Werelddag van het vroeggeboren kind.

Als ik dit typ is het nog ver weg: 17 november. Dit is namelijk een geplande blogpost. Ik ging niet doen van gepland bloggen tijdens mijn verlof, maar er is er één waar ik een uitzondering voor maak en dat is voor alle kindjes op Neonatologie.

Terwijl u dit leest, hang ik hoogstwaarschijnlijk ergens hoog in de lucht of verdoe ik mijn tijd op de luchthaven van Kathmandu of Abu Dhabi. Ik zal zeker aan ze denken, aan alle kindjes die te vroeg en ongepland de veilige buik van hun mama moe(s)ten verlaten.

De Vereniging Voor Ouders van Couveusekinderen organiseert dit jaar een familiedag wat zeker terecht is, want als een kindje op neonatologie verblijft, verschuift het hele gezinsleven en draait alles om dat kindje.

Ik ga ze toch zelf in het zonlicht zetten, hier op mijn plekje. Want het is voor de dappersten op de hele wereld dat ik mag zorgen, elke dag.

5
Ik vroeg en kreeg onmiddellijk: toestemming om deze prachtige foto’s met jullie te delen. Fie Vandevin is een top fotografe die “onze” wereld heel mooi vastlegde in het UZ in Leuven. Meer foto’s vind je op de website van de VVOC.
7
De kunst is om het kindje te zien, niet de kabeltjes en plakkertjes.
Voor eens en altijd: prematuurtjes for the win. ♥

16 thoughts on “Werelddag van het vroeggeboren kind.

 1. Wat een mooie post, ik werk zelf ook met de deze groep kleintje en hun familie’s En ze zijn zo kwetsbaar maar ook vaak heel stoer! Wat een mooie foto’s. Ik probeer ook altijd de ouders hun kind te laten zien ipv alles er omheen!

 2. Dit is idd eenheel mooie post. Zo zijn mijn 2 plus-kindjes ooit couveusebaby’s geweest. Nu 8 en 9 jaar later doen ze het nog steeds heel goed. Hoe het toen was weet ik niet, hun mama en papa waren toen nog samen. Ook voor mijn kleine meid stond alles klaar, maar het bleek niet nodig. Respect voor zij die er doormoeten.

 3. Mooie post Nele!

 4. Awel, die passie waarmee gij uw job uitoefent, dat is schoon. Zo schoon. Ontroerend schoon.

 5. heel ontroerend schoon…

 6. Brings back memories…. Mijn oudste zoon was een maand lang een bewoner van de neonatologie in het uzgent. Hij wou eruit na op de valreep 33 weken. Gelukkig kwam alles goed. Ik herinner me vooral de positieve sfeer, de normale menselijke benadering ondanks de delicate situatie waarin je als gezin verkeert in zo een periode. Ik wil alle ouders met kindjes op neonato een hart onder de riem steken!

 7. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 8. schoon! ja lap, en mijn hormonen weer op hol, janken… kdoe precies nie anders meer vanaf ik zelf weer zwanger ben…

 9. Mooi blogbericht!

 10. Mooiste blogbericht ever!
  Hier ook 2 kindjes die te vroeg werden geboren, de jongste heeft ook eventjes in de couveuse zijn tijd doorgebracht.

 11. Och echt, azo schoon. Zo afwezig en ons zo raken!

 12. Een dikke pluim voor iedereen zoals jij … die met zoveel zorg klaarstaat voor al deze kindjes (en hun ouders) … jullie zijn zoveel waard, zeker voor iedereen die dit van dichtbij meemaakt …

 13. Anonymous

  Dankuwel Nele…

 14. UZ Leuven! Beste Neonato ter wereld. Bon, het is gelukkig de enige die we hebben ‘getest’ dus dat is geen eerlijke uitspraak natuurlijk.
  Omar en Elias zijn na 31 weken zwangerschap geboren en wogen veeeel te weinig gelukkig waren daar Dr Lewi tijdens de traumatische bevalling en een fantastische crew verpleegsters en dokters op de neonato! Jullie professionalisme gaf enorm veel vertrouwen zodat wij elke avond met een vrij gerust hart naar huis konden gaan.
  Werkte u er al in 2006? Ergens op de afdeling een doosje moeten liggen-staan met daarin twee playmobil couveuses met mini-babytjes en verpleegster. Dit gaven we toen als bedanking en eerlijk dat zag er best wel leuk uit! Ik benieuwd of het er nog ergens staat.

  • Ik heb er stage gelopen in 2006, maar er lagen toen zoveel kindjes… De foto’s hierboven zijn daar genomen, maar ik werk nu zelf in de Naamsestraat :-).

Comments are closed.

%d bloggers like this: