De verwaarloosde kruik.

Sinds juli is ze in mijn bezit, De Kruik. Juli, zei ik al eerder, was volle testfase van het boek van Sanne en Riet en aangezien de andere testers zich al ontfermden over de laptophoes, besloot ik de variant daarvan uit te testen: een kruikhoes, of hoes voor een kruik, zo u wil.

Ik bleek teveel testplannen te hebben want het boek ging naar de drukker voor ik de kruikhoes kon maken en tijdens de zomer dringt zoiets zich allerminst op. Echter, sinds Koning Winter regeert, gebruik ik het ding dagelijks wegens geen verwarming in de slaapkamer. En wel zo:

IMG_6063
Gehuld in een handdoek, het arme ding. Ik dook dus in de stoffenkast, de paspeldoos en de boordstofdoos. Weinig later, was ze daar, want mits enige paspelervaring is dit echt easypeasy.
IMG_6064
De stof is er zo eentje waar ik onmiddellijk compleet weg van was en amper durf aankomen.

IMG_6072

De streepjes bezorgden me eerst wat stress, maar zijn evengoed een leidraad om recht te knippen. En als er al iets geheimzinnigs is aan doorlopende prints, dan is recht knippen daarvan het begin.
IMG_6074
De zebra was even in paniek toen zijn achterwerk zoek bleek te zijn, maar we vonden het al snel terug: aan de andere kant van de hoes. Oef!

IMG_6073

Het laatste stapje (voor het dichten van het keergat): het doorstikken net onder de boordstof, ging ook aan een vliegende vaart, dankzij de blindezoomvoet.

IMG_6070
En wat een plezier had ik er al van. Want nooitneverniet dat die handdoek rond de kruik bleef zitten.

En voor u erover begint, ik kon na grondig onderzoek ondervinden dat zo’n kruik veel langer warm blijft dan iedereen beweert. Ik giet daar kokend water in en leg het ding dan ongeveer een uur voor ik naar bed ga al onder mijn donsdeken. Tijdens de nacht zwerft dat ding dan wat rond en elke keer als ik wakker word (slechte nachten zijn dan nog ergens goed voor), soms zelfs 6 of 7 uur nadat ik naar bed ging voelt dat ding nog aangenaam warm. En het stinkt niet gelijk kersenpitkussens doen. En u hebt een excuus om “Zo geknipt!” aan te schaffen, als u dat natuurlijk niet al lang deed. Adios!

Stof: Happy Animals by Kokka. (blijkbaar hier nog verkrijgbaar!)