Over Missy N. En geeft uw mening ne keer, ja, danku.

Een eigen label en logo, daar droom ik al even van. Maar twee linkerhanden rijk als het op tekenen aankomt, en zelfs drie als we het hebben over tekenen met de computer, bleef het daarbij, bij dat dromen.
Missy N. Ik vertelde daar nooit over, maar wel dat het een verhaal op zich is, alhier in mijn allereerste bericht ooit (hoe hilarisch is het zeg, om dat terug te lezen)

Missy N. dateert van toen ik 17 was. 17 jaar zijnde ging ik als kabouterleidster (de scouts, mensen, voor als ge niet kunt volgen) mee op animatorcursus. Na die cursus kreeg je een attest van “Animator in het jeugdwerk”.
Dat was een superintense week, die ik nooit zal vergeten. Vooral dankzij de mensen die ik daar leerde kennen. Bleitens was dat op het einde van de week zeg, bij het afscheid. Gelukkig, in den tijd dat ik 17 was, was het internet al een vrij ingeburgerd iets, anders was er van Missy N. nooit sprake geweest peis k.
K. en ik, wij hadden iets gemeen. Wij mailden en mailden en op een dag sprak ze me in één van die mailtjes aan met Missy N. Dat werd nen blijver. Ons contact verwaterde, maar een tijdje geleden nog liet ik haar weten (facebook natuurlijk) dat Missy N. nieuw leven ingeblazen geworden was op de dag dat ik een nickname moest bedenken om mijn naaisels een naam te geven. Ze was aangedaan, een beetken, denk ik.

Mijn gebrek aan grafisch vermogen bleef me dwarszitten, tot de schone dag dat ik dit creatieve wonderkind leerde kennen potentieel bracht. Wij kwamen overeen want het is ondertussen haar werk. Dat ze er wat van kan, zag u andermaal al hier (volledig uitverkocht ondertussen) en ook haar logo is van haar hand. En nog maar pas zag u dat ze hier ook wat in de pap te brokken had. Ik denk dat ze mij allemaal zullen bijtreden als ik zeg dat het het beste idee ever is om bij haar aan te kloppen, als ge op zoek zijt naar iets origineels, fris en speels!

We zitten ondertussen in de eindfase. Uit vier ontwerpen koos ik onderstaand juffertje. De kleur mijn ding, het juffertje mijn ding, en de link met naaien dankzij haar “benen” die een naald zijn. Maar nu kan ik niet kiezen.

Het dotje?

(verwijderd om te voorkomen dat mensen die er geen recht op hebben dit gebruiken)

Schattig toch?

Of dit kapsel, dat wat meer weg heeft van mijn eigen kapsel? (Maar moet dat, dat dat ding op mij gelijkt?)

(verwijderd om te voorkomen dat mensen die er geen recht op hebben dit gebruiken)

Zeg keer, heeft u daar een mening over? Ik ben benieuwd! Zowel naar die van mensen die mij goed kennen, als naar de mening van mensen die mij totaal niet kennen.

Edit:
Op algemene aanvraag kwam ze er ook nog: die met het dotje zonder dotje. Kapsalon Chez Fanny&Laura deed dat zonder morren (wat niet gezegd kan worden over de kapper die ik vandaag zelf bezocht).

97 thoughts on “Over Missy N. En geeft uw mening ne keer, ja, danku.

 1. ha ha nele, nu hebt ge uzelf toch iets aangedaan, door de mening van heel blogland te vragen. Nu gaat ge nog harder twijfelen;)

  Ik ben geen dotjesfan, absoluut niet. Doet me teveel denken aan de afgrijselijke balletperiode uit mijn kindertijd, waar dotjes verplicht waren. Geef mij dus maar de tweede, zonder dot…

  Prachtig label trouwens! Een dikke pluim voor kathleen! (en ik ga nu ook eens heel lief naar haar kijken, misschien krijg ik dan ook zo’n mooi labeltje;))

 2. Het dotje is toch wat ‘gemaakt’ grappig, meer gedwongen, ik zou gaan voor de tweede!
  Een heeeeel mooi label, sowieso, ik wilde dat ik van die vriendinnen had!

 3. Ik ben fan van het eerste met het dotje, absoluut. Lijkt me iets jonger en speelser :). Maar ze zijn allebei echt wel sjiek gedaan! succes met het besluit-nemen ;).

 4. Als je ook zo’n taille hebt zou ik voor die met jouw kapsel gaan, anders echt voor het dotje! Hij is prachtig trouwens, dit logo!

 5. ik zou gaan voor het dotje. Ik ken je niet, maar het meisje met het dotje ziet er wat speelser, vrolijker uit.
  Ben benieuwd wat je gaat kiezen.
  Groetjes Helen

 6. Hoi Nele,
  Ik ken je helemaal niet dus kan ik alleen maar op mijn fantasie afgaan. Ik kies resoluut voor het dotje want het andere lijkt me zowat kinds-playmobielpoppetjes-achtig. Hopelijk blameer ik je hier niet mee, maar het eerste vind ik echt véél schoner, hipper, grote-mensenachtiger :-)
  veel groetjes,
  Vanessa

 7. Hey Nele. Ik ken je helemaal niet en wat een fantastische blog heb je!! Je maakt zo’n mooie dingen en neemt er prachtige foto’s van!! Hier is zeker een fan en volger :-)
  Dan, het logo. Ik zou voor het dotje gaan. Het ziet er jeugdiger, vrolijker, vrouwelijker, liever,…. uit dan het andere (vind ik ook wel mooi hoor)
  Alvast veel succes met kiezen. Groetjes

 8. Het tweede plaatje zonder dotje…ik vind het dotje ene beetje streng lijken en zo kom je niet over in je blogjes….de andere dame ziet er vriendelijk uit en die naaldbenen vind ik echt geweldig bedacht!!

 9. Oh cool zeg! Ik vind het dotje er veel moderner en ook opvallender uitzien, het andere komt wat gewoner en klassieker over. Ik denk dat het dotje mensen ook langer bijblijft, dat ze het vlugger herkennen.

 10. DOTJE!!! :-) Je moet toch niet trekken op je logo? Ik heb er maar simpele voor kledij van de kindjes en de oudste had een prinsesje gekozen. Ik loop hier niet ganse dagen rond in tiara en feestkledij hoor ;-)

 11. Hey meid! Tof om het uiteindelijke resultaat te zien! Superleuk! En wat de haren betreft: laat je de jouwe maar groeien zodat je snel een dotje kan maken!! :)

 12. Heej Mevrouw N. ;-)

  Wat gaaf dat je deze hobby zo hebt uitgebouwd dat je gewoon aan een echt logo toe bent. Het verbaast je vast niet dat ik niet zo’n handwerker ben, maar vind het natuurlijk wel leuk om je blogjes te lezen. Alhoewel dat Vlaams af en toe kant nog wal raakt ;)

  Mijn gevoel gaat uit naar de Missy met het knotje. En dan vooral door de iteratie van vormen die je daardoor krijgt. Het jurkje, het lijfje, het hoofd en het knotje (dat dan ook weer in je uitsprekende i terug komt.

  Well, that’s just my 2 cents.

  Liefs,

  Rutger

 13. De dotversie zonder dotje spreekt met toch meer aan dan de dotversie met dotje … maar nu heb je opnieuw een probleem erbij gecreëerd … nu zijn er twee dotloze versies die alle twee even leuk zijn … Maar als je gans blogland volgt, dan wordt het de dotversie tout court he ! By the way, ik kwam nog eens langs omdat ik in gans mijn betoog niet eens vermeldde dat met of zonder dot het gewoon een supermooi logo is !!! En als we nu geen verschillende versies hadden gezien, we hadden het sowieso prachtig gevonden, no doubt !

 14. Hihi, ik wou het met mijn vorige reactie niet nog moeilijker om te beslissen maken :) Maar ik zou zelf nu wel resoluut voor het 3de ontwerp kiezen.

  Welk logo het ook wordt, veel plezier ermee!

 15. Lieve lieve Missy N,

  Mijn voorkeur gaat naar nummer drie: stijlvol én tijdloos!
  Nummer 1 is schattig, vraag is of je ‘schattig’ wil zijn en nummer 2 is wat retro maar past niet in het concept….

  Maar: zorg vooral dat jij het helemaal ok vindt!

  Dus…. Ik ben benieuw! En ik hoor het graag…

  Heel veel liefs,
  k (alias die madam van op cursus)

 16. Hoewel het dotje al ‘n uitgemaakte zaak lijkt, kies ik toch nog even: die gelijkende!

 17. Hey Nele, ik vind de opgestoken hoofdjes sowieso meer pit hebben, wat wel mag voor JOUW logo! ;). Maar ergens vind ik wél dat het meisje op jou mag lijken. Dus als je voor het dotje gaat, ook in real life! ;) En anders vind ik het derde meisje wel leuk!

  Heel veel groetjes! En leuk dat ik je nog es gezien heb op Van Katoen!!! :)))

 18. Zeg schattebol, heb jij nu nog steeds niet gekozen? ;-) Ik zal dat eens doen in uw plaats: de laatste, de dot zonder dot!

Comments are closed.