Boekentasje voor een kleuter to be.

Dat kon natuurlijk niet, dat ik in blogland achterbleef wat boekentassen maken betrof. Dan wel geen sjieke lagere-school-versie zoals we hier zagen, maar wel een kleutermodel naar haar patroontje (ze maakte er al vier). Ik heb af en toe gevloekt zeg (binnensmonds, ik ben een beleefd meisje), wat een gruwelijk ding op het einde om onder de naaimachine door te schuiven. Maar het resultaat is er wel naar, een stevig rugzakje, dat hopelijk meer dan één schooljaar overleeft.

Ik vroeg naar het lievelingsdier van het kind in kwestie, want ik zie dat graag, stof met diertjes erop, maar het kind had er niks mee, met dieren. Wel met vuilniswagens, vrachtwagens, takelwagens enzomeer.

Oink?
Autostoffen vindt ge overal met hopen, maar vuilniswagens? Ik zag dat niet direct zitten en begon waar ik meestal begin: bij haar. En dan natuurlijk direct raak. Ook de flockpaspel haalde ik bij haar.

 

IMG_9867
Want voor een ventje, mocht het wel wat stoer zijn. Uit de restjeshoek op het leukste evenement van 2012 grabbelde ik een gigantische gele rits mee. Meant to be, ja. Het ding was evenwel niet zo makkelijk te bedwingen.
IMG_9869

Ritsen zijn geniaal vind ik. En mooi, ook.
Op onderstaande foto ziet u een stukje van de voering. Effen oranje stevige canvas van bij Pauli. Omdat het stofje voor de buitenkant niet zo stevig is, koos ik voor een tegenovergestelde variant voor binnenin. Alle stofjes zijn trouwens behandeld met HG waterdicht en ik streek vlieseline alsof mijn leven ervan af hing.

IMG_9893
Al even geniaal is dat trucje met de elastiek dat ervoor zorgt dat het boekentasje zowel zomer- als winterjasproof is.

 

IMG_9874
IMG_9914

Met een ophanglusje, ook verstevigd met vlieseline én paspel, tegen kindjes die aan hun aan-de-kapstok-hangende boekentas gaan hangen.

IMG_9912

Dus, het patroon is getest en goedgekeurd.

IMG_9868
U kan dan allen nog wat aan Kim haar oren gaan zagen om het patroon online te zetten.

34 thoughts on “Boekentasje voor een kleuter to be.

 1. Amai, dat is een schoontje zeg! Dat kereltje kan met een big smile de eerste schooldag van het nieuwe jaar in …

 2. das schoon !

 3. super schoon! die gele rits maakt het helemaal af ;-)
  liefs, mimi xxx enne … succes morgen!

 4. Wat een schoontje! En fotoles: nergens meer voor nodig!

  • Tuurlijk wel! En daar ga ik al van profiteren op de Maakdag :-). En dan kom ik daarna nog eens bij jou op privé-les en kan ik jou misschien ook wel een trucje leren ;-).

 5. Wat een tof en goed gemaakt rugzakje! Jij zal weer ieamnd heel blij maken.

 6. Een heel schoontje! En die elastiek in banden is geniaal. Kiiiihiiiimmm???!!!

 7. Zalig schoon!

 8. Topstuk!

 9. WAUW!!!

 10. Ik val bijna achterover, ongelooflijk knap gedaan Nele!

 11. Het is je gelukt met die strakke deadline! Petje af.

 12. Whow! En zo’n zalig stofje! Zou hier ook compleet in de smaak vallen bij de zoon.

 13. Wat een prachtexemplaar!

 14. Wauw, zo chique zeg!!! Dit boekentasje heeft gewoon alles, super kindproof! Wat een goed idee om die elastiek oprekbaar te maken! En om het zo mooi af te werken!
  Je zoon gaat stralen morgen met zijn prachtige boekentas! Mijn zoontje zou ook helemaal weg zijn van dat stofje. Veel succes morgen!

  • Merci!
   Het is niet voor mijn eigen zoontje hoor, want die heb ik niet :-).

 15. Waauw zeg, dat is keiprofessioneel gewoon! Als ik dat ooit kan …

 16. Die elastiek! Zo slim! En wat is dat ding schoon, ongeacht de stoffenkeuze ;-) Wat zei het kind eigenlijk?

 17. heel mooi, zo recht uit de winkel gelijk! nog mooier afgewerkt dan uit de winkel zelfs…

 18. cool ding! en een stoer stofje!

 19. Geweldig! Dat patroon zou ik in november kunnen gebruiken… Kim??? (toe… ?)

 20. Zalig schoon, en zo perfect!

 21. Amai heel mooi hoor!

 22. Zoooooooo mooi… dikke proficiat!

  Hoeveel stof heb je gebruikt en welke vlieseline?

  Bij Kim gaan kijken maar kan haar niet volgen!

  Heel veel groetjes,
  Marina

  • Een halve meter van de buitenstof (vrij nipt wel) en een halve voor de voering (ruim voldoende). Op de schouderbanden en het lusje na is alles verstevigd met vlieseline H250 (zowel buitentas als voering) en voor de schouderbanden en het lusje is de H640 gebruikt.

 23. geweldig! Ik heb nog even tijd voor mijn klein manneken eentje nodig heeft (paasvakantie) maar ben er nu wel aan het denken en dit is een super exemplaar. Hopelijk is kim tegen dan overtuigd want heb absoluut geen id hoe te beginnen aan de afwerking binnenin…

 24. Oh ja, daar willen we zeker een patroontje van. Ik moet de zoektocht naar eerste boekentasje nog starten, maar misschien probeer ik er wel eens zelf een te maken.

 25. Waauw! Dit is echt top! Zo’n mooi resultaat! :-)

 26. Wauw! Dat is echt een super tas geworden! Daar zal hij vast heel blij mee zijn. Slim trouwens ook met het elastiek aan de hengsels :)

 27. Amai maar dat is mooi! Daar zal iemand wel heel blij mee zijn!

 28. Dat wordt de mooiste boekentas van de klas! En weer zo proper afgewerkt, vakwerk!!

 29. Het trucje met de elastiek? Merci voor de tip!
  En voor een vuilniskarren-en-takelwagens-fan zal er nergens iets beters te vinden zijn!

 30. Wauw … helemaal “af”! Heel mooi!

 31. Ik ben een nieuwe fan/volger, een beginnende naaister en zwanger van een zoontje! Leuke blog heb je! Kom eens een kijkje nemen bij mij als je wil, ik doe een leuke give away…. http://leukvoorkidsandmoms.blogspot.com
  Groetjes!

Comments are closed.

%d bloggers like this: