Over een bijzonder kindeke.

Ze voegde zonder dat ze zich daar de komende jaren bewust van zal kunnen zijn een hele extra dimensie toe aan mijn reis naar Nepal. Ze zou 40 weken worden op 23 november, maar noodgedwongen vroeger ter wereld komen, dat is ten laatste op 13 november. 13 november was de dag dat ik uit de bergen de min of meer bewoonde wereld herbetrad (geen idee of dat goed Nederlands is, maar het is het enige dat plechtig genoeg klinkt) en evengoed kon ze dan al een week oud zijn want ik had dan 11 dagen in Niemandsland vertoefd.
Gelukkig was dat niet zo en zo geschiedde dat ik in een internetcafé in Pokhara, Nepal, een traan wegpinkte omdat ze zonder complicaties en gezond en wel de weg naar de wereld gevonden had.

Ze was langverwacht en zó welkom dat ze er nog een woord voor moeten uitvinden.

Juline, dochtertje van één van de topperste vriendinnen die ik rijk ben, natuurtalent op alle vlakken waarvoor een pasgeborene talent kan hebben.

IMG_2759
In Nepal zocht en vond ik: iets Nepalees dat toch niet al te Nepalees oogt, want geef toe, het kind heeft niks met dat land dus de traditionele klederdracht mag aldaar zeer schattig zijn, hier is het gewoon marginaal.

IMG_2632

Ik vond: een handgemaakt foto-album van zelfs handgemaakt papier. En ik ging het kind dan uitvoerig fotograferen en die foto’s erin plakken en het dan afgeven.

IMG_2630

Wat inhield dat ik daar alsnog met lege handen en een vage belofte voor de deur zou staan. Tot er een paar puzzelstukjes samen vielen, zijnde een doos die al lang een bestemming zocht, een arsenaal witte body’s, in alle maten tussen 50 en 80, transferpapier en een inspiratiebron.

IMG_2662

Transferpapier was mij vreemd, maar flocken geen optie. Ze zijn dan ook niet allemaal even perfect.

IMG_2640

Mijn mosterd voor de body’s haalde ik hier, maar ik bewerkte het document en maakte “maanden” van “months”. Ahja.

<aIMG_2655

IMG_2644

En u telde al bovenstaande al op? Elke maand zal ik een foto van Juline gaan maken in bijbehorende body, zodat we die foto’s één voor één in het album kunnen kleven.

IMG_2647

Ik kan al niet wachten tot 13 december.

IMG_2770

Van sommige kindjes weet je al dat je niet anders kan dan ze graag zien, omdat ze het kwadraat zijn van twee mensen die al in je hart zitten.