Veertig centimeter tricot.

Goeie tricot kopen loont. Die laat zich namelijk veel makkelijker verwerken dan zijn goedkopere snel uitlubberende tegenhanger. Goed voor uw ego en al.
Daarnaast is tricot in de meeste gevallen erg breed (150 cm en soms meer) en kan je uit verrassend weinig centimeters in de lengte verrassend veel stofdelen halen.

tshirtjes

Voila, uit 40 centimeter: een longsleeve in maat 86 en een gewone t-shirt met enveloppehals in maat 68. Veertig centimeter maal 16 euro per meter wil zeggen 6,4 euro. Voor 2 t-shirten. Kweenie hoor. En schoon he. En alsof rechtstreeks geïmporteerd uit het wonderlijke Zweden.

IMG_0545

Ik was in opdracht op zoek naar tricot met een Scandinavisch tintje. Voor een ventje. Toen ik Riet‘s work in progress van dit Sammetje mocht bewonderen, was ik overtuigd. De Stoffenkamer had nog een beetje voorraad van de appeltjesstof eind september en die belandde al gauw in mijn kast (nu hebben ze daar alleen nog de andere kleurencombinatie).

IMG_0528

Uit de restjes perste ik een babyt-shirtje en zo ongeveer tesamen daarmee werd Flore naar buiten geperst. In harmonie met mijn time-management kwam het kind meer dan een week te laat ter wereld, waarvoor waarschijnlijk alleen ik dankbaar ben. Evenzeer in harmonie bleek achteraf haar geboortekaartje, qua kleur dan toch.

En Kam Snaps, ik heb ze al vervloekt, maar op andere momenten was er geen betere optie geweest.

IMG_0506