Time of my life.

Schrijven over dagen die van 7u tot middernacht duren, ik moet er misschien mijn job van maken. Beginnen kan ik met waar ik toen mee eindigde. Ge moest daar zijn, gij. Ga maar in een hoekje zitten wenen als ge er niet waart, want het was zoveel meer dan waar woorden voor bestaan.

Laat een perfectionist (en geen gewone, ik mag dat zeggen, sommige mensen weten waarom) een feestje organiseren dat een hele dag duurt en je zal je geen seconde van de dag vervelen. In mijn geval letterlijk, want van een voormiddag workshop volgen ging alles heel smooth over in een namiddag én een avond workshop geven.

Dat volgen, basis fotografie welteverstaan, leverde volgend soort taferelen op:

IMG_0312
Ik vond dat dan weer te hilarisch, dus in plaats van naar het leermoment te luisteren en zelf in 37 shots (37 wordt het getal van de dag, mark my words) die marshmallows perfect in beeld te brengen, maakte ik een slechte, tegen het licht getrokken foto van mijn medeworkshopvolgers.
Wat ik nu wel kan is meepraten over diafragma, sluitertijd, isowaarden, raw- of jpegformaat en nog 37 andere dingen die me  nu ontsnappen. Ik zal dan toch allicht wat beter begrijpen wat die knopjes op mijn toestel willen zeggen. Wie weet denkt u bij mijn volgende blogpost wel (of deze al, zelfs): hee, die foto’s zien er zo anders uit! Beter of slechter, ik laat dat uw gedacht zijn. Maar dus, oorzaak: AV ipv automatisch. Ha! Huh? Och ja, veel oefenen, ze zeggen dat. Ze zeggen wel niet hoe ge extra uren aan uw dagen kunt toveren.
IMG_0288
Dat workshop geven, dat was een ander paar mouwen. Redelijk leek in zoiets, na enkel een workshop voor beginners begeleiden op Van Katoen, piekerde ik me suf, op voorhand. Ik kon me weinig voorstellen bij of ik zoiets zou kunnen, maar soms is genoeg als anderen in je geloven. Ik ga dat dan onthouden en dan moet ik me in de toekomst nooit meer suf piekeren. Seriously, soms is het leven zo eenvoudig.
U verstaat, het was de max. Van mijn kant, dan, toch. Ik liep voorzekers 2 keer 37 toerkes rond die drie tafels tijdens beider workshops en ik ben mijn voeten nog altijd een beetje kwijt. En ik legde 37 gedeeld door 3 keer uit hoe ge een invisible closing seam ofte onzichtbare hechtsteek uitvoert en ik zei minstens 37 keer: ge zult dat moeten lostornen. Daar ergens stond mijn stem op punt van ontsnappen. Maar, mijn deelnemers: ze bruisten van enthousiasme, ze gaven nooit op en ze gingen (bijna) allemaal met een afgewerkte kussensloop naar huis. Hulde voor hen!
En ook, veel belangrijker, ik zag het bij ze allemaal: ze gingen naar huis met een glimlach om hun lippen. En daarvoor deed ze het, geloof me.koffie

Dus ik zeg: tot de volgende. En dat u daar ook allemaal mag zijn, want geen schonere manier om een week af te sluiten, dan daar, in het MIAT op een Maakdag.

21 thoughts on “Time of my life.

 1. Ik was er niet bij deze keer, maar ooit komt het er wel van. Tot die tijd geniet ik dan wel van de verslagjes ;-)

 2. Blij dat zo veel moeite en inspanning, voor zoveel happiness zorgt!

 3. Ma gij kunt dat toch altijd zo schoon omschrijven!

 4. Net ‘via-via’ jouw blog ontdekt… mooie dingen die je maakt. Ik heb me onmiddellijk aangemeld als volger: zo kan ik de toekomst nog extra inspiratie opdoen voor de mijne!

 5. Wat een leuke blogpost! Zo’n schone en leuke omschrijving van die dag, dat ik het erg jammer vind dat ik er niet bij was :-)

 6. Maar zeg zo’n schone woorden meid. Merciekes en merciekes voor alle hulp, voor, tijdens en na Maakdag! x

 7. ‘t Was idd. de moeite. Ik heb was er maar een halve dag, maar heb ook genoten van de eerste tot de laatste seconde.

 8. Ik kon er jammer genoeg absoluut niet bij zijn dit weekend, maar ik kijk wel al uit naar een volgende versie :-)

 9. Wat een leuk verhaal weer!
  Spijtig iets te ver ik woon in omgeving Hasselt.

 10. Ik denk dat jij wel ongelooflijk enthousiast kunt spreken over iets ook! En volledig terecht, laat dat duidelijk zijn. :-)

 11. Ja, ik kruip in mijn hoekej omdat ik er niet bij was! Ik moest werken. De volgende ga ik niet missen, dat kan ik u verzekeren!

 12. Ik heb je bezig gezien, tijdens de workshop ‘s namiddags, en je deelneemsters zagen er inderdaad heel content uit! Heel mooi, hoe jij dat kunt omschrijven allemaal.

 13. Jij verwoordt mijn gevoelens perfect!

 14. Uw woorden, daar ben ik nu zo jaloers op!

 15. Oh Nele, Zo schoon…
  Het was idd de moeite, ookal was ik er alleen in de avond en is de jacob nu nog niet af!!! Ik volgende keer zeker terug!! Misschien wel voor meer dan 1 workshop!!
  ***

 16. Ja lap, nu zit ik dus wel met dat liedje in mijn hoofd … :-)
  De maakdag zal zonder twijfel àf geweest zijn, ik kijk er al naar uit om er in de toekomst toch eens te geraken!

 17. Momenteel zit ik in een hoekske te wenen, maar volgende keer ben ik erbij!

 18. Ik beaam, het was goed, meer dan dat zelfs.
  Maar als ik de volgende keer niet meer kan inschrijven, houd ik u verantwoordelijk, Nele! Dit is hier veel te goeie reclame! :)

 19. Ooh daar was ik graag bij geweest! ‘t Klinkt allemaal zo gezellig en plezant! Over enkele maanden doe ik mee! Gelukkig heb ik babysit-kandidaten genoeg! :-)

 20. Ah, de volgende wil ik er ook bijzijn, dan ga ik uw verslag nòg beter begrijpen!

 21. Superrrr!

Comments are closed.

%d bloggers like this: