De reanimatie van een ZsazsaZilet.

Het is waar, ik vermoordde bijna een ZsazsaZilet. Gelukkig, gelukkig moeten wij op het werk jaarlijks naar de reanimatieles, om er weer in te pompen (ha-ha): dertig twee dertig twee. Daar dankzij vond hier een geslaagde reanimatie plaats van de comateuze patiënt.
Ik deel zijn bijna-dood-ervaring gaarne met u:

Het is me volstrekt onduidelijk waar ik met mijn verstand zat toen ik dacht: kom, ik stik dat nog rap efkes door. Zo rap efkes, dat gaat wel schoon zijn en dan is het af af AF. Want daar worden we blij van.

Behalve deze keer. Deze keer belandde ik zelf in bijna te reanimeren toestand, toen ik het eindresultaat bekeek. Helemaal fout en lelijk en schever dan scheef. Om alle zelfvertrouwen te verliezen, zoiets. Het is ook niet alsof Zsazsa ergens voorschrijft dat er doorgestikt moet, nee. Lichte paniek, want een eufemisme is hier wel op zijn plaats. Zo’n schoon stofke verpest en te weinig fleece in huis om te herbeginnen, om te bleiten, dat is.

Dus, met tornmesje en een bibberend handje ging ik aan de slag. Misschien kent u het stofje niet, het is double gauze. Hele lichte dunne superzachte stof, die uit twee lagen bestaat die met kleine steekjes aan elkaar gezet zijn. Kijk maar.

Dat soort stof met tornmes te lijf gaan, een mens kan wel leukere dingen verzinnen. Maar eind goed al goed, u las het al in de eerste alinea. Ik timede niet hoe lang ik erover deed (lang) maar na lostornen en een toerke in de wasmachine was er geen gaatje dat er niet hoort, meer te zien in de stof.

De knoop grabbelde ik ooit uit een puntzak-voor-vijf-euro-bak-met-knopen bij Veritas. Zilets met een knoopje, dat vind ik de schoonste.

Stof: Kokka, lang geleden gekocht bij Vermiljoen
Fleece: Pauli
Knoop: Veritas

De kantkloskussentas.

Ziet mij hier lopen, zei ze, met een gigantische Inno-zak in haar handen. Dat is toch geen zicht, het zou precies enigszins handig zijn als ik een stoffen zak had om mijn kussen mee te nemen naar de les. (…)

Zij is mijn mama, dat kussen is haar kantkloskussen en die les is de kantklosles (een woord voor bij de logopedist, ik zeg u).

Kantklossen, dat deed ze vroeger al, in het tijdperk voor haar vier kinders. En ik herinner mij ooit, toen er nog lange warme zomers waren, dat ik mij wel eens in de tuin zette met dat gigantisch kantkloskussen voor mijn neus omdat ik dat ook wilde kunnen. Fotografisch bewijs van dat laatste ontbreekt bij mijn weten en anders hebt u het tegoed. Beloofd.

Wel fotografisch bewijs van handwerkerige creativiteit. Het is me allicht, behalve met de paplepel, ook op genetischer wijze doorgegeven, want een week na Van Katoen zat deze foto in mijn mailbox.

Ze wist niet wat doen met het piramidetasje dat ze op Van Katoen kocht, ja. En er ontbrak een speldenkussen, for sure.

De kantklosles, dat is iets sinds dit jaar, aangezien eind juni vorig jaar het pensioen zijn intreden deed. En de verdoken vraag voor een kantkloskussentas kwam er zo ergens rond Kerst. De voorwaarden waren enkel dat hij stevig genoeg was en dat ze hem zo kon dragen dat hij net niet tegen de grond zou komen. Ik brak mijn hoofd daar dan over.

Mor allee, zoudt ge denken, zo moeilijk is dat toch niet? Ne ronde zak, hupla. Maar in mijn hoofd kwamen er allerlei extra voorwaarden bij: zo moest het ding volledig gevoerd en wilde ik geen enkele onafgewerkte naad. En er moest en zou een gigantische rits in. En tassenband die tot onderaan ging, maar daar dan verdween naar de binnenkant en er langs de andere kant weer uitkwam. Enfin.

Zij gaf mij geen deadline en anderen wel, dus de tijd verstreek en het einde van het schooljaar kwam in zicht. Ik schoot dan toch maar eens in actie en op een dubbledate met mijn oma, half juni, kon ik hem dan eindelijk overhandigen. Dat is, toen de zon nog wel eens tevoorschijn durfde komen.

Het stofje bent u misschien wel zat ondertussen, ik raak het niet beu. Het is er zo eentje dat ik niet zou gebruiken, moest ik er niet ooit 7 yard van besteld hebben.

De oma stelde haar tuin ter beschikking.

En de zak voldeed aan de voorwaarden die ik mezelf had opgelegd, zijnde:
de gigantische rits.

De tassenband die in de bodem verdwijnt en aan de andere kant weer tevoorschijn komt.

De op maat gemaaktheid.

Ritsen, ge moet daar niet bang voor zijn, mensen. Dat is zo schoon als ge dat ergens tegoei ingestikt krijgt.

En de binnenkant is properkes afgewerkt.

Alles binnenstebuiten aan mekaar en dan door het keergat. Dat ik nog bij mijn oma dichtnaaide. Ahja. Ik zal eens niet een keergat op het aller-allerlaatste nippertje dichtnaaien.
En de mama, die was content. Stevig en als ze het in haar hand houdt, komt het net van de grond, wat op deze foto volstrekt onduidelijk is, want voor de show en de schone foto was het beter als ze hem nét op de grond liet rusten. Ja, eerlijkheid siert, ik weet.

Zo kindertjes, dat was het verhaal van de gepensioneerde naaister die aan haar fulltime werkende dochter vroeg om zelf een zakomhulselding te verzinnen voor haar kantkloskussen. En laten we nu hopen dat ik wat sneller de weg naar het blogtypvenstertje vind.

Lou.

Soms worden er kinders geboren om harten te stelen, lijkt wel. In die categorie stel ik u voor: Lou.

Lou liet wat op zich wachten, zo’n 3 weken geleden en dat was niet tof, maar we hebben het hem al lang en breed vergeven. Het zijn de kinders die het wachten waard zijn, die u laten wachten. Zo zit dat.

Ik voorzag hem vestimentair, enigszins op de groei en met fotografisch bewijs van vooral dat laatste.

We zouden hem (3 weken) niet meer zien liggen moest ik hem in het kruippakje (maat 2-4 maand) gestoken hebben, maar het tshirtje, dat wilde ik toch graag even passen. Gewoon voor de zomaar. Er werd mij namelijk op het Leuvens Stiksel verboden een 62 te maken, want volgens ervaren moeders, zou het kind daar mogelijks al bijna uit aan het groeien zijn. Ik luister altijd naar ervaren moeders, dus ik maakte een 68 en ziet.

Het kind kan alvast leren zwemmen en geef toe: hij impressioneert toch wel wat met zijn brede schouders en vervaarlijke blik.

Of misschien komt hier gewoon al enig bokstalent in de dop naar boven.

Gelukkig, ooit zal hij groeien tot maat 68 en hopelijk krijgt hij dan een tijd geen eten van zijn moeder, zodat het tshirt een meer dan zinloos bestaan kan leiden.

Ik weet dat u was afgeleid door de baby, voorzekers als u van het vrouwelijk geslacht bent, maar als u toch met oog voor detail naar de tweede foto keek, dan zag u het al.

Ik bespaar u de vraag: zonder commercieel winstoogmerk, dat is. Ik vind dat gewoon amusant. Wel wat dom van mij om ze te bloggen in één bericht met iets veel schoners.

Kruippakje: eigen patroon, hier. Stof: Znok.
Tshirt: Happy Animals uit Ottobre 3/2011. Stof: lang geleden hier.Kruippakje “Sam” : patroon plus handleiding.

Eindelijk. Ik hoor het u denken. Ik liet u schandalig lang wachten. Ik dacht dat ik de tweede helft van juni wel enige vrije tijd zou bezitten, maar dat was mijn slecht inschattingsvermogen dat me om de tuin leidde. En daarna werd ik geplaagd door “een ziekte” (moeha, die doktersbriefjes toch).

Och, hier is het, in de eerste helft van juli. Dat is toch bijna de tweede helft van juni.

Ik maakte al ettelijke versies van dit kruippakje en pastte het patroon gaandeweg aan. Ik hoop dat het nu perfect is, voor eender wie het maken wil. Dankzij Riet doopte ik het patroon met de naam van het kindeke waarvoor ik de allereerste versie maakte, dat was mijn achternichtje:

Het was veel werk, maar ik deel het graag met u, het lijkt me tof om andere versies of misschien zelfs variaties op het patroon te zien. Aarzel dus niet om mij op de hoogte te brengen van uw creaties, via eender welk kanaal!

Het is een rechttoe rechtaan patroontje, weinig geprul. Slechts 5 patroondelen en wat stukjes boordstof. Mijn ervaring is dat kruippakjes als deze het goed doen bij verse moeders en vaders. Het kan helemaal open, dus het kind moet nergens ingepropt worden én het sluit langs voor, dus het kind moet evenmin op zijn buik gedraaid en weer terug. Allemaal dingen die verse ouders liefst vermijden, ik spreek niet uit ervaring, maar zie het dagelijks in de praktijk ;-).

Doordat het geen “voetjes” heeft, gaat het langer mee, want kruippakjes worden vaak te klein omwille van te lange benen. Koop er kniekousen bij (Hema), die blijven het best zitten.

Misschien werkte u nooit eerder met tricot, of nog erger, hebt u er schrik van. Misschien gelooft u het niet, maar ik was ooit zo. Ik dacht dat ik dat nooit zou kunnen en het begon me te duizelen als ik begrippen hoorde als “stretchnaald”, “boordstof”of “interlock”.

Maar geluk is soms aan mijn kant en wat tricot betreft, heet dat geluk Mamasha. Zij legde al met hand en tand de beginselen der tricot uit, en meer. Als u geen ervaring hebt met het verwerken van tricot, lees dat daar dan een paar keer door, ik ga hier niet alles opnieuw uitleggen. Van nature lui aangelegd ja, u mag dat hardop zeggen.

Ik tekende twee maten van het kruippakje, omdat een maat groter dan 0-2 maand toch handig leek, sommige baby’s worden geboren met maten van een driemaander moet u weten.

Om het patroon te downloaden:

Klik hier voor maat 0-2 maanden

Klik hier voor maat 2-4 maanden

Het zijn PDF-files. Let er bij het printen op dat je het document op 100% (of zonder schaal) print. Ik tekende hier en daar vierkantjes van 2 op 2 cm, zodat u kan controleren of het op de juiste schaal geprint is.

Overal waar nodig is 1 centimeter naadwaarde inbegrepen. Mijn aanduiding voor waar je vlieseline moet strijken is wat slordig gebeurd, mijn excuses. Als u gewend bent aan de Van Katoen-patronen, zal u ernstig teleurgesteld zijn, ik tekende alles met de hand en voegde op de computer wat details toe.

Het is niet de bedoeling dat u dit patroon gebruikt 
om kruippakjes te maken voor commerciële 
doeleinden. Maak er gerust voor uw eigen gebroed of om 
kado te geven. Ik hoop op dat respect van uwer kant.
Danku :-).

NODIG

Tricot: ongeveer 60-65 cm voor de kleinste en ongeveer 75 cm voor de grootste maat. Maar schiet me niet dood, neem voor de zekerheid wat meer, als je de print wil laten doorlopen en het een tamelijk grote print betreft. Tricot heeft ook al eens de neiging om serieus te krimpen in de was (10% of meer!) Je kan het kruippakje bijvoorbeeld ook in nicky velours maken, dan heb je een winterversie.

Boordstof (maten staan hieronder ergens)

Vlieseline H180: een halve meter is zeker voldoende

Drukknopen

PATROON

Het patroon bestaat uit 5 delen. Neem ook steeds alle merktekens over op je stof en houd rekening met de draadrichting (aangeduid met een pijl).

Patroondeel 1: het voorpand: knip dit 2x uit in spiegelbeeld. Als je stof een grote print heeft, of streepjes zoals in mijn versie hier, let er dan bij het uitknippen op dat de print van de stof doorloopt over de twee voorpanden. Tips voor het laten doorlopen van patronen vind je hier, bij Spiegelstiksels of hier bij mij. Als je je hier niet zeker genoeg voor voelt, kies dan tricot met kleine of zonder print. Omdat het patroon niet over een naad doorloopt, maar over twee stofdelen die elkaar overlappen, die dan ook nog eens in bezit zijn van een aangeknipt beleg, help ik hier nog een beetje: zoek een opvallend stukje in je print, zoals Spiegelstiksels mooi uitlegde. Plooi voor het ene voorpand het aangeknipt beleg om (dus tot aan de kleine streepjes lijn) en speld je patroon met die vouw op die specifieke plaats op je stof. Voor het andere voorpand moet je je patroon omplooien op de “overlaplijn” (op die manier benoemd op het patroon = de stippeltjeslijn) en het patroon dan met die lijn op de juiste plek op de stof spelden zodat de tekening zou doorlopen. Let op: voor je de stof uitknipt moet je dan eerst de omgeplooide delen terug openplooien zodat je het stuk voor de overlap en het aangeknipt beleg wel mee uit de stof knipt. Na omstrijken van het aangeknipt beleg en overlappen van de twee voorpanden zal je tekening dan mooi doorlopen.

Patroondeel 2: het achterpand: knip 1x. Omdat de zijnaden wat schuin uitlopen is het niet mogelijk om de tekening van de stof over die naden te laten doorlopen. (ik deed toch een poging om mijn streepjes te laten doorlopen, maar met grotere prints dus niet mogelijk)

Bekijk voor je het achterpand uitknipt eerst stap 11 eens. Als je de pijpjes gewoon wil omzomen, moet je een halve centimeter extra tekenen.

 

Patroondeel 3: de mouwen: knip 2x in spiegelbeeld (!). Het is ook heel belangrijk om rekening te houden met de draadrichting.

 

Patroondeel 4: beleg beentjes voorpand: knip 2x in spiegelbeeld. Als je bijpassende tricot hebt kan het leuk zijn om hier andere stof voor te gebruiken.

 

Patroondeel 5: beleg beentjes achterpand: knip 1x. Ik gebruikte hier al vaak boordstof, dat gaat prima en geeft ook wat extra contrast, maar het kan ook in gewone tricot. Gebruik in geval boordstof, best geen te dikke of stijve variant, gezien je er drukknopen door moet krijgen.

Boordstof: voor de afwerking van de hals, mouwen en de beentjes onderaan heb je boordstof nodig.

Ik geef u de afmetingen mee (hoogte x breedte):

MAAT 0-2 maanden:

Hals: 4x 21,5 (1x)

Mouwen: 4x 12,5 cm (2x)

Beentjes onderaan: 2,5x 15 cm (2x)

 

MAAT 2-4 maanden:
Hals: 4x 28,5 cm (1x)
Mouwen: 4x 16 cm (2x)
Beentjes onderaan: 2,5 x 20 cm (2x)

STAP 1: VLIESELINE

Strijk eerst overal waar nodig vlieseline. Dat is, waar er drukknopen komen. Ik duidde aan op het patroon: de zones binnen de (slordige) grijze lijnen. Ik gebruik altijd vlieseline H180. Dat is vrij dunne vlieseline die in de breedte rekt, zoals tricot dat doet.

STAP 2: RANDEN OVERLOCKEN

De randen waar een rode lijn getekend is op het patroon dien je eerst te overlocken. Dit zijn randjes die zichtbaar zijn aan de binnenkant van het kruippakje.

En dan kunnen we beginnen naaien!

STAP 3: DE SCHOUDERNADEN

We beginnen met de schoudernaden. Leg beide voorpanden met de goede kant op de goede kant van het achterpand, zodat de schouders op elkaar liggen en speld (eventueel) vast. Overlock, of stik.

STAP 4: DE MOUWEN

Zet nu de mouwen in. Zorg dat de merktekens overeen komen en kijk hier hoe ge dat doet, mouwen inzetten.

STAP 5: AANGEKNIPT BELEG OMSTRIJKEN 

Deze stap kan je ook na de volgende doen, maar omdat ik het op de foto’s eerst deed, zet ik hem ook maar hier neer als stap 5. Anders zou u wel eens in de war kunnen raken ;-). Van het patroon nam je over tot waar het aangeknipt beleg komt. Strijk dit om met de slechte kanten op mekaar, dus zoals het uiteindelijk moet zijn.

STAP 6: DE ZIJNADEN

Nu stikken we in 1 beweging de zijnaden en de onderkant van de mouwen dicht. Let er hierbij op dat de naden van de oksel een kruis vormen. Ook dat legt Mamasha hier uit.

Ge hebt nog bijna niks gedaan en het lijkt al op een kruippakje, zeg.

STAP 7: BELEG BEENTJES VOORPAND (patroondeel 4)

Plooi het aangeknipt beleg van één van de voorpanden met de goede kant naar de goede kant van het voorpand. Leg dan het beleg met de goede kant op de goede kant van het voorpand en stik vast langs de binnenkant van het beentje. (de rode lijn op de foto)

Plooi het beleg dan naar achter en duw het hoekje goed uit (eventueel kan je een klein stukje van het hoekje knippen voor je het binnenstebuiten draait). Het is niet nodig om knipjes te geven in de naadwaarde, (toch zeker niet als je overlockt, met een gewone naaimachine heb ik dit nooit gedaan). Zowel het (overlock)stiksel als de stof is elastisch genoeg en rekt vanzelf mee. Strijk er eens goed over, zodat het plat ligt. Het zal daar nog wat hangen wapperen, maar dat komt vaneigens goed als je de drukknopen erin zet.

Herhaal voor de andere kant.

STAP 8: BOORDSTOF AAN DE HALSOPENING

Neem het stuk boordstof voor de halsopening. Strijk aan de korte zijden 1 cm om en plooi dan dubbel in de lengte. Ik strijk er dan nog eens over, dan blijft het wat beter zitten.

Verdeel in de lengte in vier gelijke delen en duidt dit op één of andere manier aan, naar uw eigen goesting (krijt, stift, knipje, speldje). Verdeel ook de halslijn in 4 gelijke delen. Het aangeknipt beleg mag je niet meerekenen, want dat plooien we straks rond de boordstof. Als u daar niks van snapt, van dat in vier delen of waarom dat moet, verwijs ik graag voor de 20ste keer hier naar door.

De manier waarop ik het puntje van de boordstof afwerk, kwam er na inspiratie hier, bij Riet.

Je speldt de boordstof dus gelijkmatig verdeeld vast aan de goeie kant van de halslijn en plooit het stukje van het beleg over de boordstof terug, met de slechte kant van de stof naar boven. Duw de boordstof goed in het hoekje.

In zijn geheel ziet dat er zo uit:

Overlocken en tegelijk aan de boordstof trekken.

Dan de boordstof naar boven plooien en de hoekjes mooi uitduwen.

STAP 9: BOORDSTOF AAN DE MOUWEN

Voor de afwerking van de mouwen heb je twee stukjes boordstof. Zet ze volgens de eerste werkwijze die Mamasha uitlegt aan de mouwuiteindes (in haar uitleg is dat stap 3 tot 6 en stap 18 tot 24) en dan hebben we al een afgewerkte bovenkant!

STAP 10: BELEG ACHTERPAND TUSSEN DE BEENTJES

Neem nu patroondeel 5. U knipte dit naar believen uit tricot, dan wel uit boordstof.

Strijk hiervan 1 cm voor zowel de kleinste als de grootste maat om (in de lengte) en plooi het dan dubbel en nog eens strijken.

Langs boven ziet dat er zo uit:

Ik tekende waar ik moest plooien aan de binnenkant van de boordstof met krijt. Vooral die lijn op 1 cm is handig want daar gaan we zo meteen stikken.

Maar we beginnen met het overlocken van de lange zijde aan de andere kant dan waar je de 1 cm omstreek.

Dit stuk stof is feitelijk wat te lang. Ik deed dat expres. (Noot: dat is zeker zo bij het patroon voor maat 2-4 maand, bij dat van de kleinste maat weet ik het niet 100% zeker of het ook te lang is, ik test dat binnenkort nog eens en pas hier dan aan). Duid op het achterpand, op de goeie kant van de stof voor de kleinste maat 0,7 cm van de rand aan en voor de grootste maat 1 cm van de rand met bijvoorbeeld krijt een lijn aan. Tegen die lijn speld je het beleg. Maar niet zomaar, goed lezen.

Ik begon links te spelden. Tot ongeveer 2 à 3 cm van het kruis span je de boordstof of de tricot lichtjes aan terwijl je speldt, niet teveel. Om de bocht te maken geef je juist wat extra ruimte, het mag daar gerust een beetje “gebobbeld” zitten, we gaan tijdens het stikken dan wat aan de tricot trekken om het mooi aan te laten sluiten en zonder plooitjes te stikken. Als je over de helft bent, weer zo’n 2 à 3 cm voorbij het kruis span je de boordstof weer wat aan tijdens het spelden. Omdat het een beetje van de boordstof of stof afhangt tekende ik dit patroondeel wat langer. De overschot knip je gewoon af.
Door op deze manier te spelden sluit het beleg mooi aan over de lengte van de beentjes en heb je wat extra ruimte voor de drukknopen tussen de beentjes, anders gaat het daar trekken.
Stik nu (met de naaimachine en een gewone rechte steek) vast op 1 cm van de rand van het beleg (dus die witte krijtlijn, die je op de foto kan zien). Straks plooien we de rest dan naar de slechte kant van het achterpand om en stikken we langs de goeie kant door met een tweelingnaald.
Maar eerst de afwerking van de pijpjes onderaan.

STAP 11: AFWERKING VAN DE PIJPJES à la Eloleo (want ik leerde het van haar)

Leg één van de pijpjes met de goeie kant naar boven. Leg beide belegdelen open, zoals op onderstaande foto:

Vouw nu beide belegdelen naar binnen (met de goede kant van het beleg op de goede kant van de stof). Het linkse beleg (van het voorpand) vouw je gewoon naar binnen tot aan de naad (tot de naad van het beleg de zijkant is, niet helemaal tot in de helft plooien). Het rechtse stuk, in mijn geval boordstof plooi je naar binnen tot de overlockte rand gelijk ligt met de naad die je net gestikt hebt, hopelijk op onderstaande foto ondubbelzinnig te interpreteren.

Neem de boordstof die voor de pijpjes dient en overlock één van de lange kanten. Leg de andere kant dan tegen de onderkant van één van de pijpjes. De omgeplooide belegdelen zitten er dus onder. (Mijn stukje boordstof op de foto was wat te lang, ik gaf jullie de goeie maat door). Speld het begin, midden en einde vast en overlock of stik vast.
Knip daarna de hoekjes wat bij, anders wordt het een dikke bult na het omkeren van de hoekjes.
Keer de hoekjes dan om en duw ze mooi uit.
Gewoon omzomen kan natuurlijk ook. Teken dan onderaan de pijpjes een halve cm extra en zoom 1,5 cm om. (overlock de rand dan eerst en stik door met een tweelingnaald langs de goeie kant)
Nu gaan we het beleg van het achterpand vaststikken.
 
STAP 12: BELEG ACHTERPAND VASTSTIKKEN
Plooi de lange overlockte zijde naar de achterkant van het achterpand. Je ziet daar het stiksel van stap 10. Normaal gezien, als je precies gewerkt hebt komt het beleg net tot aan dat stiksel. Speld vast en stik langs de goeie kant door met een tweelingnaald. Met een enkel stiksel werkt het ook.
Probeer heel precies langs de rand te stikken.
Nu de pijpjes onderaan nog doorstikken, dit kan eveneens met de tweelingnaald of met een gewoon recht stiksel. Hierdoor stik je het stukje boordstof dat onderaan als “beleg” dienst doet mee vast.
Ik mocht lostornen, kijk maar:
En dan ziet dat er nadien zo uit: mooi afgewerkt! (deze foto dateert uiteraard van na de laatste stap)
Rest ons: de drukknopen.
STAP 13: DE DRUKKNOPEN
Hier gaf ik al eens wat tips om de drukknopen zo te plaatsen dat de print van je stof zeker doorloopt. Zet op die manier de drukknopen in beide voorpanden.
Voor de drukknopen tussen de beentjes heb ik nog wat foto’s.
Plooi het beleg van het achterpand naar binnen. (Aha! Nu komt dat extra aan stof dat je hoog tussen de beentjes voorzag van pas!) Duid met behulp van het patroon aan waar de drukknopen moeten komen (of verdeel zelf gelijkmatig 4 drukknopen per kant, dat steekt niet zo nauw).
De drie onderste mag je gerust ook wat meer naar het midden van het beleg zetten, onderstaande foto is daar geen goed voorbeeld van.
De twee drukknopen hoog tussen de beentjes zijn het moeilijkst. Plooi het beleg niet helemaal om, dat zal niet goed lukken en wringt tegen. Plooi het in feite dubbel:
En zet de drukknopen er zo dicht mogelijk tegen de rand in.
Zet nu de andere helften van de drukknopen erin op dezelfde manier zoals je dat met het voorpand deed. Leg de andere kant van het kruippakje tegen het achterpand zoals het moet komen, en druk goed op de drukknopen. Zo kan je zien waar je de andere helften van de de drukknopen moet zetten.
Moeha! We zijn klaar!
OPMERKINGEN
Drukknopen
Ik testte die van Prym uitvoerig. Ze zijn heel stevig en blijven goed zitten. Nadeel is dat ze nogal dik zijn en dat de kleinste maat een doorsnede van 1 cm heeft wat ook nogal groot is voor een babypakje. Je bent ook beperkt qua kleurkeuze, het is zilver of wit. De Prym-tang is in deze wel een zeer handig hulpmiddel, met de hamer was ik veel minder succesvol.
Kam Snaps: Ik teste Kam Snaps met dit kruippakje voor het eerst in combinatie met tricot. Voordeel is dat ze in alle kleuren van de regenboog te verkrijgen zijn en minder dik zijn. Ze zijn ook in kleinere maten verkrijgbaar. Nadeel is dat ik niet zeker weet of ze dikke lagen stof aankunnen. Ik had bij dit pakje een paar maal voor dat ik de kam snap uit elkaar trok door ze open/dicht te doen.
Meer of andere ervaringen zijn altijd welkom.
Ik hoop serieus dat ik hier duidelijk geweest ben. Vragen, suggesties, onduidelijkheden, laat u gaan in de reacties of stuur mij een mailtje. Dus ook als u een fout ontdekt mag u het gerust laten weten! Ik beweer nergens een expert te zijn, integendeel, ik doe maar wat :-).
(evenals met de foto’s, ik moet dat van de witbalans duidelijk eens leren, de blauwe schijn van de tricot ging nogal vaak over op de witte ondergrond…)
%d bloggers like this: