Cha-Cha-Charlie!

Het is te hopen dat ik ooit een zoon baar, zodat het kind godganser dagen kan rondhossen in Zonen 09-gerief. Tegen dat ik ooit een kind baar, is er natuurlijk een ganse collectie. Ik kijk er nu al naar uit.

Met bijna kinderlijk enthousiasme leef ik mee naar de lancering van elk nieuw patroon, en u weet ook (ten minste als u Zonen09 leuk vindt) dat we nog maar een klein beetje geduld moeten hebben voor het derde patroon. Met veel handgebaar kreeg ik dat al eens uitgelegd, maar het zal ongetwijfeld nog 1000x mooier zijn dan in mijn gedachten.

Van alle Charlies kunnen de effen versies mij het meest bekoren. Met een bang hartje hoopte ik dat Pauli mij daarin verder zou kunnen helpen, want van dat soort schone tricot als degene die ze bij Den Beer verkopen, had ik daar nog niet gezien. Na 37 toertjes door de winkel, werd ik aangesproken (door de lange, voor de insiders). Ik mompelde iets over dikke en dunne tricot voor een t-shirt en hij bekeek me eens scheef, want dikke tricot voor een t-shirt? Maar hij bracht me naar het juiste rek en liet me toen mijn ding.

Ik koos een rol stof die me ondefinieerbaar leek qua kleur, maar geen zwart was, want die lag ernaast en toog ermee naar de kniptafel. Daar vond deze conversatie plaats:
Ik zeg: “dat is een soort donkergrijs, of zo?”
Zij zegt (want het was de madame die ging knippen): “ahnee, dat is zwart.”
Ik zeg: “ahnee, want die lag ernaast.”
Zij zegt: “ahzo?”

En wij twee terug naar het rek met de andere kleuren.

Zij zegt: “ahja.”
En dan: “dit is nachtblauw.”

Dus menschen, ik presenteer u: de nachtblauwe Charlie. Met lichtgroen dat minder flashy is dan de foto laat vermoeden.

IMG_5891
Nachtblauw, dat hoort vanaf nu in dezelfde categorie als rood. Onfotografeerbaar. Op elke foto had de trui een andere kleur.

IMG_5894

Dat kraagske, zo schoon. De Kerstman wist ook wat ik nodig had, want onder de boom legde hij: de boventransportvoet. Zonder was dat kraagske ongetwijfeld een nagel aan mijn doodskist geweest.
 
IMG_5900

 

 

 

Na grondige inspectie van de nachtblauwe stof besloten wij trouwens dat het hier gaat om een dunne sweaterstof. Niet té dik dus, want het ding is op de mouwen na volledig gevoerd met dunne tricot.

Die mouwen, dat was een ander paar mouwen.

IMG_5923
Ik slaagde erin om twee keer jammerlijk te falen. Elastische paspel is geen lolletje, al zal dat allicht aan mijn onvermogen en ongeduld liggen. Om die twee stukken elastisch koord schoon in elkaar te laten overlopen aan de mouwnaad… pff.
IMG_5908
Maar het maakt het af, diene paspel aan de mouwen, en aangezien ze daar bij Zonen09 alleen maar voor áf gaan, gaan wij daar niet voor onderdoen.

 

Charlie is te koop via de website van Zonen09, maar bijvoorbeeld ook hier, hier of hier verkrijgbaar. Ik koos voor de papieren versie, want ik heb een gruwelijke hekel aan dat geknip en geplak van PDF-patronen al zou ik alleen al voor de schone verpakking ook voor de papieren versie gaan.