Roosloos, alstublieft.Dat was de opdracht, en ziet nu wat ik gemaakt heb.

Het is de schuld van de vlaggen, trouwens. En van al de mensen die voor Hexagoon geparkeerd stonden, zodat ik vrijdag niet anders kon dan verder rijden om een uur later bij een vriendin mijn naaidoos te inspecteren op kanshebbend biaislint, anders dan het brave bruin of wit dat ik in mijn hoofd had (maar niet in bezit).
De reactie die ik hier kreeg indachtig, haalde ik met een heus Eureka-gevoel fuchsia uit de doos en zei dan in één adem: “maar dat is roos en dat mocht niet, maar fuchsia is geen roos eigenlijk”.

 

De volgende opdracht luidde: een salopetje, want al dat ze krijgt is zo meisjesachtig (en roze, dus).
Het lijkt misschien alsof ik de vlagjes en het salopetje in zo’n zelfde soort ademteug als hierboven maakte, maar dat zou gelogen zijn. Toen ik op zoek ging naar stoffeninspiratie voor het broekje, kwam ik hier terecht en de moed zonk me werkelijk in de schoenen. Zó’n leuk patroontje, met zo zelden een leuk resultaat?
Gelukkig vond ik in dit clubje toch enig enthousiasme voor het patroontje want anders had ik het al lang opgegeven.
Ik probeerde het perfecte evenwicht te vinden tussen niet te meisjesachtig maar toch ook wel voor een meisje. Ik hoop daarin geslaagd te zijn, met het ietwat retro modelletje en de toch wel lieflijke bloemetjes, in contrast met het stoere effen donkerbruin en daartussen felle fuchsia flockpaspel (als dat geen alliteratie is, alleen al daarom zou ik hem moeten mogen gebruiken).

 

Ik maakte maat 3 tot 6 maanden en koos daarom voor drukknoopjes tussen de beentjes. Gemak beschikt toch over enige prioriteit als we het over babykleertjes hebben.
Wat denkt u: domineert het roze fuchsia, of kan er wel een oogje dichtgeknepen worden?

 

Bloemenstofje: Michael Miller, bij Julija’s Shop
Bruine effen stof: 50% linnen, 50% viscose, Pauli
Paspel: Bambiblauw
Knoopjes: Veritas
Patroontje: oliver +s

 

30 thoughts on “Roosloos.

 1. t s echt super schoon, er mag wel een opvallende kleur inzitten, anders werd het miss te donker!
  neen, zo s het echt perfect!
  liefs, mimi xxx

 2. Zo een schoontje. Je hoeft voor mij geen enkel oog dicht te knijpen – ik vind het gewoon geweldig schoon en dat fuchsia maakt het helemaal af! Op zo’n moment wou ik dat ik nog in de baby’s zat :-)

 3. Het is pittig, cool en meisjesachtig, perfect gewoon!
  En ik ben zot van van die kleurcombinatie, mag je nog doen.

 4. Niet mee inzitten: dat is helemaal niet roos-achtig of niet. Maar wel heel erg mooi: stoer en meisjesachtig tegelijk. Missie geslaagd (althans: mijn dochters zouden daar als klein boelekes zeker ingestoken worden)!!

 5. OOh, seg. Dat is om bij weg te smelten. Zo ontzettend schattig. En als roze’hater’ (;)) vind ik dit volledig kunnen!

 6. Met voorsprong de beste versie die ik hiervan zag – de flickrpagina is inderdaad niet erg bemoedigend…
  En dat fuchia maakt het inderdaad àf.

 7. Het fuchsia breekt de de kleuren. Anders zou het ook wel mooi zijn, maar dat roze randje en knoopjes geeft er toch dat extra tikkeltje aan (en ik ben een zeer grote fan van alles wat roze is)

 8. Awel, ik heb dat patroontje hier al kei-lang liggen, en ook omwille van die lijst (Flickr) nog niet de moed gehad om het te maken. Maar jou versie is prachtig. Echtigwaar. Dat fuchsia hoort er echt bij, het maakt het af.

 9. Oh zeg! Zalig mooi! Laat ons zeggen dat ik na deze week beslis dat fuschia paspel altijd is toegelaten als de rest van de kleuren stoer zijn. Want dat is nu al de tweede keer dat die fuschia het hem net helemaal doet. Ik zou dit zelfs aan een zoontje durven aandoen.

 10. ‘t Is echt supermooi! En fuschia in combinatie met die andere kleuren maakt het juist specialer! Ik denk dat er zeker een oogje dichtgeknepen zal worden ;-)

 11. Hele mooie combinatie! Dat oogje mag zeker toegeknepen worden voor het fushia. Het is maar een detailtje dat het net iets fleurigers maakt, maar zeker niet meisjesachtigs.

 12. Zo mooi! Moest mijn Lilith nog een kleine boelie zijn, ik zou haar er met liefde in willen hullen hebben (wat een zin zeg). Ik heb het patroon hier klaarliggen om er de kleedjesversie van te maken.

 13. wijs pakske, uniseks ook, al zorgen de roze (pardon) bloemen toch voor een bepaalde richting. Maar ‘t is de goeie!

Comments are closed.