Ik kocht een kleedje.

Hier wordt weinig genaaid, de laatste dagen. Tenzij hiervoor, maar sinds gisteren zijn ook de laatste tshirtjes van de band gerold (nog! drie! keer! slapen!).En dus, kocht ik een kleedje. Omdat dat ook al eens mag en omdat ge niet álles zelf moet maken. Niet impulsief, want na de eerste pasbeurt gisteren met een instant verliefdheid voor het petroleumblauw maar een bedenkelijke blik bij het wel érg fluo-oranje (sorry, Oon) ging ik met lege handen naar huis. Volgens de zus nochtans een Nele-kleedje (lees:ik vind er niks aan, zus, maar ik geloof u als ge zegt dat ge het mooi vindt). Bij het naar buiten gaan, zei de verkoopster: we hebben het ook in het zwart-met-groen, nog één exemplaar. Ik wierp snel een blik op de maat (mijn maat) en de prijs en liep naar buiten.

Vannacht werd er gewerkt en heel, heel veel aan het kleedje gedacht. Ende eenmaal thuis gezocht op het internet en al, alwaar ik het nog véél duurder dan in de winkel vond. Dus nadat ik vanavond toen ik wakker werd, mijn ontbijt gehapsliktwegd had, racete ik naar Leuven, om met een druk op mijn borst te ontdekken dat het kleedje er niet meer hing. Weg. Meant to be?

De verkoopster vroeg of ze kon helpen, ik vertelde in horten en stoten over een zwart-met-groen kleedje, dat er gisteren wel nog hing en nu niet meer, waarna de verkoopster het met grote glimlach vanonder een stapel truitjes haalde op een plank 20 centimeter van de grond. Ja, eh, wie kijkt daar nu voor een kleedje?

Dus al rond mijn lijf, want ik doe altijd direct aan wat ik nieuw koop.

En voor de perfectionistische naaistertjes onder jullie: zijn jullie even ongelovig als iemand op een moment dat ge voor de 300ste keer uw tornmesje boven haalt omdat iets wéér niet perfect genoeg is in uw ogen, u zegt, dat dingen in de winkel serieus ook niet altijd even perfect zijn?

Ik denk dan altijd: jaja, jong, ‘t zal wel zijn, maar míjn naaisel wil ik perfect.

Skunkfunk, ik had daar tot voor drie weken nog nooit van gehoord, maar dankzij haar vond ik er ook al een rood rokje aan democratische prijs, om mijn outfit voor zaterdag te vervolledigen. Dus, dat u het weet, ook dát rokje heb ik Niet zelfgemaakt. En ik heb een nieuw merk ontdekt, peis k.

15 thoughts on “Ik kocht een kleedje.

 1. Geweldig, ik had dit jurkje al op mijn Pinterest staan, omdat ik het idee van de paspeltjes zo leuk vind. Had ook nog nooit van het merk gehoord tot een maand of 2 geleden, maar leuke dingen hebben ze!

 2. ha, ha, meant to be. Dat zeg ik ook altijd, als ik terugga naar de winkel en het hangt er nog, dan is het zo bedoeld, dat het voor mij bestemd is. Zelfde in het omgekeerde geval. Alleen, ik slaap daar geen nachtje over, ik ga gewoon na een half uur al terug, dan is de kans veel kleiner dat het lot beslist dat het voor een ander is;)
  Enne, waar in Leuven verkopen ze dat ergens, dat voor mij onbekende skunkfunk? Want ik heb zo het gevoel dat ik daar ook eens dringend moet gaan shoppen….

  • Bij Label-S (diestestraat, niet ver van de veritas), ze verkopen daar echt toffe dingen (WTG ook, onder andere).

 3. Skunkfunk is de max! En het leuke is dat ze ook landencollecties hebben, of zo lijkt het toch. Mijn rode kleedje uit een outlet in Madrid heb ik hier nog niet gezien, idem voor het groene uit Schotland. En die paspel, dat is mijn argument in de naailes, maar daar antwoorden ze dat wij haute couture maken, de winkels da’s confectie en dan halen ze hun neus wat op. grin.

 4. Aaaah, Skunkfunk. Toppie!
  En allé, Nele, fluo oranje, daar had ik u toch wel mee willen zien.

  • Lol, het was eigenlijk nog wel tof hoor. Maar ik zag het niet zo goed zitten om te combineren… (welke schoenen? welk vestje?)

 5. Het grappigste vind ik toch “toen ik vanavond wakker werd…” ;-)
  Hoog tijd dat het zaterdag is!

  • Ha, ja, als ge nachtdienst hebt, dan gaat dat zo :-).

 6. Ooooooh, ik reis vrijdag al af naar Gent!! Ik moet vanuit NL komen, dus ben er graag op tijd bij! Misschien zien we elkaar wel! (Moet iedereen zijn blog op zijn rug zetten? Haha)
  Esther.

 7. skunkfunk is echt een tof merk, ik kocht daar ook al ‘t één en ‘t ander van, en zo zie je maar: het hoeft echt niet altijd perfect te zijn.

 8. Haha! Dus je bent gesteld voor de afterparty! ;)

 9. Alleeeeeeeeee!! Skunkfunk niet kennen?!?
  Je zal mij niet snel zonder SF-sjakosh ontdekken trouwens, die doen mijn ieder seizoen opnieuw den das om ;-)

 10. Ik ontdekte Skunkfunk vorig jaar ook, zalig merk vind ik dat. Ik kocht er een superkleedje van, waar ik nog altijd ferm content van ben.

 11. Mijn favoriete merk! Mijn kleerkast bestaat uit skunkfunk en zelfgemaakt :)

 12. Anonymous

  Hallo, ik werk bij Labels. Ik ben echt benieuwd wij jij bent.

Comments are closed.

%d bloggers like this: