Sewaholic Renfrew Top.

Dit is zo’n project van een paar maand, u kent dat wel. Het ding maakte maandenlang deel uit van de stapel “lopende zaken”. Patroon overgetekend en uitgeknipt en dat was het. In een zoektocht naar tricot voor iets anders, kwam ik een meter fragiletricot tegen die ik ooit projectloos kocht. Wie al op zo’n stockverkoop was, weet dat ge daar soms impulsieve beslissingen moet nemen.

Wat ik niet wist toen ik die meter stof met eureka-gevoel uit de tricotbak haalde, was dat het patroon 2,25 yard (of zo’n 2 meter) voorschrijft. Maar hallelujah, ooit leerde ik zuinig omspringen met stof en dat werpt nog steeds vruchten af.

Renfrew top

Enkel de onderste boord moest ik in de andere richting uit de stof knippen, die overigens zowel horizontaal als verticaal serieus rekt. En als ik zie hoeveel te lang de mouwen zijn, was dat niet eens nodig geweest.
DSC_0005
De watervalhals afschaffen was natuurlijk ook een optie geweest, ware het niet dat ik het patroon net met die reden kocht.
DSC_0021

Het weer wilde niet mee, op de dag van de foto’s. Zijn er andere dagen geweest, deze maand? Alleszins, u mag weten: het was midden op de dag donker en grijs én het motregende. Ondanks al die factoren, was zij degene die me voor de camera zette en er serieus wel iets van bakte (en ik degene die de boel dan terug om zeep hielp door ze te willen bewerken).

DSC_0003

(Oh, en voor u ook slechts een meter stof koopt voor dit model. Fragile gaat tijdens zo’n stockverkoop minder zuinig om met zijn meters, dus het zal wel een ruime geweest zijn.)

Sam, for real.

blog

Een paar maand geleden zette ik online, na uw gezaag en geduldig wachten. Vriendelijk gezaag hoor, u bent en blijft de beste lezers van de hele wereld, als u er nog bent, dat is. Ik had een naaidip tot in Tokyo na mijn verlof en daarna een nog grotere blogdip. Dan naaide ik toch wat (noodgedwongen en met Deadlines en al), maar vertrok de zon naar betere oorden en wachtten wij geduldig en collectief. Want foto’s maken in den donkere, dat gaat niet. Deze week ontbreekt zelfs elk licht aan mijn bestaan: nachtdiensten gebieden mij te gaan slapen als de zon nog moet opstaan en wakker worden doen wij als de zon alweer achter de horizon verdwenen is. Het doet wat raar aan, gelukkig hangen er lichtjes in de kerstboom.

Maar daar ging het hier allemaal niet over. Sommige mensen hadden printproblemen met het patroon van het kruippakje en bij deze komt daar hopelijk een eind aan.

Juich ende zing, mensen. De fantastische Riet legde het patroon onder de scanner, overtrok de boel in Illustrator, ik zette de tekst erbij en duidde alles aan dat u nodig hebt om alles tot een goed einde te brengen. Dat ziet er dan zo uit:

Schermafbeelding 2012-12-20 om 23.29.34

Bij welke onduidelijkheid dan ook, vindt u mijn emailadres aan de rechterkant van deze blog. Ergens.

Let goed op bij het printen dat je niets verschaalt en dus op 100% print. Vakjes van 2×2 cm horen 2×2 cm te zijn. Is dat niet het geval, deed je iets verkeerd.

Patroon maat 0-2 maanden
Patroon maat 2-4 maanden

Ik testte de kleine versie voor de 37ste keer en binnenkort kan ik hier naar de grote maat linken.

IMG_2813

De wolkjes kocht ik al een hele tijd geleden in alle kleuren van de regenboog. Zachte tricot van uitstekend kwaliteit van het scandinavische merk JNY design.

IMG_2807

De fris groene boordstof kocht ik ooit eens in Melle bij Mertens.

IMG_2805

Donkerbruin voor een pasgeboren kindje, het leek me eerst wat donker, maar voor een winterkindje en in combinatie met de felle boordstof leek het opeens perfect. Het kindje in kwestie moet nog geboren worden, het zal spannend worden… 2012 of 2013.

IMG_2803

Mét excuus voor de slechte foto’s. Gebrek aan dag- en zonlicht zijn niet mijn schuld.

Alle handige links nog eens op een rij voor u:
De handleiding van het kruippakje (waar de links naar het patroon eindelijk aangepast zijn)
Patroon van de kleinste maat
Patroon van de grootste maat
Alles wat u moet weten over werken met tricot

%d bloggers like this: