Design by Riet.

Een mens leert van zijn fouten. Zo verhefte ik mezelf in het verleden al een half gebroken rug aan spullen die ik nodig zou kúnnen hebben tijdens het Leuvens Stiksel. DRIE UUR, daar hebt ge nogal tijd om te presteren!

Fout!

Of toch, in mijn geval, want daar wordt vaak ijverig gewerkt maar niet door mij. Teveel afleiding en teveel interessante mensen om mee te praten. Ik huppel daar tegenwoordig binnen zonder hoge latten en zo licht bepakt mogelijk. Vorige keer met mijn yogamatje, een lintmeter, een stukje papier en een pen. Enige verwachting van mezelf: een plan bedenken om een hoes voor dat matje te maken, matje opmeten en afmetingen van de nodige patroondelen noteren. Punt.

 

IMG_6700

Vijf minuten na binnenkomst was verwachting 1 al ingelost. Want “een plan bedenken”, dat is nu eenmaal haar specialiteit, dus 3 seconden nadat Riet vroeg wat ik ging doen en ik dat haar had geëxpliqueerd, had zij al een oplossing voor verwachting 1. De rest van de door mezelf opgelegde verwachtingen gingen vanaf dan van zijn eigenste zelve.

yogamat
In dat plan van Riet kon ik mij volledig vinden. De hoes bestaat uit een lange koker. Tussen de boven- en onderkant en de koker stak ik paspel. Bleek geen sinecure om het juiste kleurtje te vinden, want alle kleuren uit de stof bleken nét iets anders te zijn dan het standaardrood, of -oker, of -bruin, of -blauw. Maar Hexagoon to the rescue was dat in 10 minuten gefixt. Het stukje tassenband is van Echino (ook al bij Hexagoon).
designbyriet
De rits moest breed en opvallend zijn, vond ik. De enige kleur uit de stof die Veritas ook in breed-en-opvallende-rits-uitvoering had, was dat vreemde rozige dat zich ergens tussen paars (gruwel) en fuchsia bevindt. Maar het heeft wel iets, nee?
IMG_6745
Ze vroeg met weinig gematigd enthousiasme: moet je daar een centje mee naartoe nemen?

Waarop ik, al even enthouasiast, want ik wist waar ze naartoe wilde met die vraag: nee, maar wel een beurtenkaart!

Dus, een poshke werd een feit. In een ongebruikte map vond ik precies het poshke dat ik nodig had, ik ontmandelde het van zijn grijs jasje en voorzag het van een kleurrijk. Pas toen ik het op de stof legde, zag ik de mogelijkheid om het zo op de tas te stikken dat het patroon van de stof doorloopt. Bevredigend, zo’n resultaat.
IMG_6730
Yonashi (of hier op facebook en hier op blogger) is waar ik de yogalessen volg. Al voor mijn reis naar Nepal overwoog ik en in Nepal raakte ik overtuigd, maar pas toen ik in februari las dat er plekjes vrij waren, zette ik de stap. En zo content zeg, want yoga is echt keihard de max (en vermoeiend en uitdagend!)

 

poshke

De tas is ongevoerd. Niet van mijn gewoonte, maar volgens Riet kon dat.
Dus: gewoon omdat het kan.

Merci Riet! Ik weet waar ik mij moet nestelen als ik ooit nog eens met uitvind-plannen richting Stiksel trek.

Stof: Viewmaster van Melody Miller voor Kokka. 
(gekocht bij Julija’s Shop in een ver ver verleden)