Veertig centimeter tricot.

Goeie tricot kopen loont. Die laat zich namelijk veel makkelijker verwerken dan zijn goedkopere snel uitlubberende tegenhanger. Goed voor uw ego en al.
Daarnaast is tricot in de meeste gevallen erg breed (150 cm en soms meer) en kan je uit verrassend weinig centimeters in de lengte verrassend veel stofdelen halen.

tshirtjes

Voila, uit 40 centimeter: een longsleeve in maat 86 en een gewone t-shirt met enveloppehals in maat 68. Veertig centimeter maal 16 euro per meter wil zeggen 6,4 euro. Voor 2 t-shirten. Kweenie hoor. En schoon he. En alsof rechtstreeks geïmporteerd uit het wonderlijke Zweden.

IMG_0545

Ik was in opdracht op zoek naar tricot met een Scandinavisch tintje. Voor een ventje. Toen ik Riet‘s work in progress van dit Sammetje mocht bewonderen, was ik overtuigd. De Stoffenkamer had nog een beetje voorraad van de appeltjesstof eind september en die belandde al gauw in mijn kast (nu hebben ze daar alleen nog de andere kleurencombinatie).

IMG_0528

Uit de restjes perste ik een babyt-shirtje en zo ongeveer tesamen daarmee werd Flore naar buiten geperst. In harmonie met mijn time-management kwam het kind meer dan een week te laat ter wereld, waarvoor waarschijnlijk alleen ik dankbaar ben. Evenzeer in harmonie bleek achteraf haar geboortekaartje, qua kleur dan toch.

En Kam Snaps, ik heb ze al vervloekt, maar op andere momenten was er geen betere optie geweest.

IMG_0506

28 thoughts on “Veertig centimeter tricot.

  1. Schoon! En goede tricot is inderdaad de investering waard. Ik snap ook niet waarom mensen vaak mopperen dat dat zo duur is. Dat is gewoon waar voor je geld.

  2. Uit 40 cm? Wauw! En inderdaad, het kon zo een item uit de Smafolk-collectie zijn. Zelfgemaakt en goedkoper: love it!

    Trouwens, die Kam Snaps, waar koopt ge dat? Ergens in de winkel te vinden, of beter mijn heil zoeken op tinternet?

  3. Super exemplaren. Ik heb die Kam Snaps net online besteld in Duitsland. Mijn eerste ervaring ermee was al fantastisch !

  4. Prachtig in al zijn eenvoud! En die rode boordstof, wat een prachtige kleur. Past perfect!

  5. Uw maaksels, fotot en tekst zijn weer om van te smullen. Hier werd ge’ROFL’d met “kweenie hoor”!

  6. Goede tricot is het echt wel waard! En idd een goede boost voor je zelfvertrouwen en leuk om dragen. Knap gedaan!

  7. Erg mooi geworden!! En dat van maar zo’n klein stukje tricot…. ik ben enorm verrast! Je boordjes zijn ook prachtig gedaan zeg. Hoe doe je dat zo mooi?

Comments are closed.