Inpakken met Vink.

Zij blogde eergisteren over een pracht van een Vink-tas terwijl ik bezig was er eentje te fabriceren en overtuigde mij ermee om de mijne ook te bloggen. Want elk exemplaar werpt weer een totaal ander licht op het eenvoudig maar oh zo tof patroon. Gans blogland viel als een blok na het aanschouwen van deze. Evenals ondergetekende.

Godzijdank, Vink is wel vaker bereid haar patronen te delen en met haar werkbeschrijving alhier ben je zo vertrokken.

Mijnes is een fractie kleiner (de voering is 43×42 om een idee te geven, waar het origineel 50×49 meet), wegens stoftekort (maak! dat! mee!) maar zeker ruim genoeg. Er moet een allegaartje aan geboortekado’s in (ha, dat kind moet die niet allemaal tegelijk dragen, allengeluk) zodat ze in stijl afgegeven kunnen worden.

De bruine stof is overschot van dit broekje. Ik ben precies nooit in staat goed in te schatten hoeveel stof ik ergens voor nodig heb. Daarbij nog eens dat de Pauli-madam mij wist te vertellen dat ze geen flauw idee had hoeveel de stof zou krimpen omdat ze die nog niet zo lang hadden, van die leverancier en omdat ze anders geweven was. Allemaal Chinees dacht ik en ik bestelde dan maar 30 cm meer dan ik in mijn hoofd had. Een goeie verkooptruc, jawel. 
Van krimpen was natuurlijk amper sprake.

En spijt zeg, dat die schone felblauwe tassenband die afkomstig is van bij Mertens in Gent de deur hier uitgaat. Reden temeer voor een tripje Gent, in ‘t kort?

Gidsen mogen zich aanmelden.
(Feitelijk beschik ik er al over eentje, maar de betrouwbaarheidsfactor daarvan gaat de komende weken dalen wegens hoogzwangerheid. Dus.)

Donkerbruine stof: dezelfde als hier van bij Pauli
Tassenband: Mertens Mercerie
Streepjesstof: Michael Miller van bij Julija’s Shop
Voering: Farbenmix ooit gekocht bij Van Marieke


26 thoughts on “Inpakken met Vink.

 1. Ik ken dat verhaal van niet kunnen inschatten en ja-nee-krimpen :-) De eenvoud van de tas aan de buitenkant maakt een schoon geheel met het bedrukte stofje aan de binnenkant, chique!

 2. Lol, de Paulimadam. Ik heb eigenlijk nog nooit de indruk gehad dat die ook maar ìets van verkoopsstrategie proberen. Maar zo werkt het ook, duidelijk!

  Oh en Gent, zet mij maar op het lijstje als je een busje vult, want da’s inderdaad schoon goed, waar jij dan schoon spul mee hebt gemaakt!

 3. Heel mooi! Ik heb er ook al ettelijke de revue zien passeren en ik kan niet achterblijven he. Ik moet er dringend ook ‘ns eentje maken, lekker voor mezelf, om de ‘comissies’ in te deponeren! Enne, jawel zeg, hoeveel k-doos passen er zo in die tas? Dat verse kind mag van geluk spreken! Ik moet dringend ook ‘ns op zoek naar handige vriendinnen om k-dootjes van te krijgen. :D

 4. Ik herhaal het nog maar eens: die tas van Vink, het is en blijft een handig dink! Voor tripjes naar Gent kan ik ook altijd wel 1000 redenen bedenken!

 5. Zeg maar ‘uitpakken met Vink’: zo’n mooi exemplaar! Helemaal anders dan de andere Vinkjes tot nu toe en zeker helemaal geslaagd!

  1. Merci! Ik liet het eigenlijk al zien. Het is het kleedje dat ik op 22 maart blogde. Het broekje van mijn vorige post samen met de vlaggenlijn. En verder een jumpsuit waar jullie er al honderd van zagen alhier en een pamperzakje.

 6. Oh, ik vind die streepjes echt geweldig. Zeker in combinatie met het prachtige blauw van het tassenband.

 7. oooh, helemaal verliefd op dit pracht-exemplaar! De binnenvoering past perfect bij de tassenband en steekt mooi af tegen het bruin! Wauw!!!

 8. Ik ben geen fan van de voering, maar de buitenkant is helemaal af! Eenvoudig schoon noemen ze dat dan, zeker?

 9. Goed idee om m wat te verkleinen, ook al was het uit nood. En ook om het voor kraamcadeaus te gebruiken, ik wil nog een “kraammand” maken voor mijn zusje, mss dat ik de vinktas nog eens daarvoor gebruik (en dan niet met de bodem als zak, maar met de zak als zak…) Geweldig leuke tas is het, ik had donkerpaars met ook van die mooie aquablauwe banden, dus een beetje bekend doet ie wel aan :)

Comments are closed.