Een Antoinette voor Roos.

Toen Roos geboren werd was ik nog tot niet veel meer in staat dan het naaien der bavetten. Het kind kreeg dus in al haar pasgeborenheid een bavet van mij (ziet daar, er bestaat zelfs nog fotografisch bewijsmateriaal van). En nog wel iets anders. Hoop ik. Roos is ondertussen bijna 2,5 en mijn naaiskills zijn in die tijd iets verbeterd. (U herkent dat, dat het echt té genant is om te horen hoe geweldig ze dat naaisel vonden nog steeds vinden?)

December was een drukke feestmaand voor het kind, de broer van haar mama zou trouwen en voor de rest waren er de festiviteiten die ieder van u met de benen onder tafel dwong. Het kind moest dus gekleed en hoe kan dat beter dan met op maat gemaaktheid. De voorbereiding was langgerekt, de stofkeuze gebeurde in overleg (altijd beter om met 2 extra ogen op stap te gaan die eveneens op de hoogte zijn van de smaak van de mama van het kind in kwestie) en het patroon werd uiteindelijk de Antoinette, van de hand van Spiegelstiksels en ooit door mijzelf aangekocht ten voordele van Van Katoen. Ooit ging daar namelijk een kindeke op mijn weg komen dat geknipt zou zijn voor de Antoinette and you better be prepared.

Roos is pas 2 en het patroon gaat vanaf maat 104, maar met het geluk aan mijn kant is Roos net iets steviger dan de gemiddelde 2 jarige, waardoor het kleedje haar als gegoten zit mits het verkleinen van de armsgaten en het verkorten van zowel het boven- als onderlijfje. Tot die wetenschap kwam ik na het maken van een proefmodel en advies van Mevrouw Spiegelstiksels. (Hier ziet u een andere tweejarige in een Antoinette, degene mij over de streep trok.)

Roos nam haar taak als model heel serieus. Ze was deze keer zelfs zo professioneel dat niet élke foto aanleiding moest zijn om op het schermpje te komen kijken naar zichzelve. Nee, dat moest maar om de drie foto’s, pak ‘m beet.
Er werd natuurlijk al wat gespeeld voor we aan de shoot begonnen, dus de kreukels in de stof moet u ons vergeven.

IMG_6146

De stof met de boompjes kocht ik bij de Stoffenkamer. De kleur van de stof is heel mooi limoengroen. Perfect met paars, toevallig de lievelingskleur van haar mama. De rest van de outfit werd dan ook door die laatste bij elkaar geshopt.

De strik is kleiner dan die van het origineel patroon, het zag er wat bombastisch uit op dat klein meisje. Proefmodellen for the win, man.

IMG_6149
Trouwens ook nog: de paarse stof kocht ik bij Pauli en is van de goedkopere soort, omdat ze enkel in die kwaliteit iets hadden dat naar het juiste paars aanleunde. Het is er aan te zien, ik vind, dat goedkoper wel degelijk minder degelijk is, want na verschillende wasbeurten ziet de stof er al wat minder fris uit. Boe.
Over naar: de achterkant! Oh, dat schone V-lijntje. Met excuus voor de wazige huppelfoto: doe een tweejarige maar eens van je weglopen als ze weet dat je er een foto van gaat maken. Ha!
IMG_6159

Ik zei dan: Roos, steek je handjes eens in de zakjes.

Wat niet zo makkelijk bleek…

IMG_6163

 

IMG_6169

Paarsliefhebbers, geniet ervan nu het kan, u zal dat niet vaak zien op mijn blog. Maar eerlijk: in deze combinatie zie ik het eigenlijk nog wel graag.

IMG_6150