Voor u en u en u?

U knippert eens met uw ogen he?

Want u zag dit al eens passeren.

De Znok-uilen zijn een zeer geliefd voorwerp van gebruik als het om kruippakjes gaat, dat is meer dan waar. En hier lag nog anderhalve meter. En of ik daar nog eens een kruippakje uit wilde maken, zo ging dat, een paar maand geleden.
Ik verdrong en begin deze maand plopte het ineens omhoog in mijn hoofd: “kruippakje – uilen – eind mei”. Ik beloofde er eerstdaags aan te beginnen en werd toen afgeleid.

Dat hemd heeft nog knoopsgaten nodig en dan laat ik het u zien.

Het kruippakje hierboven is hetzelfde patroon als hier, maar dan een maat groter zijnde maat 2-4 maand. Ik zou ze met u kunnen delen, beide. Als dat u interesseert. Ik zou kunnen uitleggen hoe ze in elkaar moeten, want wreed moeilijk is dat in feite niet en het gaat rap vooruit. Ik deed er deze keer knippen inclusief zo’n 3 à 4 uur over, 1 avondje dus. En ik hertekende in die tijd het achterpand ook nog, want daar was iets raars mee aan de hand.

Ik hou van het patroontje door zijn eenvoud. Geen schuine naden, of scheve ritsen. Niet teveel tierlantijntjes. Geen naden waarover het patroon van de stof moet doorlopen, alleen vooraan over de opening heen wat veel makkelijker is.

Trouwens, een ideaal geboortekadootje, want het duurt maar een halve dag voor alle verse mama’s en papa’s doorhebben dat pakjes die vooraan opengaan, de beste zijn. Kleertjes voor over het hoofd verhuizen vanaf dan gegarandeerd elke keer opnieuw naar de onderkant van de stapel.

Nodig zijn: tricot of andere rekbare stof (nicky velours kan bijvoorbeeld ook), boordstof (of nicky velours alweer), drukknopen (dé goeie heb ik eerlijkheidshalve nog niet gevonden, en ik sta eeuwig open voor tips en advies), vlieseline H180, een naaimachine met een gewone stretch- en een tweelingnaald, eventueel een overlock, en aangepast garen.

Kies een stof met kleine of zonder print als u zich nog niet druk wil maken over het al dan niet laten doorlopen van de print. Met grote print is het aangeraden, anders ziet het er wat verhakseld uit allemaal.

Ah, en nog nodig: geduld. Want er liggen nog wat andere deadlines voor mijn neus. En meer nog, nu vrijdag heel vroeg vertrek ik naar Engeland. Om daar, samen met de zus die daar studeert, een paar kleine stukjes van dat land te ontdekken. Inclusief de nodige stoffenbazaar, for sure. Of dacht u dat dat stoffenkoopverbod dat ik mezelf oplegde te maken had met wat ik in het verleden kocht?
Enfin, onder ons gezegd en gezwegen, enige deadline is wenselijk. Ken uzelf, men zegt.  Waarschijnlijk, dus áls ‘t u boeit, tweede helft van juni ergens, goeie afspraak?

Ha, en misschien heeft dat ding gelijk ook een naam nodig? Anyone?

33 thoughts on “Voor u en u en u?

 1. Heel mooi en volledig te lezen in google reader, dank je wel! Amuseer je daar in Engeland, ik ben benieuwd wat je mee brengt.

  • Speciaal omdat je het zo lief vroeg he ;-).

 2. Oh, ze zien er iedere keer net iets prachtiger uit, die jumpsuits van u. En ik ben ten zeerste geïnteresseerd in het patroon en jouw tips voor de werkwijze. Begin september wordt hier nog een baby geboren (of dat is toch de planning), en daarvoor wil ik heel graag een aantal pakjes maken. Met ieder patroontje uit alle boekjes die ik hier heb liggen (en geloof mij, dat zijn er VEEL) is er wel iets mis. Maar dees ziet er perfect uit. Tweede helft juni zou mij perfect uitkomen, dan ga ik nu op jacht voor een paar perfecte stofkes. En voor de naam? Ik zou het houden op ‘de uilen-jumpsuit’, heel blogland weet ineens waarover het gaat dan. En nu alvast bedankt!

 3. Ik wil ook wel eens dat je dat uitlegt zo’n kruippakje! Ben benieuwd!

 4. Oh ja, dat zou ik heel graag leren! Ik had een patroon gekocht, maar dat was echt mega groot en niet doorlopend met knoopjes. Doe je het patroon er dan ook bij? Of een tip waar je die kan kopen?

  • Met patroon ja, want het is nergens te koop.

 5. Wederom schoon, ik ben benieuwd en zal nog meer reden hebben om een overlock te kopen. Blij dat madamtje te ontmoeten in de banner. En een naam? Voor dat pakje bedoel je? Ik denk. Misschien de naam van het kindje waarvoor je de allereerste versie maakte? Of anders een universele babykoosnaam. Hummel. Mormel. Pruts. Moppie. Bol. Miezemuis. U wilt niet weten welke namen ik mijn baby’s in volle eerste verliefdheid allemaal heb toebedeeld…

 6. Gretchen

  Supermooi! Hier is een volgend spruitje in de maak en kruippakjes zijn het àllergemakkelijkste voor kleine lijfjes. Heel erg geïnteresseed dus!

 7. O je banner: zo mooi! Maar bon, dat is een beetje naast de kwestie eigenlijk. Ik zou ten zeerste geïnteresseerd zijn in dat patroon en de werkbeschrijving, ja. Dat zou heel tof zijn! En tweede helft juni is ideaal!

 8. Ik kijk al uit naar onze afspraak op je blog !
  Echt super mooi !

 9. Oh ja, leg dat maar eens uit! Hier worden weer babies à volonté geboren. Namen ben ik helemaal niet goed in. Enquêteke op je blog.

 10. Als je dat blogt, ga ik het zeker maken! Ik was al lang op zoek naar een mooi patroon voor een kruippakje.

 11. Ooh ja, super ! Met twee schoonzusjes die volop zwanger zijn :-)

 12. en wordt dat dan een tutorial of een sew along? Fan van de laatste maar die moet ik echt dan wel beter plannen in mijn agenda. :-)

  • Geen sew along hoor, daar heb ik geen tijd voor vrees ik, nadat ik recent vernam hoeveel werk er in zoiets kruipt ;-). Ik denk ook niet dat dat nodig is, want het is echt op 1 avond klaar.

 13. Tzal wel zijn dat mij dat interesseert, met een dotje van net 3 maand in huis. Dus als je een deadline wil…

 14. Dat zou super zijn! Hoewel ik ook nog niet aan het burdajurkje begonnen ben, help! Waar is de tijd naartoe?? (en dat zal er niet op beteren, want ik lees dit tijdens de middagpauze van mijn eerste dag terug op kantoor).

 15. Katleen

  Mooi mooi MOOI! Echt leuk gedaan, en dat patroon dat zo mooi overloopt! Echt goed gedaan!

 16. Katleen

  Zeer goede fotografie trouwens ook! Toppie!

 17. Tip voor drukknopen: kam snaps! Ik heb me dat aangeschaft en nog geen spijt gehad. Goedkoper en leuker dan metalendrukknopen en in alle kleuren van de regenboog… Ik heb er een berichtje over geschreven op mijn blog: lottesfrutsels.blogspot.com

 18. Julie

  Heel mooi, Nele! Ik word altijd blijgezind van het lezen van je blog! Misschien dat ik van de zomer wel de eerste naaistappen ga zetten…
  Groetjes en veel plezier over ‘t water!

 19. Prima plan!

 20. Oooh, maar dat is kei schoon!!! Wauw!!!
  Geniet van Engeland!

 21. ***zo mooi!!***
  ik hoop dat ooit op een dag ook te kunnen!!

 22. Mag ik eens vragen met welk merk van overlock jij werkt?

  • Bernina! (700D)

 23. Ik lees u toch graag zunne.

 24. Zo’n pakje is altijd leuk, en misschien durf ik er wel aan te beginnen met jouw als ‘hulplijn’.

 25. Hier is de tweede babygolf ook begonnen en zo’n zelfgemaakt cadeautje is toch wel heel leuk. Ik wacht vol ongeduld!

 26. Anonymous

  oh ja, oh ja! Een beetje tekst & uitleg is zoooo welkom voor het kleintje dat op komst is en het gebrek aan leuke patroontjes! Was mij al zot aan het zoeken naar een patroon dat vooraan open gaat (baby n° 2, men leert uit ervaring :-))

 27. Karolien

  Popel popel…. Bijna de tweede helft van juni! :) :) :)

 28. Popel popel, voorbìj tweede helft juni… ;-)
  Ik zou het wel echt heel tof vinden om een patroon met uw uitleg te zien, ik verwacht eind september twee kindjes en stel je voor zeg dat ik ze in zo’n mooi pakje kan hijsen!! Leuke vakantie gehad??

  • Vanavond, beloofd! Er zit wat retard op omdat ik ziek was afgelopen week.

Comments are closed.

%d bloggers like this: