Hij ligt er nog wel, de sneeuw, maar niet meer zo gewichtig.

IMG_6922
IMG_6873
IMG_6879
IMG_6890
IMG_6896
IMG_6899
IMG_6915
IMG_6916
IMG_6932
IMG_6909
Het komt zo niet over, maar sneeuw en ik, feitelijk zijn wij geen vriendjes. Edoch, vanmorgen werd ik betoverd, tot in mijn allerdiepste. Dus toog ik met Canon naar buiten, na een drukke nachtdienst nog wel. De lucht was wit, de grond was wit en ik ademde wit. De zon kwam rozig op en wierp een gloed die geen woord uit de Van Dale beschrijven kan. De dag begon voorzichtig terwijl de mijne aan zijn eind was.
Elk extra woord zou de schoonheid verpesten. Ik werd betoverd, alleen maar omdat ik zeker weet dat het de laatste was. De laatste sneeuw.

27 thoughts on “Hij ligt er nog wel, de sneeuw, maar niet meer zo gewichtig.

 1. Ik wil je hoop niet ontnemen, maar hier in Gent dwarrelen al een paar uur witte vlokjes naar beneden… De foto’s zijn prachtig!

 2. Hij was mooi he, die laatste sneeuw vanmorgen? Echt nog een laatste, breekbaar, dun laagje. Ge hebt dat mooi vastgelegd!

  1. Ja, zo’n poederig laagje, ik was echt gecharmeerd en om dat te bereiken moet sneeuw echt zijn best doen ;-).

 3. Ik hoop het zo hard, dat dat de laatste was. En ik wou dat ik zo’n schoon foto’s kon trekken. Ooit, als ik eens heel veel tijd heb, zal ik mij daar eens in moeten verdiepen…

 4. Wow! Een prachtig eerbetoon aan de sneeuw die iedereen is beu gezien! Terwijl ik deze ochtend, een beetje grommend, me naar bed fietste, zag jij wat niemand zag! Nooit gedacht dat ik nu, bij het zien van zo’n mooie wintertaferelen, een warme gloed kon voelen. En dat gedicht … het klopt als een bus! Want we hebben de vogels echt gehoord! :-)

 5. Ik hoor nochtans nog niets van het voorjaar, jammer genoeg. :-/
  Maar zo schoon dat gij dat vastgelegd hebt jong! Ik zo boenk terug sneeuw willen! (nee, dat is nu ook niet waar)

  1. Ahja, gij woont in de STILLE Kempen. Vanmorgen aan het einde van mijn nachtdienst, zo rond een uur of 6 waren ze keihard aan het fluiten hier in Leuven, de vogels. Ge zult eens naar hier moeten komen :-).

  2. Tuttut, wij zijn een microklimaat en onze zandgrond warmt het snelste op, dus heb ik meer kans om hier de eerste lentedagen mee te maken! ;-)
   (maar eens ze bij jullie ook gearriveerd zijn, wil ik gerust eens langskomen)

 6. Hey Nele,
  Graag wou ik je nog es bedanken voor de workshop die ik bij je volgde vorige week int MIAT ! K’heb de smaak van tricot enorm te pakken! En en en… jajaja… sedert deze namiddag staat er een overlockmachientje (bernina 800 DL) in mijn huisje te pronken ! K’heb et toch wel een volle week kunnen volhouden zonder overlock… hehe… K’was precies een kindeke in een gigantische snoepwinkel :-) De t-shirtjes die ik dankzij uw fantastische uitleg heb gemaakt, staan op http://www.facebook.com/lilyscreativeworld
  Liefs, Evelien

 7. Uw foto’s en uw woorden (en die van Toon) zijn te schoon voor Van Dale. Een ode aan de sneeuw van iemand die op lente hoopt, het is eens iets anders.

 8. allé seg,
  toen ik je foto’s bewonderde dacht ik “ik ken die paardenstal…is dat hier niet om de hoek aan de weg met het kapelletje en de grote gele villa?”
  en toen ik gisteren nog even een toertje ging maken met de 4-jarige dochter op haar fiets…herkende ik het met zekerheid!

  Weldra foto’s van de knoppen aan de bomen en de lente die in actie is geschoten?

  fany

  1. Grappig, dan zijn wij bijna-buren. Die paardenstal staat namelijk in mijn straat, die van het geel kasteeltje inderdaad :-).
   En als er knoppen én zon zijn, dan neem ik mijn camera nog wel eens mee naar buiten ja :).

  2. ah zie se! ik woon om de hoek, naar beneden….daar waar er vlagjes hangen en stapschoenen die als bloempot gebruikt worden…en een paar creatieve uitspattingen aan het raam .

   ik kijk uit naar de foto’s!

  3. Ha dat weet ik zijn! Daar loop ik een paar keer per week voorbij, bijna aan het eind van mijn 5 km ;-). (dus dan zie ik er weinig flatteus uit) Moest ik daar eens iemand zien buiten lopen, zal ik wel iets zeggen :).

Comments are closed.