Sewaholic Renfrew Top.

Dit is zo’n project van een paar maand, u kent dat wel. Het ding maakte maandenlang deel uit van de stapel “lopende zaken”. Patroon overgetekend en uitgeknipt en dat was het. In een zoektocht naar tricot voor iets anders, kwam ik een meter fragiletricot tegen die ik ooit projectloos kocht. Wie al op zo’n stockverkoop was, weet dat ge daar soms impulsieve beslissingen moet nemen.

Wat ik niet wist toen ik die meter stof met eureka-gevoel uit de tricotbak haalde, was dat het patroon 2,25 yard (of zo’n 2 meter) voorschrijft. Maar hallelujah, ooit leerde ik zuinig omspringen met stof en dat werpt nog steeds vruchten af.

Renfrew top

Enkel de onderste boord moest ik in de andere richting uit de stof knippen, die overigens zowel horizontaal als verticaal serieus rekt. En als ik zie hoeveel te lang de mouwen zijn, was dat niet eens nodig geweest.
DSC_0005
De watervalhals afschaffen was natuurlijk ook een optie geweest, ware het niet dat ik het patroon net met die reden kocht.
DSC_0021

Het weer wilde niet mee, op de dag van de foto’s. Zijn er andere dagen geweest, deze maand? Alleszins, u mag weten: het was midden op de dag donker en grijs én het motregende. Ondanks al die factoren, was zij degene die me voor de camera zette en er serieus wel iets van bakte (en ik degene die de boel dan terug om zeep hielp door ze te willen bewerken).

DSC_0003

(Oh, en voor u ook slechts een meter stof koopt voor dit model. Fragile gaat tijdens zo’n stockverkoop minder zuinig om met zijn meters, dus het zal wel een ruime geweest zijn.)

29 thoughts on “Sewaholic Renfrew Top.

 1. Die hals is inderdaad heel mooi. Al chance dat het af is geraakt voor het weer zomer is.

 2. Schoontje! Ik heb mij al ferm moeten inhouden om dat patroon niet te kopen, want ik ben een echte Sewaholicaddict aan het worden. Maar het idee dat mijn kast al vol watervalletjes in blauwgrijs hangt (helemaal mijn ding!) en ik dus niet nog eentje kan/mag maken, houdt mij netjes tegen.

 3. supermooi shirt! Zou ik in de winkel ook uit de rekken halen. Passen die mouwen meteen goed? Of heb je wat moeten aanpassen? Ik maakte eens een kleedje met zo’n bovenkant en de mouwaanzet zweefde ergens 10 cm onder mijn oksels…vreselijk.

  1. Ah, dat had ik ook eens voor met een burdapatroon in tricot, hier geen problemen met de mouwen. Het enige dat ik moest aanpassen waren de zijnaden, naar mijn heupen toe was het shirt veel te breed, dus die heb ik wat moeten innemen.

  2. Ha, en zoals ik schrijf zijn de mouwen wel veel te lang, maar dat is alles. Ik ben dan ook heel klein, dus dat was te verwachten :-).

  3. Ah, thx voor de info! Veel makkelijker dus als die mouwaanzet ineens klopt! En met dit patroonkan je ook veel kanten uit he…dringend aanschaffen dus :-) merci!

 4. Allé zeg, ik probeer al de hele tijd te weerstaan aan dit patroon want kheb nog genoeg op het to-do lijstje maar nu kriebelt het toch wel nog meer :(
  Heel erg mooi gemaakt, precies de stof waarin ik het ook zou maken!

Comments are closed.