Ik kocht een kleedje.

Hier wordt weinig genaaid, de laatste dagen. Tenzij hiervoor, maar sinds gisteren zijn ook de laatste tshirtjes van de band gerold (nog! drie! keer! slapen!).En dus, kocht ik een kleedje. Omdat dat ook al eens mag en omdat ge niet álles zelf moet maken. Niet impulsief, want na de eerste pasbeurt gisteren met een instant verliefdheid voor het petroleumblauw maar een bedenkelijke blik bij het wel érg fluo-oranje (sorry, Oon) ging ik met lege handen naar huis. Volgens de zus nochtans een Nele-kleedje (lees:ik vind er niks aan, zus, maar ik geloof u als ge zegt dat ge het mooi vindt). Bij het naar buiten gaan, zei de verkoopster: we hebben het ook in het zwart-met-groen, nog één exemplaar. Ik wierp snel een blik op de maat (mijn maat) en de prijs en liep naar buiten.

Vannacht werd er gewerkt en heel, heel veel aan het kleedje gedacht. Ende eenmaal thuis gezocht op het internet en al, alwaar ik het nog véél duurder dan in de winkel vond. Dus nadat ik vanavond toen ik wakker werd, mijn ontbijt gehapsliktwegd had, racete ik naar Leuven, om met een druk op mijn borst te ontdekken dat het kleedje er niet meer hing. Weg. Meant to be?

De verkoopster vroeg of ze kon helpen, ik vertelde in horten en stoten over een zwart-met-groen kleedje, dat er gisteren wel nog hing en nu niet meer, waarna de verkoopster het met grote glimlach vanonder een stapel truitjes haalde op een plank 20 centimeter van de grond. Ja, eh, wie kijkt daar nu voor een kleedje?

Dus al rond mijn lijf, want ik doe altijd direct aan wat ik nieuw koop.

En voor de perfectionistische naaistertjes onder jullie: zijn jullie even ongelovig als iemand op een moment dat ge voor de 300ste keer uw tornmesje boven haalt omdat iets wéér niet perfect genoeg is in uw ogen, u zegt, dat dingen in de winkel serieus ook niet altijd even perfect zijn?

Ik denk dan altijd: jaja, jong, ‘t zal wel zijn, maar míjn naaisel wil ik perfect.

Skunkfunk, ik had daar tot voor drie weken nog nooit van gehoord, maar dankzij haar vond ik er ook al een rood rokje aan democratische prijs, om mijn outfit voor zaterdag te vervolledigen. Dus, dat u het weet, ook dát rokje heb ik Niet zelfgemaakt. En ik heb een nieuw merk ontdekt, peis k.