Van Katoen en voorpret maal tien: de persconferentie.

Geen twee weken meer. Deze maand zelfs, dus. Maanden na elkaar keek iedereen op wie ik mijn mateloze enthousiastheid uitwerkte me wat meewarrig aan als ik dan aan het eind van mijn relaas toevoegde dat al dat handwerkgeweld plaats zou vinden op 14 april. Zó ver weg nog. Ik moest ze er nog maar eens aan doen denken, eenmaal het bijna zover was.
Nu zijn we die weken, die weken dat het bijna zover is.

Zelfs al wordt die dag een grote flop (dat wordt niet he, maar stel), dan nog is alle voorpret het driedubbelendik waard geweest. (Aangezien het onmogelijk is dat het flopt kan dat nog eens maal tien. Minstens.)

Deel van die voorpret vond afgelopen week plaats. Ik maakte een dansje toen ik een mail kreeg met de vraag of ik naar de persconferentie kon komen, om daar mee te figureren in wat de pers een beeld moest geven van de naaimarathon op 14 april.
Ik arrangeerde op mijn werk dat ik daar bij kon zijn. Alles aan Van Katoen is uniek, immers. En van niet willen missen. Voor geen goud. Enzo.

Op één van de maakdagen voor Van Katoen, bespraken we de dresscode. Zwart, wit en rood, dat leek evident en keisimpel. Mijn t-shirt kwam ter sprake. En twee dagen later hadden we ne zot (dat mag zo gezegd, nee?) die voor 9 andere van dat soort zou zorgen. Eigen stoef stinkt zeggen ze, maar het was toch enigszins vleiend om “mijn” t-shirt daar in 10-voud te zien rondlopen.

We mochten ook allemaal de Van Katoen badge dragen en onder lichte dwang droegen wij zelfs aangepaste accessoires.

Er was de meneer met de camera, die mij enige nervositeit bezorgde.

Maar de reportage die daar het gevolg van werd, maakte alles goed. Nu kan ik immers zeggen: nog nooit van Van Katoen gehoord? Zoek op youtube maar eens naar “Van Katoen AVS” en gij zult in drie minuten de beste samenvatting ever vinden. En speciaal voor u gewoon hieronder.
Wij mochten stikken op de ongelooflijk schone naaimachines van Bernina die Mertens ter beschikking stelt, op Van Katoen zelf ook. Dat was zo evident nog niet, een beetje te vergelijken met rijden met nen auto die niet de uwe is. Ge vindt nergens de juiste knopkes en het doet vanalles dat ge van uw eigen machine niet gewend zijt. Tel daarbij op dat ge constant verblind wordt door zijn schoonheid. Maar een zaligheid om mee te werken, niet normaal.

Daar lagen ook allerlei maaksels tentoon gespreid. Gelabeld en al. Gelijk voor echt he.

En waar het allemaal om draait, uiteindelijk.
En of het plezant was? Zijt maar zeker. Het smaakt naar zoveel meer. 14 april gaat veel te rap voorbij zijn. Op de facebook-pagina van het MIAT, vond ik nog deze foto. Ze zegt alles dat ik niet in woorden uit kan drukken.
Ik leg mijn haar daar goed ja.
Want ik ga keigraag op de foto.
Ahum.

16 thoughts on “Van Katoen en voorpret maal tien: de persconferentie.

 1. Keitof gedaan! En ook blij dat ik erbij mocht zijn :-)

 2. en dan nu zonder fouten ;) …. amaai, nu heb ik er nog méér zin in!

 3. Wat een sfeerbeelden!

 4. Wel, dat stikken op dat beest, daar heb ik de 14e nog het meeste schrik voor, vooral dat achteraf willen hebben ;-)

 5. ik kijk er naar uit :)

 6. Zal ik wel of niet gaan…mmm het is best ver rijden vanuit mijn woonplaats in Nederland, maar het ziet er allemaal zo geweldig uit! Ik denk er nog over (misschien moet ik niet zoveel denken, maar het gewoon doen!) maar wil het gehele evenement nu al een dikke tien geven!! Wat een enthousiasme, wat een geweldige vrijwilligers, wat super georganiseerd en dat allemaal voor het goede doel. Ik vind het geweldig en draag van Katoen een warm hart toe!

 7. Leuke foto’s zeg! Ik was ook zo content dat ik erbij mocht zijn; en nooit ligt mijn haar goed en nooit sta ik treffelijk op een foto! :-) En ja, ge moogt fier zijn op uw t-shirt-ontwerp!

 8. Schoon foto’s!

  Och, gij legt uw haar goed, ik trek de vreemdste kop EVER omdat ik iets van tussen mijn tanden aan het prutsen ben met mijn tong,… Da’s het leven he. Da’s het leven. :P

 9. O die foto’s stralen zoveel gezelligheid uit! Ik was daar denk ik ook graag geweest – ook al ken ik eigenlijk nog altijd niemand van jullie. Ik kijk al uit naar de 14e april!

 10. Toffe foto’s…

 11. Zeg … Nu heb ik nog meer spijt dat ik er niet bij kon zijn … Schone foto’s!

 12. Je mag supertrots zijn op de t-shirts! Die zijn supermooi en misschien moet je maar bespreken met de rest van Van Katoen om ze ook te verkopen in de shop… Dat gaat wat geven, denk ik!

 13. Anonymous

  Je mag terecht fier zijn op je ontwerp: it rocks (net zoals alle andere Van Katoen-ontwerpen en initiatieven). En ja, je mag die persoon ook ‘zot’ noemen :-). Maar zoals gezegd: met plezier. En als mensen van uw enthousiasme (terecht trouwens) geen zin krijgen om naar Van Katoen te komen dan weet ik het ook niet meer. Dus Nederland: waar wachten jullie nog op!

  Annick

 14. lol! Ik leg mijn haar hier goed….. ;-)

 15. Sandra

  Superleuk om te lezen :) .

 16. Fantastisch hoor… ik ben er enthousiast over.. veel succes allemaal

Comments are closed.

%d bloggers like this: