Home sweet home.

Er dient afgekickt te worden van het Engels jargon, hier. Maar vandaag moet u er nog even tegenkunnen.

Waar ik op Dag 1 de Zus uitlachte omdat ze map zei in plaats van kaart, waardoor ik misbegreep en niet vond wat ze nodig had, sprak ik vanaf Dag 3 duchtig mee in haar taaltje. In het restaurant riepen we de waiter en beiden onze eigen verslaving werd zij wild bij het zien van eender welke book shop en ik bij elke fabric shop. Soms omdat het beter klonk, soms omdat het juiste Nederlandse woord niet omhoog popte. Me dunkt dat als ik na 6 dagen verblijf in the UK al enig Nederlands begrip mis, het haar geoorloofd is na 8 maanden woonachtig zijn in en dan ook nog eens de Engelse literatuur bestuderend.

De zus studeert aan de University of Essex in Colchester en woont daar ook. Een iets kleiner dorpje vlakbij heet Wivenhoe. Voor ik het neergeschreven zag, hoorde ik het als Rivenhoe en aangezien de pedestrian road ernaartoe langs een rivier loopt, vond ik dat niet meer dan evident. De rest van het verblijf verwees ik dus naar Rivenhoe (het klonk me ook zeer Lord of the rings in de oren, Rivendell weet-u-wel).

Er was afgelopen weekend May Fair in Wivenhoe, een hippiefeest, zo bleek. En zomer en al en iedereen blij. Folkmuziek, en peace man.

Veel kraampjes met hippiedingen en handgemaakt spul, en ook vintage. Waaronder dit kleedje, in een diolenachtig stofje en precies mijn maat. De iPhone-foto’s moet u erbij nemen, ze zijn het best geslaagd als  het gaat om het betrouwbaar weergeven van de rode kleur.

Al wie mij kan leren fatsoenlijk rood te fotograferen mag zich aanmelden.

 

De tweede keer dat mijn hart een tik oversloeg was in Cambridge. Ik voelde me er na een halve seconde thuis met zijn studenten en universiteitsgebouwen. Al zou wat meer groen in Leuven, zoals daar bij het King’s College bijvoorbeeld, wel welkom wezen.

Die hartklopping werd veroorzaakt door de aanblik van dit schattig winkeltje, schuin tegenover de tourist information (ook al zo’n woord dat standaard in zijn Engelse vorm in ons woordenboek voorkwam). Wie ooit naar Cambridge gaat, moet daar zeker passeren, bij CallyCo.

Mijn impulsiviteit kent weinig consequentie en in dit geval was het pas bij de derde passage dat ik besloot te kopen. Een praatje met de vriendelijke verkoopster later werd me toegestaan foto’s te maken in haar winkeltje, want wie geen nee zegt tegen gratis reclame must be a fool.

 

 

 

 

 

Kopen deed ik deze. De olifanten bestemmingsloos, de bollen, heel stevige canvas, een Vinktas-to-be. Ooit.

En de afsluiter was Londen. Groots, indrukwekkend en ook nog eens in de ban aan het raken van het Diamond Jubilee van Queen Elizabeth dat aankomend weekend met veel toeters en bellen gevierd zal worden. We deden de belangrijkste must sees. En minder belangrijke, die ook.

Zoals de Orla Kiely Shop. Love love love.

En bij onderstaande geen uitleg nodig voorzekers? Place to be: King’s Cross Station, niet ver van de Left Luggage.

 

We moesten dat natuurlijk eens uittesten.
En ook Notting Hill brachten we een bezoekje. Een wondermooie buurt, met kastelen van huizen en brede prachtige lanen. En dan ergens in een zijstraatje van Kensington Park Road, the Travel Bookshop. Twee keer vroegen we de weg en kregen we na volgende halve zin al antwoord: “Excuse me, can you tell me where the book … “

 

Failliet en te huur en al. Maar slimmeriken openden vlak ernaast The Notting Hill Bookshop. Nep, in feite en niet de echte, maar ge gaat daar toch maar efkes binnen.

En hier, hier wenste ik dat ik miljonair was, zo op z’n minst.

 

 

Ook in het stoffenaanbod komt naar voor hoe uitgekeken wordt naar het aanstormend Jubilee. Wat een spijt dat ik dat Londen-stofje niet gekocht heb.

En, hebt u al een paspop? Na aanschouwen van deze wilt ge toch geen andere meer? Wel jammer dat het prijskaartje een beetje tegenvalt.

Uiteindelijk beperkte ik mij tot dit stapeltje, vier meter in totaal. Ik kreeg ze mee in een zakje in het lelijkste paars dat ze konden bedenken.

 

Thanks to the sunshine was het écht vakantie, ook al maar 6 dagen. Opgeladen zijn we en da’s mooi want een volgend verlof dient zich pas aan vanaf 27 oktober.
Oh, en excuus voor het bombardement aan foto’s. Ik kon niet kiezen.

38 thoughts on “Home sweet home.

 1. dat mooie rode kleedje…ooooooooooooooh
  je hebt er precies van genoten!

  En al die foto’s: geen probleem, zo waren we er precies bij. Ook een beetje vakantie-gevoel hier aan de bureau.

 2. Binnenkort reis ik af naar Engeland, dan zal ik dit blogje zeker nog even nakijken!!
  Esther.

 3. Wat een heerlijk verslag! Mooie stofjes, om bij te watertanden. En die Engelse uitdrukkingen en woorden zijn zo leuk, ik ben fan!

 4. ooooooooooooh die libertystofkes! waauwie! zag er een fijne vakantie uit!

 5. Een paars zakje, dat moet niet gemakkelijk geweest zijn voor jou om daarmee rond te lopen :-)

 6. Ik denk dat ik hetzelfde kleedje en dezelfde libertystofkes ging gekozen hebben! Leuk hoor, al die foto’s!

 7. laat me raden: dat onderste liberty stofje moet ooit een hemdskleed worden? (zou ik er in ieder geval mee maken!)

  • Hemdjurken hebben mouwen uit katoen. En nog maar pas zwoor ik dat nooit meer te naaien ;-).

 8. Anonymous

  Elk woord in dit stukje bewijst dat je er intens van hebt genoten. Fantastisch! Cambridge is inderdaad geweldig, hè. En dan blijk je ook een fan van Harry Potter te zijn. Mooi en de vele foto’s zorgen er alleen maar voor dat je als lezer nog intenser mee geniet.
  Vic

 9. Supermooie libery-stofjes die je gekozen hebt!

 10. oh en oh en ooooh! Heerlijk!

 11. oooh wat ‘n fijne post – Engeland is altijd zo’n winner. Dat Londenstofje zou’k inderdaad ook meegenomen hebben in uw plaats, maar de Libertystoffen zijn ook helemaal geweldig, dus vooral geen spijt hebben :)

 12. Oh, jong, mijn Lief is fan van u. Oppassen! :)
  Die twee onderste Liberty’s kocht ik ook, maar dan bij Shaukat, toch nog een pak goedkoper dan in de Liberty winkel.
  En voor de rest: zeg aan uw zus dat ze daar voor altijd blijft wonen, en dan kruip ik eens in uw bagage als je nog eens gaat.
  En wat betreft dat Londen stofje: Ians plannen worden concreter, dus fingers crossed en je kan ‘binnenkort’ aan de slag.

  • Oh, dat laatste is nog eens goed nieuws zeg. Ben benieuwd naar ‘t hoe en wat!

  • *duimen omhoog*

 13. Anonymous

  oh zo tof!
  de zon spat van dit scherm. En die libertystoffen… smelt!
  Annick

 14. dat London stofje…

 15. Ooooh, jaloers op je reisverslag en op die twee onderste liberty’s!
  Die staan al zoooooo lang op mijn verlanglijstje!

 16. Super! Binnenkort trek ik ook naar Londen, toch maar even de Liberty bezoeken dan ;)

  Enne dat rood fotograferen ligt volgens mij aan de iPhone, ik slaag er ook nooit in dat op een normale manier te fotograferen..

  • Nee, mijn iphone komt juist dichter in de buurt dan mijn reflexcamera. Om één of andere reden gaat rood er altijd heel flets uitzien op foto, en dit kleedje is juist superfelrood. Ik zal nog maar wat oefenen ;-).

 17. Dat kleedje, die winkeltjes en ooooooooooo al die stofjes, gij moet u wreed ingehouden hebben, dat kan ni anders… Ben benieuwd naar je verhalen ;)

  • en o ja, de volgende keer dat ge gaat, ga ik mee :p

 18. Prachtig rood!
  En wat een stofjes, zoveel, zo schoon!!!

 19. Ja, ja, Liberty, het is en blijft mooi gerief…
  En die paarse tasjes, die vind ik net zo charmant en very British ;-)

 20. Mooi, mooi, mooi!
  Die olifantjes bracht ik vorige zomer mee van Berlijn. Ik zie er een hemdje in, al de hele tijd, maar het komt er maar niet van.
  Allez zeg, en een Orla Kiely shop. Nog een reden om meteen op de trein te springen.

 21. Tof zeg!! En zo mooi, dat vintage kleedje, wat een vondst.
  Die blauwe mitsi hangt onder de vorm van een kleed in mijn kast. ‘t is helaas niet het meest geschikte model voor mij.

 22. Ooh Nele! Zo te lezen (alweer een heerlijk verslag!) en te zien (prachtige foto’s!) heb je 100% genoten van Engeland! Wat een mooi weertje en even mooie stofjes! Ik ben al beniewd naar al wat je daarmee gaat maken! :-)

 23. Wauw zo’n leuke trip! haha waar ik meteen aan dacht: zijde dan niet naar Colchester zoo geweest :p (teveel tv1 enzo..)

  • We hebben dat opgezocht, maar het lag wat teveel buiten het centrum en we moesten het met alleen openbaar vervoer doen, dus nee, het was te moeilijk bereikbaar zonder auto. Maar ik wilde wel eigenlijk :-).

 24. Die bollen zijn zo oooooo. En een orla kiely shop. Daar koop je je toch arm?

 25. Mooi verhaal en mooie foto’s! En ik wil je ook wel eens zien in dat fleurige kleed. En in de diverse kleedjes die je zal maken met die stofjes, uiteraard!

 26. Zo mooi, dat kleedje, en die Liberty-stoffen! En rood fotograferen, als je daar ooit de ultieme tip voor krijgt, schreeuw het uit hé. Ik heb deze namiddag ook ondervonden dat dat niet evident is – maar daarover later meer op mijn blog.

 27. Oh ik moet er naartoe!!! En gelukkig kon je niet kiezen, want dat fotoverslag is zo zalig. En echt serieus? Harry Potter en LOTR? Hebben ze hier allemaal, gelezen en gezien… ;-)

  • Hier ook, alle dvd’s en boeken in huis :-). En nu heb ik zin om ze allemaal nog eens te zien.

 28. Het zag er geweldig uit!!! En wat een mooie vondsten, vooral het kleedje is wreed schoon! Ik wil ook naar Engeland!

 29. Nele!!!
  Goed bezig en Ooooo zo zalig!!!
  Ne mens heeft van 1 ding nooit genoeg….CENTEN om de mooiste stoffen te kopen!!
  ***

 30. Hoi Nele, ik heb een kadootje voor je. Kijk even op mijn blog!
  Groetjes, Anne-Marie

Comments are closed.

%d bloggers like this: