Voor u en u en u?

U knippert eens met uw ogen he?

Want u zag dit al eens passeren.

De Znok-uilen zijn een zeer geliefd voorwerp van gebruik als het om kruippakjes gaat, dat is meer dan waar. En hier lag nog anderhalve meter. En of ik daar nog eens een kruippakje uit wilde maken, zo ging dat, een paar maand geleden.
Ik verdrong en begin deze maand plopte het ineens omhoog in mijn hoofd: “kruippakje – uilen – eind mei”. Ik beloofde er eerstdaags aan te beginnen en werd toen afgeleid.

Dat hemd heeft nog knoopsgaten nodig en dan laat ik het u zien.

Het kruippakje hierboven is hetzelfde patroon als hier, maar dan een maat groter zijnde maat 2-4 maand. Ik zou ze met u kunnen delen, beide. Als dat u interesseert. Ik zou kunnen uitleggen hoe ze in elkaar moeten, want wreed moeilijk is dat in feite niet en het gaat rap vooruit. Ik deed er deze keer knippen inclusief zo’n 3 à 4 uur over, 1 avondje dus. En ik hertekende in die tijd het achterpand ook nog, want daar was iets raars mee aan de hand.

Ik hou van het patroontje door zijn eenvoud. Geen schuine naden, of scheve ritsen. Niet teveel tierlantijntjes. Geen naden waarover het patroon van de stof moet doorlopen, alleen vooraan over de opening heen wat veel makkelijker is.

Trouwens, een ideaal geboortekadootje, want het duurt maar een halve dag voor alle verse mama’s en papa’s doorhebben dat pakjes die vooraan opengaan, de beste zijn. Kleertjes voor over het hoofd verhuizen vanaf dan gegarandeerd elke keer opnieuw naar de onderkant van de stapel.

Nodig zijn: tricot of andere rekbare stof (nicky velours kan bijvoorbeeld ook), boordstof (of nicky velours alweer), drukknopen (dé goeie heb ik eerlijkheidshalve nog niet gevonden, en ik sta eeuwig open voor tips en advies), vlieseline H180, een naaimachine met een gewone stretch- en een tweelingnaald, eventueel een overlock, en aangepast garen.

Kies een stof met kleine of zonder print als u zich nog niet druk wil maken over het al dan niet laten doorlopen van de print. Met grote print is het aangeraden, anders ziet het er wat verhakseld uit allemaal.

Ah, en nog nodig: geduld. Want er liggen nog wat andere deadlines voor mijn neus. En meer nog, nu vrijdag heel vroeg vertrek ik naar Engeland. Om daar, samen met de zus die daar studeert, een paar kleine stukjes van dat land te ontdekken. Inclusief de nodige stoffenbazaar, for sure. Of dacht u dat dat stoffenkoopverbod dat ik mezelf oplegde te maken had met wat ik in het verleden kocht?
Enfin, onder ons gezegd en gezwegen, enige deadline is wenselijk. Ken uzelf, men zegt.  Waarschijnlijk, dus áls ‘t u boeit, tweede helft van juni ergens, goeie afspraak?

Ha, en misschien heeft dat ding gelijk ook een naam nodig? Anyone?