Over een bijzonder kindeke.

Ze voegde zonder dat ze zich daar de komende jaren bewust van zal kunnen zijn een hele extra dimensie toe aan mijn reis naar Nepal. Ze zou 40 weken worden op 23 november, maar noodgedwongen vroeger ter wereld komen, dat is ten laatste op 13 november. 13 november was de dag dat ik uit de bergen de min of meer bewoonde wereld herbetrad (geen idee of dat goed Nederlands is, maar het is het enige dat plechtig genoeg klinkt) en evengoed kon ze dan al een week oud zijn want ik had dan 11 dagen in Niemandsland vertoefd.
Gelukkig was dat niet zo en zo geschiedde dat ik in een internetcafé in Pokhara, Nepal, een traan wegpinkte omdat ze zonder complicaties en gezond en wel de weg naar de wereld gevonden had.

Ze was langverwacht en zó welkom dat ze er nog een woord voor moeten uitvinden.

Juline, dochtertje van één van de topperste vriendinnen die ik rijk ben, natuurtalent op alle vlakken waarvoor een pasgeborene talent kan hebben.

IMG_2759
In Nepal zocht en vond ik: iets Nepalees dat toch niet al te Nepalees oogt, want geef toe, het kind heeft niks met dat land dus de traditionele klederdracht mag aldaar zeer schattig zijn, hier is het gewoon marginaal.

IMG_2632

Ik vond: een handgemaakt foto-album van zelfs handgemaakt papier. En ik ging het kind dan uitvoerig fotograferen en die foto’s erin plakken en het dan afgeven.

IMG_2630

Wat inhield dat ik daar alsnog met lege handen en een vage belofte voor de deur zou staan. Tot er een paar puzzelstukjes samen vielen, zijnde een doos die al lang een bestemming zocht, een arsenaal witte body’s, in alle maten tussen 50 en 80, transferpapier en een inspiratiebron.

IMG_2662

Transferpapier was mij vreemd, maar flocken geen optie. Ze zijn dan ook niet allemaal even perfect.

IMG_2640

Mijn mosterd voor de body’s haalde ik hier, maar ik bewerkte het document en maakte “maanden” van “months”. Ahja.

<aIMG_2655

IMG_2644

En u telde al bovenstaande al op? Elke maand zal ik een foto van Juline gaan maken in bijbehorende body, zodat we die foto’s één voor één in het album kunnen kleven.

IMG_2647

Ik kan al niet wachten tot 13 december.

IMG_2770

Van sommige kindjes weet je al dat je niet anders kan dan ze graag zien, omdat ze het kwadraat zijn van twee mensen die al in je hart zitten.

38 thoughts on “Over een bijzonder kindeke.

 1. zoooooo mooi kindje, en zo mooie foto’s ook :-)
  leuk cadeau trouwens, zou daar als mama ook heel blij mee zijn

 2. Je was niet de enigste die er zo naar uitkeek!
  Ik vind het prachtig zoals je het omschrijft!
  Jammer dat ik zelf nooit op van die woorden zou komen!

  & Super mooie foto’s van Juline!

  Groetjes,

  Lore (meter Juline)

 3. Heerlijk mooi cadeau! Da’s niet enkel een pakje geven, maar ook een heel engagement. Leg mini-Juline maar kleurrijk vast in haar eerste jaar, dat zal een machtig fotoboek opleveren. Super!

 4. Lieve lieve Nele…

  Wat heb je me net een dikke krop in de keel bezorgd en wat traantjes doen rollen. Net zoals jij hoopte dat Juline gezond en wel zou geboren worden, hebben wij heel vaak gedacht ‘dat Nele maar gezond en wel terugkomt uit Nepal’. We hebben dan ook heel vaak aan je gedacht voor, zelfs tijdens en na de geboorte van Juline. Zo mooi hoe je alles hebt omschreven, zo puur, zo recht uit je hart.

  Je hebt een grote plaats in ons hart Nele, Juline mag zich gelukkig prijzen met zo een fantastische tante als jij!

  Hele dikke zoen van
  Juline en haar mama en papa
  xxx

 5. Maar dat is nu eens een tof cadeau se!
  Heb je dan soms dezelfde maat voor een andere maand gebruikt? Of hoe doe je dat?
  Echt leuk!
  Net zoals je bericht! Om zelf verliefd op dat boeleke te worden!
  Je hebt een fijne blog. Lees hem regelmatig maar laat het veel te weinig weten! GOE BEZIG!!!

  1. Bedankt! :-)
   Inderdaad, soms heb ik een paar maand na elkaar dezelfde maat hè, 62 is bijv. 3-6 maand dus dat zal in maand 3 misschien ruim zitten en tegen maand 6 krap ;-).

 6. Die laatste zin, wauw!

  Een prachtig en origineel cadeautje! Ik hoop voor je dat het kindje de gemiddelde curve volgt, anders verzuipt ze binnenkort in haar body’s / heeft ze wel heel krappe body’kes aan :-)

 7. Die gevulde body-doos staat ook op mijn pinterest. het wordt een cadeautje voor het meisje waar wij zo naar uitkijken, maar dat duurt nog even!
  Mooie foto’s, dat wordt een pareltje van een fotoboek!

 8. Hupla, direct op mijne pinterest gezwiert se!!
  Heel mooi gedaan Nele en ik moest bijna wenen van al die mooie woorden!!
  ***

 9. Ha, die rompertjes zitten ook in mijn Pinterest-archief, en de Nepalese handgeschepte kaartjes in mijn kast :-) Maar, veel belangrijker, waar heb je die prachtige Orla Kiely doos gehaald?

  1. Die kreeg ik er zomaar bij toen ik een dekbedovertrek op de website van Orla Kiely bestelde. Er staat hier nog een mini-versie van die om de kussenslopen zat :-).

 10. Je bent er precies uit geraakt uit die woorden, en hoe.
  Ze hebben geluk daar in dat hart van jou te mogen zijn.

 11. Wat heerlijk dat je nichtje zo welkom is ! Je straalt het uit dat je een overgelukkige tante bent !
  Ik vroeg me alleen af of dat niet riskant is om die bodietjes per maand te maken. Onze oudste bijvoorbeeld was met haar 4,700 kilo en bijna 56 cm een kanjer van een baby, en ondanks het feit dat we wisten dat het een grote, zware baby zou zijn en ik dus niks kleiner dan maatje 60/62 genomen had, kwam de verpleegster zeggen dat maatje 60/62 een beetje te krap zat zowel in lengte als vooral in omvang en of we geen maatje 68 hadden. Slik, voor onze pasgeborene. En onze zoon was dan niet echt zwaar maar wel erg lang van rug tot poep in verhouding tot de standaardkledijmaten. Eéndelige pakjes of niet-verstelbare salopetjes heeft hij nooit kunnen dragen en bodietjes moest hij noodgedwongen altijd 3 maten te groot van omvang (zodat die pasten van rug-poep lengte) nemen.
  Hopen maar dat Juline een normale gewichts- en lengtecurve zal volgen. Want wat je voor haar maakte is echt heel mooi gedaan.

  1. Als mama van Juline kan ik alvast zeggen: Ze heeft de maatjes van de bodykes tot nu toe (al 10 maanden!) perfect gevolgd!

Comments are closed.