Sam, for real.

blog

Een paar maand geleden zette ik online, na uw gezaag en geduldig wachten. Vriendelijk gezaag hoor, u bent en blijft de beste lezers van de hele wereld, als u er nog bent, dat is. Ik had een naaidip tot in Tokyo na mijn verlof en daarna een nog grotere blogdip. Dan naaide ik toch wat (noodgedwongen en met Deadlines en al), maar vertrok de zon naar betere oorden en wachtten wij geduldig en collectief. Want foto’s maken in den donkere, dat gaat niet. Deze week ontbreekt zelfs elk licht aan mijn bestaan: nachtdiensten gebieden mij te gaan slapen als de zon nog moet opstaan en wakker worden doen wij als de zon alweer achter de horizon verdwenen is. Het doet wat raar aan, gelukkig hangen er lichtjes in de kerstboom.

Maar daar ging het hier allemaal niet over. Sommige mensen hadden printproblemen met het patroon van het kruippakje en bij deze komt daar hopelijk een eind aan.

Juich ende zing, mensen. De fantastische Riet legde het patroon onder de scanner, overtrok de boel in Illustrator, ik zette de tekst erbij en duidde alles aan dat u nodig hebt om alles tot een goed einde te brengen. Dat ziet er dan zo uit:

Schermafbeelding 2012-12-20 om 23.29.34

Bij welke onduidelijkheid dan ook, vindt u mijn emailadres aan de rechterkant van deze blog. Ergens.

Let goed op bij het printen dat je niets verschaalt en dus op 100% print. Vakjes van 2×2 cm horen 2×2 cm te zijn. Is dat niet het geval, deed je iets verkeerd.

Patroon maat 0-2 maanden
Patroon maat 2-4 maanden

Ik testte de kleine versie voor de 37ste keer en binnenkort kan ik hier naar de grote maat linken.

IMG_2813

De wolkjes kocht ik al een hele tijd geleden in alle kleuren van de regenboog. Zachte tricot van uitstekend kwaliteit van het scandinavische merk JNY design.

IMG_2807

De fris groene boordstof kocht ik ooit eens in Melle bij Mertens.

IMG_2805

Donkerbruin voor een pasgeboren kindje, het leek me eerst wat donker, maar voor een winterkindje en in combinatie met de felle boordstof leek het opeens perfect. Het kindje in kwestie moet nog geboren worden, het zal spannend worden… 2012 of 2013.

IMG_2803

Mét excuus voor de slechte foto’s. Gebrek aan dag- en zonlicht zijn niet mijn schuld.

Alle handige links nog eens op een rij voor u:
De handleiding van het kruippakje (waar de links naar het patroon eindelijk aangepast zijn)
Patroon van de kleinste maat
Patroon van de grootste maat
Alles wat u moet weten over werken met tricot

12 thoughts on “Sam, for real.

 1. Hij is gepind. Ga ik ooit echt maken, dus dank u… ps in deze donkere dagen fotograferen is lastig. Wit bestaat niet nu. Even doorbijten en wachten op de zon.

 2. Super! Mercie!!!

 3. Bedankt! Deze moet ik echt ook eens maken, wie weet mijn vriendin bevalt eind jan van een meiske! Het patroontje ga ik pinnen! Nogmaals MERCI!

 4. Wat een fantastisch schattig pakje toch! Helaas is mijn jongste net 4 maand geworden. Maar gelukkig is daar de vriendin die gisteren beviel van een Cyrieltje! Die mag zich hopelijk binnenkort in zo’n Sammeke wikkelen. Het is in elk geval gepind én staat op het to-do-lijstje! :)

 5. Joepie! Super, met ons tweede ukje onderweg voor juni. Deze moet ik zeker proberen.

 6. Oh leuk zeg, gaan we maken!

 7. Zo tof, hier werd instant gepind ;-) Héél erg bedankt voor de uitleg!

 8. Supertof!

 9. De max!

 10. Ik heb je pakje gepind!! En er zit al een baby “klaar” om het te dragen (niet bij mij hoor) nog even wacht om te zien of het een meisje of een jongen wordt en ik ga aan het werk! Bedankt voor je patroontje.
  IVm mijn lens: gekocht bij Digicamshop.be en zeer tevreden van service, prijs en kwaliteit! Merk is Sony (aangezien ik een sony-body heb) maar de website geeft jou een duidelijk overzicht van de lenzen die bij jouw toestel passen. Groetjes

 11. Wat een liefje!

 12. Heleen

  De mouw van het patroon 2-4 maanden klopt niet volgens mij, er staat 0-2maanden op de print… hoe maak ik de mouw in de juiste maat? Schattig pakje trouwens… Bedankt

Comments are closed.

%d bloggers like this: