Een Antoinette voor Roos.

Toen Roos geboren werd was ik nog tot niet veel meer in staat dan het naaien der bavetten. Het kind kreeg dus in al haar pasgeborenheid een bavet van mij (ziet daar, er bestaat zelfs nog fotografisch bewijsmateriaal van). En nog wel iets anders. Hoop ik. Roos is ondertussen bijna 2,5 en mijn naaiskills zijn in die tijd iets verbeterd. (U herkent dat, dat het echt té genant is om te horen hoe geweldig ze dat naaisel vonden nog steeds vinden?)

December was een drukke feestmaand voor het kind, de broer van haar mama zou trouwen en voor de rest waren er de festiviteiten die ieder van u met de benen onder tafel dwong. Het kind moest dus gekleed en hoe kan dat beter dan met op maat gemaaktheid. De voorbereiding was langgerekt, de stofkeuze gebeurde in overleg (altijd beter om met 2 extra ogen op stap te gaan die eveneens op de hoogte zijn van de smaak van de mama van het kind in kwestie) en het patroon werd uiteindelijk de Antoinette, van de hand van Spiegelstiksels en ooit door mijzelf aangekocht ten voordele van Van Katoen. Ooit ging daar namelijk een kindeke op mijn weg komen dat geknipt zou zijn voor de Antoinette and you better be prepared.

Roos is pas 2 en het patroon gaat vanaf maat 104, maar met het geluk aan mijn kant is Roos net iets steviger dan de gemiddelde 2 jarige, waardoor het kleedje haar als gegoten zit mits het verkleinen van de armsgaten en het verkorten van zowel het boven- als onderlijfje. Tot die wetenschap kwam ik na het maken van een proefmodel en advies van Mevrouw Spiegelstiksels. (Hier ziet u een andere tweejarige in een Antoinette, degene mij over de streep trok.)

Roos nam haar taak als model heel serieus. Ze was deze keer zelfs zo professioneel dat niet élke foto aanleiding moest zijn om op het schermpje te komen kijken naar zichzelve. Nee, dat moest maar om de drie foto’s, pak ‘m beet.
Er werd natuurlijk al wat gespeeld voor we aan de shoot begonnen, dus de kreukels in de stof moet u ons vergeven.

IMG_6146

De stof met de boompjes kocht ik bij de Stoffenkamer. De kleur van de stof is heel mooi limoengroen. Perfect met paars, toevallig de lievelingskleur van haar mama. De rest van de outfit werd dan ook door die laatste bij elkaar geshopt.

De strik is kleiner dan die van het origineel patroon, het zag er wat bombastisch uit op dat klein meisje. Proefmodellen for the win, man.

IMG_6149
Trouwens ook nog: de paarse stof kocht ik bij Pauli en is van de goedkopere soort, omdat ze enkel in die kwaliteit iets hadden dat naar het juiste paars aanleunde. Het is er aan te zien, ik vind, dat goedkoper wel degelijk minder degelijk is, want na verschillende wasbeurten ziet de stof er al wat minder fris uit. Boe.
Over naar: de achterkant! Oh, dat schone V-lijntje. Met excuus voor de wazige huppelfoto: doe een tweejarige maar eens van je weglopen als ze weet dat je er een foto van gaat maken. Ha!
IMG_6159

Ik zei dan: Roos, steek je handjes eens in de zakjes.

Wat niet zo makkelijk bleek…

IMG_6163

 

IMG_6169

Paarsliefhebbers, geniet ervan nu het kan, u zal dat niet vaak zien op mijn blog. Maar eerlijk: in deze combinatie zie ik het eigenlijk nog wel graag.

IMG_6150

 

24 thoughts on “Een Antoinette voor Roos.

 1. Maar zo’n schattig bolleke in die Antoinette!

 2. Anonymous

  Super schattig kleedje! Super toffe stof! Ik heb het hier ook liggen, in blauw maar dacht dat het van Stof DK is… Helaas is het nu niet meer in de Stoffenkamer

  • Oh, nu je het zegt, het lijkt heel erg op die boompjesstof van Jansdotter maar het is net iets anders.

  • Anonymous

   Op Hawthorne Threads (http://www.hawthornethreads.com/) vind je de hele collectie van Stof Dk… heel moeilijk om af te blijven :-) net zoals die van Lotta Jansdotter!

 3. Roosje boft maar met zo’n mama!

 4. Schattig, zo’n kleine versie :)

 5. Zo schattig dat zoeken naar de zakken om de handjes in te stoppen!

 6. Wat een schattig bolleke!

  • In een mooie Antoinette, uiteraard, dat ook.

 7. Plezant hé, dat contentement over uw naaiskills (zelfs al zijn die intussen verdertigvoudigd). Al een geluk dat het op deze manier “goed” te maken was :-) Ik ben fan van de boompjes en de kleurencombi, al zie ik de Antoinette precies liever op grotere meisjes. Maar knap van u, dat ge haar zo wist te hertekenen.
  Ik kocht Antoinette ook, en hoop echt van ganser harte dat een mama mij ooit om een versie vraagt :-)

 8. Bolle kindjes zijn om op te eten zeg. En paars is ook mijn ding niet, maar jouw kunsten maakten daar toch wel weer iets fantastisch van!

 9. Hihi…die kleine is gewoon de max! Ze trekt alle aandacht naar zich toe…maar het kleedje is ook mooi hoor :-)))

 10. *smelt* :)
  Wat een schat van een metekindje heb ik toch…

 11. Heel schoon!!
  Super lief kindje en Ja, die naaisels van in den beginnen van je, vind ik ook nog steeds super!!

 12. Schattig Nele! Ik ben ook geen paarsfan, maar hier gaat ‘t idd. mooi samen. Is dat kindje familie van jou? Ik vind dat ze veel van jou wegheeft.

  • Haha, in de verste verte niet. Het is het dochtertje van een vriendin. Maar als ik terugdenk aan kinderfoto’s van mijzelf, dan heb je misschien wel gelijk :).

 13. Oh, ik ben zot van stevig peuterkesvlees, zéker als het schoon verpakt zit!

 14. Nele en paars, daar heb je toch wel even over moeten gruwelen zeker? ;)
  maar het staat haar prachtig! Ik heb de stof ook nog liggen in donkerblauw…

 15. Oh mooi, en wat een lief meisje!

 16. Zo lief… mooi kleedje ook het slabbetje is erg mooi!

 17. oh zo schattig! En ik zag er inderdaad ook een gelijkenis in met jou.

 18. Mooi! Ik wacht nog steeds geduldig af tot Lilith in dat patroon gegroeid is…

 19. Geweldig schattig…dat dik buikje in jouw mooie Antoinette!

 20. Wat een mooi jurkje op een mooi kindje! Hele jammer dat het patroon niet meer te koop is. Ik ken ook twee meisjes die er super mee zouden staan, maar ik was dus te laat :-(

  Ik vind het wel mooi staan op een tweejarige! Bolle tweejarigers zijn om op te eten!

  http://kellyjadestyle.blogspot.be

Comments are closed.

%d bloggers like this: