Maakdag Ristretto #1.

In Gent woont iemand met goeie ideeën. En ik dank ze op mijn blote knietjes dat ze die ideeën niet alleen heeft, maar ook uitvoert. Met een enthousiasme en energie waar ik alleen maar een beetje met open mond naar kan kijken.

Om te beginnen bokste ze zomaar in haar eentje de eerste Maakdag Ristretto in mekaar. Een overaanbod aan workshops op zondag 23 september in het ons allergeliefde MIAT. Want geef toe: op Van Katoen was ook u gegrepen door de prachtige omkadering aldaar. Ik tel de dagen af tot ik er weer een voet binnen mag zetten, daar waar ik mij bijna kind aan huis gevoeld heb.

Zij met de goeie ideeën heeft duidelijk soms ook wat rare ideeën, of dat dacht ik toch, toen ze vroeg of ik geen workshop wilde geven. Haar overtuigingskracht duidelijk sterker dan mijn tegengesputter, zal ik daar dus staan, in het MIAT op het tweede verdiep tussen 13 en 17u. De workshop is volzet, maar uit goede bron weet ik dat er mogelijks een nocturne komt, dus voor de wachtlijst gaan kan zijn nut bewijzen. (Of ga voor één van de andere natuurlijk, want die zijn ook meer dan de moeite waard!)

Over kussens en dekens gesproken. U hebt ze vast ook, de stofjes in uw stoffenkast, zo mooi, dat u er alleen maar naar durft kijken. Voor die stofjes zijn deze projectjes meer dan ideaal. Je kan er elke dag naar kijken en ze moeten niet al te vaak gewassen worden waardoor je stofje in perfecte staat blijft! Bovendien verkoopt zij ideale paspel voor zulks soort dingen: flockpaspel.
Ik oefende alvast nog eens: een kussensloop met rits (want stofbesparend) in één van mijn all time favourites.

IMG_9938

Met knippen en alles erbij en heel hard nadenken over hoe het ook alweer zat met dat flapje over de rits, deed ik er 2 uur over.

IMG_9937

Bij deze kan ik in bandwerk vliegen, moest ik zeeën van tijd hebben. Genoeg van die stofjes waarbij het kwijl wat uit mijn mond loopt en er liggen nog drie kussens met donsveertjes van 50×50 cm op mij te wachten.

IMG_9935
Ik deed een ander trucje met de paspel, iets dat een beetje hierop lijkt. Ge moet al 12 op 10 halen voor uw ogen bij het jaarlijks medisch onderzoek om dat naadje te zien.
2
En dan maakte ik nog rap een dekentje. Het stofje komt van In den beer. Geef mij petrol en laat mij dat combineren met donkerbruin (harige fleece van ergens in de Sleepstraat in Gent) en fuchsia en ik ben gelukkig.

Het beerstofje is redelijk dik doordat het uit vrij groffe draad geweven is en heel zacht. Van mij mag de winter komen.

IMG_0002
Slechts één foto van het dekentje, want op alle andere was de fuchsia paspel, fluoroze paspel. Maar na de Maakdag komt dat allemaal goed, want in de voormiddag neem ik zelf deel aan de workshop fotografie.
Het is aftellen geblazen en gij en ik die daar zullen zijn, de 23ste, we’re lucky bastards.
7738802386_5dba404494_b