Boekentasje voor een kleuter to be.

Dat kon natuurlijk niet, dat ik in blogland achterbleef wat boekentassen maken betrof. Dan wel geen sjieke lagere-school-versie zoals we hier zagen, maar wel een kleutermodel naar haar patroontje (ze maakte er al vier). Ik heb af en toe gevloekt zeg (binnensmonds, ik ben een beleefd meisje), wat een gruwelijk ding op het einde om onder de naaimachine door te schuiven. Maar het resultaat is er wel naar, een stevig rugzakje, dat hopelijk meer dan één schooljaar overleeft.

Ik vroeg naar het lievelingsdier van het kind in kwestie, want ik zie dat graag, stof met diertjes erop, maar het kind had er niks mee, met dieren. Wel met vuilniswagens, vrachtwagens, takelwagens enzomeer.

Oink?
Autostoffen vindt ge overal met hopen, maar vuilniswagens? Ik zag dat niet direct zitten en begon waar ik meestal begin: bij haar. En dan natuurlijk direct raak. Ook de flockpaspel haalde ik bij haar.

 

IMG_9867
Want voor een ventje, mocht het wel wat stoer zijn. Uit de restjeshoek op het leukste evenement van 2012 grabbelde ik een gigantische gele rits mee. Meant to be, ja. Het ding was evenwel niet zo makkelijk te bedwingen.
IMG_9869

Ritsen zijn geniaal vind ik. En mooi, ook.
Op onderstaande foto ziet u een stukje van de voering. Effen oranje stevige canvas van bij Pauli. Omdat het stofje voor de buitenkant niet zo stevig is, koos ik voor een tegenovergestelde variant voor binnenin. Alle stofjes zijn trouwens behandeld met HG waterdicht en ik streek vlieseline alsof mijn leven ervan af hing.

IMG_9893
Al even geniaal is dat trucje met de elastiek dat ervoor zorgt dat het boekentasje zowel zomer- als winterjasproof is.

 

IMG_9874
IMG_9914

Met een ophanglusje, ook verstevigd met vlieseline én paspel, tegen kindjes die aan hun aan-de-kapstok-hangende boekentas gaan hangen.

IMG_9912

Dus, het patroon is getest en goedgekeurd.

IMG_9868
U kan dan allen nog wat aan Kim haar oren gaan zagen om het patroon online te zetten.