Feest op Neonato.

De liefde voor mijn beroep, ik bezong ze al eerder. Mogen zorgen voor de allerkleinsten, ik ben ne sjansaar, gelijk ze dat wel eens zeggen. Dat is niet altijd pais-en-vree, dat is waar, maar juist dat moedigt aan om stapjes vooruit, hoe klein ze ook zijn, dik in de verf te zetten.

Vorig jaar kropen een collega en ikzelf al achter de naaimachine om onze afdeling van vrolijke lakentjes te voorzien. Ze gaan dagelijks door mijn handen, zijn al duizend keer gewassen en stralen nog steeds als nooit tevoren. Mensen vragen wel eens waar ze ze kunnen kopen en zeggen dat ze zo mooi zijn en al.

Er was een klein stukje van de appels over.

Nu niet meer.

IMG_9843

Feest vieren wij, als er vermaand wordt. Terecht, want zo’n kindje verzet bergen op die maand tijd. Van niks kunnen, naar zóveel. Van voorzien worden van zuurstof en voedsel door de placenta, naar zelfstandig ademen en voldoende melk verteren om zonder infuusje te kunnen. Van (heel) veel sondevoeding naar (deels) die melk zelf drinken via een flesje en/of de borst. Van de couveuse naar een verwarmd en dan een gewoon bedje. Van onder de twee kilo naar boven de twee kilo. Van altijd maar slapen, ook als er gegeten moet, naar wakker worden als het tijd is om te eten en grote nieuwsgierige oogjes en handjes die in een mondje verdwijnen. Van heel veel kabeltjes naar al wat minder.

IMG_9860

Gisteren hingen voor het eerst onze nieuwe vlaggetjes uit. Een andere collega dan die van de lakentjes kreeg het naaien in de vingers op Van Katoen en wij deden van teamwork om dat restje stof te verwerken. Nu slapen ze een dag lang tussen de vlaggen, de kinders die maandig zijn.

Prematuurtjes for the win ♥.

Met een dikke merci voor J. die hier voor het eerst in zijn leventje model speelt en voor zijn mama en papa die daar toestemming voor gaven.

44 thoughts on “Feest op Neonato.

 1. Nele,
  super!
  “jullie” kindjes met een moeilijke start en hun mama en papa zijn bij jullie niet alleen professioneel in goede handen, ook de omkadering die jullie geven is schitterend!
  Tinne

 2. Oh, ik <3 boelekes met een kapsel dus:
  – J for supermodel
  – alle babies bij jullie for ‘snel sterk en thuis’
  – hoera voor vrolijkheid op neonato: zoals altijd alle bewondering voor de manier waarop jij met je werk bezig bent!

 3. ♥♥♥

 4. Zo’n schat! En die kleuren! Prachtig, prachtig!! Mijn ervaring was wit, meer wit en beige.

 5. Ik had ook zo’n couveusekindje en heb zijn ‘kribbeke’ destijds zelf opgesmukt. Hoera voor jullie om al die kindjes op zo’n positieve kleurtjes en dessins te trakteren! ‘t Doet mij efkes weer terugdenken aan 3 jaar geleden… *pinkt een traantje weg*

 6. Oh mannekes, ik krijg een krop in mijn keel. Er was niets prematuur aan mijn kleine T., maar dankzij een serieuze infectie beleefde ik de langste week van mijn leven ook op de neonato. Fantastische mensen zijn jullie, en je werk omschrijven met zoveel liefde, daarvan loopt mijn gemoed van vol.

 7. oh wat krijg ik hier een klein hartje van.
  Maar wel supermooi gedaan van jullie

 8. Oh zo schoon! Echt heel erg leuk die dekentjes en de vlaggetjes!

 9. maaike

  heerlijk, zoals die hele kleine dappere kindjes bij jullie verzorgd en vertroeteld worden… En die vlagjes, zalig! Dat mag daar zeker, wat vrolijkheid waar het soms ook moeilijk gaat!

 10. Hoera voor de “miniatuurtjes”!

 11. Super gewoon…. Ik hoop dat als ik ooit een kindje heb dat te vroeg geboren is dat het zo wordt vertroeteld voor jullie… Doe zo voort, het is zalig om te weten dat jullie er zijn!!

 12. Prachtig werk doen jullie!

 13. Oh wat mooi! Wat leuk dat jullie dat doen!

 14. Nele, laat je niet van de wijs brengen van mensen die anders durven beweren: de manier waarop je je werk doet, met zoveel liefde en aandacht voor de (letterlijk en figuurlijk!) ‘kleine’ dingen, het verdient meer dan een pluim! (een heel donsdeken me dunkt!)
  x

 15. Nele, je ontroert me gewoon door de liefde waarover je over je werk en je prematuurtjes spreekt. Lilith moest er niet liggen, maar de manier waarop jij en je collega’s ermee omgaan, moet het voor de ouders die het wel meemaken toch net iets draaglijker maken!

 16. Oooh Néle! De haartjes op m’n arm staan ervan recht! Zo mooi hoe jij ‘onze’ kleintjes met zoveel eer eert! En terecht! Het zijn de moedigste mensjes op deze wereld! Dat we samen de kindjes en hun ouders kunnen bijstaan in dat hele prille begin … dat maakt me ook zo gelukkig en trots! Je bent een super fijne collega! :-) Super toffe foto’s, trouwens, en de vlaggetjes matchen perfect! :-D

 17. Oh amai, hoe fijn dat jullie dat daar zo aanpakken! Fantastisch!

 18. Hoe geweldig is dit, het is dat ietsie pietsie dat het verschil maakt en o zo rijk is!

 19. oooh hie lief zeg! zo tof dat jullie de lakentjes en de vlagjes maken om de boel op te vrolijken! echt geweldig!

 20. “ik vint het mooi” schrijft mijn neefje van zes die op de computer meekijkt :-)

 21. ik krijg er al tranen van in mijn ogen
  Heel mooi

  Mvg
  Neel

 22. Fantastisch hoe jullie die babytjes soigneren. Als de ouders er misschien eventjes door zitten bij moeilijke periode die ze doormaken als ze een prematuurtje hebben, dan worden ze toch op slag vrolijk (of emotioneel ;-) ) bij het zien van die goeie zorgen en liefde die jullie geven! Goe bezig hoor!!!

 23. Zo’n prachtgebaar van jullie om dat maandig worden te vieren …

 24. Oh Nele, zo mooi…
  Fantastisch wat jullie daar doen!

 25. Super! Het kindje van mijn neef lag een tijdje terug bij jou, ik zag het aan het mooie lakentje op de foto! Ik wens elke neonato een collega gelijk gij..

 26. Ulrike

  Oh Nele Keimooiii! Ik mis het zo hard en nu nog tien keer erger!!!! En jullie natuurlijk ook! x

 27. Dit is zoveel meer dan een job voor jou, dit is duidelijk heel veel passie, geduld en ♥ voor die mini’s. Houden zo! En af en toe de vlaggetjes rond jezelf/de collega’s draperen, want dat verdienen jullie net zo hard!

 28. fantastisch… echt.

 29. Prachtig verwoord.

 30. Oooh, zo lief! Echt een hart voor de kindjes en wat een lief idee om die maand te vieren, echt een heel belangrijke mijlpaal voor zo’n kleintjes!

 31. Zo mooi: de vlaggetjes en jouw liefde voor je vak!

 32. Stil en blij tegelijk wordt ik hiervan…

 33. Zo … Ontzettend … Schoon …
  *kippenvel*

 34. Annie

  Net traantje weggeveegd.
  Zo mooi!
  Wat een passie voor je ‘vak’. En de baby’s..die voelen dat! Das zeker! Je verdient ook vlaggetjes!

 35. Geweldig hoe jullie met die kindjes bezig zijn! Het maakt het zoveel vrolijker, minder koel en steriel… top!

 36. wat een vrolijk geheel!

 37. Oh, zo schoon jong! Ik word er stil van!

 38. ontroerend mooi…

 39. omabetty

  Vasthouden een heel leven lang die liefde voor de kleintjes! Mooi.

 40. Net thuis op van een laatdienst op Neo en dan zoiets lezen… Tof om te weten dat mijn enthousiaste hartkloppingen als een kind voor’t eerst z’n fles uitdrinkt niet abnormaal zijn.
  Neo for the win!

 41. ooh, zeg, zo moooi!!! dat moet krop in de keel zijn als uw kindje maandig is en zo gevierd wordt!!

 42. Heel lief… wat zullen de ouders jullie dankbaar zijn!

  Hier moet je vrolijk van worden!!!
  Dikke knuffel,
  Marina

  Pluim voor jullie!

 43. Zo leuk dat jullie zelf voor de lakentjes hebben gezorgd. Het geeft een huiselijkere indruk en het moet echt gezellig zijn om daar je kleine spruit in te zien liggen! Ik ben er vast van overtuigd dat de ouders dit zeer leuk vinden!
  En voor jullie een dikke pluim dat jullie net dat ietsje meer doen, dan enkel en alleen je job..

 44. Als mama van een ex-prematuur, weet ik als geen ander hoe het is om je kindje achter te moeten laten. Leuk dat je op deze manier een hartje onder de riem kan steken.

Comments are closed.

%d bloggers like this: