Dat is mijn lijf, zowaar.

Fronst u even met uw wenkbrauwen, ja. Dat is hier niet elke dag zo dat er iets voor het eigen lijf genaaid wordt, maar nu werd het hoog tijd. Zagende vriendinnen met goeie bedoelingen, weetwel.

Het lag hier al lang gereed, het patroontje uit de knipmode, ik bestelde het los online nadat ik het op haar blog zag schitteren. Wilde plannen, want dat ging omgevormd worden tot hemdjurk en ik ging dat dan de ganse zomer dragen en al.

Jaja.

De zomer ging voorbij en zo verschoof dat wilde plan van categorie “zeker weten” naar die van “misschien” en dan naar “volgende zomer, echt hoor!”

Kwestie van volgende zomer toch wat voorbereid te zijn gebruikte ik het patroontje dan maar om toch gewoon een hemdje te maken. Dan heb ik al een idee van de maat en zijn mijn excuses om er niet aan te beginnen opgebruikt.

Het enige dat ik aan het patroon veranderde, zijn de mouwen. Ik wilde er lange, dus tekende ik die zelf. Deadline was dat feestje dit weekend en de laatste knoopsgaten werden een half uur voor vertrek gemaakt.

IMG_9744

Op dat feestje ontsnapten ik en één van de zusjes even aan het feestgedruis om foto’s te maken in de avondzon wat de gele filter over de foto’s verklaart.

IMG_9736
Op de foto hierboven zie je het niet zo goed, maar de fronsjes ter hoogte van de borst zijn zo schattig en de reden waarom ik het patroontje aanschafte.

En dan op mijn rug, plooikes die er niet horen, maar gevolg waren van de autorit naar dat feestje. Echte plooien of beter figuurnaden zitten er ook, 2 in het achterpand en 1 in elk voorpand die ervoor zorgen dat het hemdje mooi gecentreerd is.

IMG_9740

De zoektocht naar de knoopjes was niet min. Zeker als u weet dat Hexagoon zijn jaarlijks verlof houdt (echt, wat een idee). Veritas kon mij niet bekoren, maar als bij wonder kwam dat Kirreke met het lumineuze idee om mij richting Banier te sturen en jawel, jackpot.

IMG_9738

Het stofje is van Liberty en kocht ik toen in Londen. Dat rond uw lijf voelen, dat is onbeschrijfelijk, zo zacht en luchtig. Deze groupie zal nu wel zitten knikken achter haar scherm.
Van haar gesproken, aangezien ik de mouwen er zelf bijverzon, moest ik ook zelf mouwsplitten en manchetten verzinnen. Dankzij haar Eerste Hulp bij Mouwsplitstress ging dat van zijn eigenste zelve. (En het was deze die me hielp bij het vastnaaien van de manchetten.)

IMG_9751
IMG_9754

Shoppen, ge wordt daar blij van. Maar dit. Ultieme geluksmomentjes aan de lopende band, als ge het mij vraagt. Gaande van ontdekken dat ge alle patroondelen toch uit dat ene metertje gaat kunnen knippen, terwijl het patroon 1,4 meter voorschrijft, tot het in foetus-fase al eens rond uw lijf draperen en ontdekken dat het gaat passen, tot uw eerste perfecte mouwsplit en ik kan zo nog wel eventjes doorgaan. Naaien, dat is de max jong en durft mij eens tegenspreken.

33 thoughts on “Dat is mijn lijf, zowaar.

 1. Goed gelukt!! Ik ben ook gék op Liberty :-)
  Groet,
  Esther.

 2. Ik ga u zeker niet tegenspreken, want ik versta u helemaal. En dan de rest van de familie die wat meewarig mijn trots om een doorlopende print of een meer-dan-blinde-rits aanschouwt. Naaien hé jong.

 3. Woehoew! Knap werk!

 4. Mooi gedaan!

 5. Ooooh Nele, het is PRACHTIG! En het zit perfect, het lijkt dat het patroon gewoon voor uw lijf gemaakt is!

 6. Schitterend! Maar zo geweldig mooi.

 7. Heel mooi, dat is nu eens een bloesje waar je jaren deugd van zal hebben!

 8. Liberty, dat zit inderdaad zalig aan u lijf… En het is dan ook nog eens oh zo mooi. Prachtig hoe jij dat op het einde beschrijft, klopt allemaal zo goed :-)

 9. ‘t Is niet mijn stijl, maar ‘t is ontegensprekelijk een prachtig bloesje! Knap gedaan seg.

 10. Het staat je inderdaad perfect! Dan zorgt naaien voor dat blinken van trots hé (en vergeet ik het lostornen en grmblen en aanpassen snel).
  Geloof het of niet, maar ik heb dit patroontje ook al uitgetekend en tricot gekocht om er een hemdjurk van te maken. Waarschijnlijk een absolute mission impossible, maar ik ga toch proberen. Alles voor die potentiële fierheid hé :-).

 11. Je zou dat meer moeten doen, zo voor jezelf naaien. Het staat je beeldig en het was leuk om alle stappen van het proces mee te maken.

 12. OH! dat is het enig wat ik kan verzinnen! keischoon! ma jong, twas vant weekend zowat 36 graden! wel goe zot om met een hemdje met lange mouwen aan te lopen :)

 13. Zalig mooi gelukt! Dat ga je dragen tot het van je lijf valt :-)

 14. Héél mooi!

 15. Geweldig! Die is echt super gelukt!

 16. Het is je geweldig gelukt, wat ben je er mooi mee! Keigoe gedaan!

 17. dat past gewoon perfect!! en die manchetten met split, dat doe jij gewoon zo eventjes perfect van de eerste keer? Ik durf er nog niet aan dénken… superknap gedaan!

 18. PRACHTIG !

 19. Wauw, chique! Ik draag zelf eigenlijk geen hemdjes, maar als ik dit zie, vind ik dat eigenlijk wel een beetje spijtig. Misschien ooit, als ik groot ben ;-)

 20. Eén advies: meer voor het eigen lijf naaien! Zeer mooi en staat je super!

 21. maar zo schoon zeg!

 22. Ik zou alleszins niet durven !

 23. Het staat je prachtig. Een trap omhoog op de naailadder zeg!

 24. Héél mooi!! Die rimpeltjes zijn inderdaad super!

 25. Wauw! Dit patroontje heb ik ook liggen. Ik had er deze zomer een bloesje mee willen maken, maar ‘t is er niet van gekomen… Volgende zomer misschien? Je doet me alleszins goesting krijgen!

 26. heel erg mooi geworden. kopen kan leuk zijn, maar bij zelf kleren maken komt leuke stress, winkelen, nadenken en dan trots zijn op je resultaat.

 27. Knap resultaat! En met je laatste zin sla je de hamer op de nagel, groot gelijk heb je! :)

 28. Heel mooi… past perfect!

 29. Ik spreek je in elk geval niet tegen! :-) Prachtig resultaat!

 30. Hoed-je-af. En ook: stuk van de mouwkes eraf, rokje eraan, en je hebt wat je al lang wilde! Want dit zit prachtig.

 31. Wow, echt vakwerk!! Het past als gegoten, supermooi!!

 32. Prachtig zeg!! En inderdaad, al die euforietjes samen, veel zaliger dan een bloes kopen (en veel mooier ook, echt wauw)! Chapeau voor de lange mouwen!

 33. Op de volgende blogpost zien we je lijf dan in de hemdjurk vermoed ik. Echt mooi en niet evident. Volgens mij is het niet moeilijk zoiets te maken dat aan alle kanten rammelt (of floddert, allez).

Comments are closed.

%d bloggers like this: