Een smartphone in een zakje.

Toen ze haar oude gsm eindelijk verving door iets hippers en meer-mee-met-de-tijd, vroeg ze of ik geen stofrestjes meer had liggen om haar een hoesje te maken. Ik vroeg haar, de vriendin met de andere smaak, wat voor iets dat zijn moest en ze antwoordde: “ge weet wel, zoiets gewoon”. Hum…

Bij het ondersteboven halen van de restjesbak ging er echter al snel een lampje branden. Ze hield van het kleedje voor haar dochter en dus hopelijk ook van dit hoesje, waarvoor ik nog net genoeg stof over had.

IMG_6536 copy

Na wat gegoogle en gepinterest kwam ik erachter dat ik maar beter zelf iets verzon.

 

IMG_6521

Rechthoeken knippen is niet moeilijk. Voor de uitsparing bovenaan gebruikte ik als mal het dopje van een leeg cola light flesje dat hier rondslingerde. Say again, rommel stimuleert de creativiteit.

Ooit zag ik ergens een hoesje met zo’n lange smalle strook stof als sluiting met op het eind een stukje velcro. Velcro wordt vies in een tas, dus probeerde ik het met magneetjes.

IMG_6539 copy copy

En oh, boy. Die magneten werkten serieus niet mee en bleven overal plakken waar ze niet moesten plakken. Ik wilde het ook veel te snel doen en werkte daardoor te onnauwkeurig met drie misbaksels tot gevolg, voor ik rustig werd en tegoei tijd nam om heel precies te stikken. In plaats van het magneetje er meteen in te willen stikken, stikte ik (vanaf de derde poging) eerst het lintje en schoof ik het magneetje dan tot onderaan waarna ik het “gevangen” zette door een extra stiksel in de breedte.

IMG_6535
Links nummer 1, duurde een kwartier voor ik het ding gekeerd had, want veel te smal en vanbinnen streek ik tegen het volledig stuk stof plakkatoen (dat is wit katoen met een lijmlaagje om te verstevigen).  Blijkbaar stikte ik vooral ook heel scheef onderaan en ik kreeg de hoekjes niet mooi naar buiten door dat verdomd plakkatoending.

Bij nummer 2 knipte ik op het zicht plakkatoen zonder naadwaarde, maar op het zicht, mensen, dat werkt niet. Ik kreeg daardoor de naadwaarde niet overal even netjes naar binnen gestreken waardoor ik aan de voorkant wel mooi langs het randje stikte, maar de achterkant (die u hier kan zien) was een fiasco. Ik tornde nog los, maar gaf op en knipte nummer 3.

En nummer drie was bijna goed, maar ook scheef. En te smal, de magneet paste er amper in.

IMG_6527

Nummer 4 was goed, ik knipte de stof heel precies. Zo ook het plakkatoen. Dat laatste streek ik dan precies in het midden op de stof en dan kon ik de naadwaarde mooi naar binnenstrijken en de boel tegoei aan mekaar stikken.

De magneet in het hoesje zelf streek ik bovenop de laag vlieseline H640 vast met plakkatoen en ik stikte er dan voorzichtig rond met mijn ritsvoetje, zodat ik dicht tegen de magneet kon stikken. Je ziet daar amper iets van, behalve als je heel goed kijkt.

IMG_6533