Zeg, hebde gij daar wel al over geblogd?

Het ding zag het levenslicht in juli, in volle testfase van het boek van Sanne en Riet. Ze verdween in een donkere kast tot eind september, om samen met de geboorte van Het Boek te verrijzen.

Ik zie uw schuine blik op de kalender wel, ja, we zijn ondertussen weer vele maanden verder. Elke poging tot fotografisch bewijsmateriaal van haar bestaan, leidde tot mislukte foto’s wegens fluoroze schouderband in plaats van de mooie donkerroze kleur die ze eigenlijk heeft.
Alle andere kleuren in de tas namen steevast ook een andere gedaante aan. Zeer lollig.

IMG_5848

Ik besloot haar toegang tot mijn blog te ontzeggen, maar overal waar ik kom, krijg ik opmerkingen als: (*insert strenge stem en dito blik) “Hebt gij daar al over geblogd?”

Dus deed ik een allerlaatste poging, de trucjes die ik tijdens de fotografieworkshop op de Maakdag in september leerde indachtig.

IMG_5862

Ik ben niet gans tevreden over het ding, evenmin over de foto’s, maar daar zullen we het deze keer eens niet over hebben.

De stof heeft allicht een naam, maar ik weet niet meer welke. Ik kocht ze ooit op een opendeurdag bij Annamarieke.

IMG_5854

Voor de voering- en schouderbandstof was Pauli once again my place to be. Ik werd vakkundig geholpen en vond 2 stofjes die qua kleur per-fect matchen met de blaadjesstof. Geloof mij, daar doet mijn hart een huppeltje van. Advies aldaar was: groen voor de voering, roze voor de schouderband, want dat is “meer retro” dan omgekeerd. (Huh?)

IMG_5852

Ik luisterde natuurlijk, spreekt voor zich. Die van de Pauli zijn heilig en wie wilt er nu aan heiligschennis doen?

Ik roeide met de riemen die ik had en maakte een verstelbare versie van de schouderband met gigantische drukknopen.

IMG_5858

Ik deed de grote versie met rits. Content ben ik daarover zeg, ik gebruik het ding met veel plezier.

IMG_5860

En dat allemaal dankzij..

IMG_5874
Oef, nu durf ik weer buiten komen.

Andere knappe versies: hier, hier, hier en hier.