Een smartphone in een zakje.

Toen ze haar oude gsm eindelijk verving door iets hippers en meer-mee-met-de-tijd, vroeg ze of ik geen stofrestjes meer had liggen om haar een hoesje te maken. Ik vroeg haar, de vriendin met de andere smaak, wat voor iets dat zijn moest en ze antwoordde: “ge weet wel, zoiets gewoon”. Hum…

Bij het ondersteboven halen van de restjesbak ging er echter al snel een lampje branden. Ze hield van het kleedje voor haar dochter en dus hopelijk ook van dit hoesje, waarvoor ik nog net genoeg stof over had.

IMG_6536 copy

Na wat gegoogle en gepinterest kwam ik erachter dat ik maar beter zelf iets verzon.

 

IMG_6521

Rechthoeken knippen is niet moeilijk. Voor de uitsparing bovenaan gebruikte ik als mal het dopje van een leeg cola light flesje dat hier rondslingerde. Say again, rommel stimuleert de creativiteit.

Ooit zag ik ergens een hoesje met zo’n lange smalle strook stof als sluiting met op het eind een stukje velcro. Velcro wordt vies in een tas, dus probeerde ik het met magneetjes.

IMG_6539 copy copy

En oh, boy. Die magneten werkten serieus niet mee en bleven overal plakken waar ze niet moesten plakken. Ik wilde het ook veel te snel doen en werkte daardoor te onnauwkeurig met drie misbaksels tot gevolg, voor ik rustig werd en tegoei tijd nam om heel precies te stikken. In plaats van het magneetje er meteen in te willen stikken, stikte ik (vanaf de derde poging) eerst het lintje en schoof ik het magneetje dan tot onderaan waarna ik het “gevangen” zette door een extra stiksel in de breedte.

IMG_6535
Links nummer 1, duurde een kwartier voor ik het ding gekeerd had, want veel te smal en vanbinnen streek ik tegen het volledig stuk stof plakkatoen (dat is wit katoen met een lijmlaagje om te verstevigen).  Blijkbaar stikte ik vooral ook heel scheef onderaan en ik kreeg de hoekjes niet mooi naar buiten door dat verdomd plakkatoending.

Bij nummer 2 knipte ik op het zicht plakkatoen zonder naadwaarde, maar op het zicht, mensen, dat werkt niet. Ik kreeg daardoor de naadwaarde niet overal even netjes naar binnen gestreken waardoor ik aan de voorkant wel mooi langs het randje stikte, maar de achterkant (die u hier kan zien) was een fiasco. Ik tornde nog los, maar gaf op en knipte nummer 3.

En nummer drie was bijna goed, maar ook scheef. En te smal, de magneet paste er amper in.

IMG_6527

Nummer 4 was goed, ik knipte de stof heel precies. Zo ook het plakkatoen. Dat laatste streek ik dan precies in het midden op de stof en dan kon ik de naadwaarde mooi naar binnenstrijken en de boel tegoei aan mekaar stikken.

De magneet in het hoesje zelf streek ik bovenop de laag vlieseline H640 vast met plakkatoen en ik stikte er dan voorzichtig rond met mijn ritsvoetje, zodat ik dicht tegen de magneet kon stikken. Je ziet daar amper iets van, behalve als je heel goed kijkt.

IMG_6533

27 thoughts on “Een smartphone in een zakje.

 1. Oh, da’s schoon! En met die magneet, slimme zet! (Was het lintje ook gelukt met een breed stuk biais dat je smal op de kant zou doorstikken, denk je?)

  • Ja, daar kwam het op zich wel op neer, behalve dat dit stuk stof niet schuin van draad geknipt is. En om schone hoekjes te krijgen onderaan waar het magneetje zit, streek ik dus eerst in de lengte (biaisgewijs) de naadwaarde naar binnen maar in plaats van het daarna weer over de lengte dubbel te vouwen, vouwde ik het in feite in de breedte dubbel. Dus onderaan waar het magneetje zit, zit eigenlijk een stofvouw waardoor daar minder stoflagen zitten en het er wat properder uitziet :-). (is dat duidelijk? want het is nogal moeilijk uit te leggen)

  • Ah ja, ik denk wel dat ik mee ben in de draai :-). ‘t Is echt een modelletje om te onthouden, voor als mijn gsm de geest geeft en ik mij zo’n fancy smartphone koop.

 2. ferm gedaan!!!! en schoon stofkes!

 3. Och jong dat plakkatoen daar heb ik ook al mee gesukkeld… Ik werk toch liever met vlieseline!
  Heel tof gedaan! :)

 4. Mooi gedaan, ik hou van je kleurencombinatie!

 5. Nogal een maakproces, maar de moeite waard! Nu kan mama Roos dubbel de blits maken.

 6. Knap gevonden met die magneet!
  En je stofjes zijn heel mooi gecombineerd….:)

 7. Ooo, die magneet is echt dé uitvinding !

 8. Prachtig!

 9. Mooie uitvoering. Ik had daar ook al aan gedacht voor een ipad hoes maar aangezien ik altijd hoorde dat magneten en harde schijven geen goede combinatie zijn heb ik dat bij een GSM of Ipad nooit durven toepassen.

 10. Oe, dat moet leuk geweest zijn om de hele tijd naar dat paars te mogen staren! :)

 11. Goed gevonden, het lijkt me heel makkelijk om de gsm in een wip vast te hebben!

 12. Euhm ik wil niet moeilijk doen, want het is een mooi hoesje, maar laptops en smartphones kunnen niet zo goed tegen magneten.

  • Wel, omdat ik daar tegenstrijdige informatie over vond ging ik ten rade bij iemand die er iets van kent en dat schijnt tegenwoordig geen probleem meer te zijn. Smartphones ed worden niet meer gemaakt met magnetische onderdelen. Er worden ook zeer veel hoesjes op de markt gebracht met magnetische sluitingen. Dus dat was geruststellend nieuws (want ik dacht daar natuurlijk pas aan toen het ding al in elkaar zat!) :-).

 13. amai zeg zo schoon. En zo veel geduld, ik zou het niet kunnen! Chapeau!

 14. Mooie combinatie, dat groene met paarse… supermooi stofje trouwens!!!

 15. Knap, leuk idee die magneten.

 16. Tof bedacht zeg.

 17. Heel mooi, maar zo een gepruts! Ik bewonder je om zoveel geduld, echt!

 18. Heel mooi en zeer praktisch!

 19. Die uitsparing bovenaan is goed gevonden! Ik sukkel altijd als ik mijn gsm uit zijn hoesje wil halen. Volgende keer doe ik het ook op deze manier! :)

 20. Heel schoon gedaan Nele!!

 21. Geweldig met dat magneetje!

 22. Mooi gemaakt, maar vooral ook fijn dat ge heel uw proces beschrijft! Ik naai maar heel soms en loop meestal vast op van die dingen als lintjes die niet tegoei willen komen of patronen die ik echt niet snap. Als ik dan zo blogs lees waar ze schrijven: ik heb gisteren dit eventjes gemaakt, dan voel ik mij een complete naai-loser!

  Maar nu zie ik dat gij ook soms ne naai-loser zijt! :-)

  • Het is graag gedaan ;-).

 23. Kan ik eentje bestellen? heel knap!

Comments are closed.

%d bloggers like this: