Ik zweer u: het is een piepklein rokje.

Met maar een paar uurtjes om nog iets te maken, begaf ik mij voor het eerst op het terrein van de rimpelrokjes. Door gans blogland bezongen als supersimpel en snel klaar. And right they were. Ik heb niet getimed, of misschien wel, maar dan ben ik het al lang vergeten, want dit rokje rolde ergens half juli vanonder mijn machine. Marte werd twee en ik maakte het rokje in maat 2-3 jaar volgens deze tabel. Toen het rokje af was, kreeg ik plots een knoop in mijn maag, want het zag er wel héél klein uit.

 

IMG_8676
De rits zit er op Zsazsajaanse wijze in, ik vond dat om eerlijk te zijn nogal een gepruts en verkies precies toch de blinde variant. Maar die had ik toen niet in huis.

 

IMG_8687

Zonder voering, na raadpleging van enkele meisjesmama’s. Ze zeiden in koor: niet nodig! En het is zo ook schoon afgewerkt.

IMG_8680
Die rimpeltjes ♥.

 

IMG_8683

En huh? Ik naaide in juli en blog pas in september? Jawel, er wurmde zich een baby tussen. Niet lang na haar verjaardag werd Marte grote zus van Emma en dat schoof de fotoshoot terecht wat vooruit in de tijd.

Afbeelding 3
Met een grote danku voor de foto’s, want dat moet niet evident geweest zijn, met zo’n dochter die wel eens rebels durft doen. Al kan dat op haar leeftijd nog wel in de categorie “schattig”.

 

Afbeelding

Over de knoop in de maag: die verdween bij het bekijken van de foto’s. Het kind kan erin tot ze tien is, op z’n minst.