Me vs. bandwerk, alweer. Kussens!

Collega’s komen en gaan, zo gaat dat. De ene keer is dat wat moeilijker te verteren dan de andere. Een collega die ons bijna twee jaar geleden verliet, zie ik gelukkig nog regelmatig. Ze bouwde samen met haar sprookjesprins hun droomhuisje in het verre Limburg en koos, mijn pruillip ten spijt, een ziekenhuis dichterbij huis om te gaan werken. Dat droomhuis ziet er elke keer wat meer ingericht uit, en daar mocht ik mijn steentje aan bijdragen. Saaie grijze kussens in de zetel, niet haar ding. Dus kozen wij een kleurenbom aan designerstofjes, bij Bambiblauw, Vermiljoen en Van Marieke.Naar de handleiding van Mina Dotter hoef ik u niet meer te verwijzen, wel?

Ik moest en zou die kussens in haar huis fotograferen. Ten eerste zijn ze op maat gemaakt, ten tweede is dat daar kweetniethoeschoon en ten derde is zij creatiever dan ik ooit worden wil en meer dan een halve interieurontwerpster. Ze werkte dus duchtig mee bij het tentoonstellen van de kussens.

Staat de trap er al?
Ja, na een half jaar een laddertje tot de eerste verdieping is hij er, dé wenteltrap.

 

Het combineren van de stofjes vond ik niet altijd even gemakkelijk. Het fuchsia komt in de foto’s ook niet zo mooi naar boven, het is veel feller. Tot voor kort was petroleum en fuchsia samen nog niet echt mijn ding. Maar het werkt, bewees ik andermaal.

En dan, die vosjes van Kokka. Zware liefde, bij volgens mij iedereen, maar ze waren daar op het hoogtepunt van mijn stoffenkoopverbod (everlasting, trouwens). Ik vond nog een lapje voor bovenstaand kussen bij Van Marieke en hield een strook over van 12 cm breed. Daarmee maakte ik iets voor mijzelf op een kwartier tijd, dat naaitechnisch gezien niks voorstelt, maar wat mij toch elke keer ik het in handen heb, vrolijk maakt.

De D-ring in hartjesvorm kon ik via haar kopen.

Zelfs te lui om het te voeren, was ik.

We zijn hier trouwens volledig klaar voor de Sew Along van Mamasha. Stof gekozen, gewassen, paspel gekozen, gewassen en stof al geknipt ook eigenlijk ja. Welkom op de blog van deze strever-eerste-klas.