dan worden het 4 lagen en dat is wel heel dik).

Comments are closed.