Gegroet, ik was een tester.

Vandaag laat ik een puzzelstukje op zijn plaats vallen en geen gewoon. Eentje dat twee grootse dingen onthult, of twee grootse kindjes, dat is beter verwoord: een echt en een boekenkindje.
Over dat eerste kindje vertelde ik u hier  al iets en liet ik u hier nieuwsgierig worden. Sommigen dachten dat ik eigenhandig iets gebroed had, maar ik moet teleurstellen: voorlopig laat ik dat broeden over aan vriendinnen overal ten lande.

 

IMG_0149
Dat andere kindje, het boekenkindje, daar hebben jullie allemaal al van gehoord, tenzij u de afgelopen maanden op een andere planeet verbleef. Sanne en Riet werkten zich afgelopen zomer uit de naad en schaarden zich een groepje testers om zich heen, zodat ze nóg meer werk hadden. Want wij mochten moeilijk doen over zinsconstructies, beschrijvingen van patroondelen of patroondelen die totaal niet aan elkaar pasten. Wij hielden daar in primeur ook stuk voor stuk schone naaisels aan over. Schone naaisels die ergens ver in een kast gepropt moesten worden, wegens staatsgeheim.
Een staatsgeheim waar stilaan een eind aan komt. En wij, testers van weleer, mogen aftellen, we hebben lang genoeg gezwegen. Kir riep gisteren ZEVEN en ik roep vandaag ZES.

Cover_zo geknipt3

Bij dat aftellen hoort een onthulling. Riet tekende een tijd geleden zelf een patroon voor een babyjasje en blogde daar al eens over. Ze liet ons een geverperfectioniseerde versie van het patroon testen. Qua timing ideaal, from my side, want dat testen gebeurde in juli en met een vriendin die eind augustus moest bevallen, leek het erop alsof ik eens langer dan een half uur op voorhand klaar zou zijn met een kraamcadeautje.

Emma zei twee weken te vroeg hallo tegen de wereld en vorige week, net een maand oud, toog ik richting het Antwerpse met mijn kraamcadeautjes én de toestemming om voorgenoemd staatsgeheim te doorbreken. Voor de lol legden we dat kindeke-maat-56 eens in dat jasje-maat-68. Ze komt de winter ermee door denk ik.

IMG_0139

Materiaal? Katoen van Free Spirit, tot de laatste vierkante centimeter opgebruikt bij deze, maar immer schoon. Langharige fleece die bij Pauli alweer in de rekken lag in aanloop naar de winter en koraalrode paspel, Hexagoon natuurlijk. Felrood leek perfect, maar volgens haar overduidelijk jongensspul en ik moest het unisex houden. Bovendien was mijn zesde zintuig overtuigd van een meisje en content ben ik, dat een meisje tussen deze paspel zwemmen mag.

IMG_0163
Ik vond in mijn verzameling Kam Snaps precies hetzelfde koraalrood terug. Daarna deed ik een vreugdedansje en kneep ik ze in het jasje. Het is maat 16 en voor een laag katoen en een laag fleece lijken ze perfect.
IMG_0162

Alles leek te gaan zoals moest. Het kind gedroeg zich, vond dat naar eigen zeggen zo te zien wel plezant, wat in dat jasje liggen en in de camera kijken.

IMG_0169
Omdat het geheel zo gigantisch leek rond haar lijfje, en omdat haar handjes in velden nog wegen te bekennen waren draaide ik de mouwen een slag om. En daar was het. Willens en wetens en draad en naald meenemen en al, dat overkwam me al vaker. Maar overtuigd zijn van een perfect afgewerkt product en dan een niet-dichtgenaaid keergat ontdekken in de voering van de mouw: dat was voor het eerst.

Heeft u al eens een beter excuus gehad om ultrasnel een nieuw baby(knuffel)bezoek te plannen?