Meet the Milk Junkie.

Hij liet ons wachten, waardoor ik zelfs met gsm naar het toilet ging voor vier hele dagen en waardoor ik paniekerig binnen kwam na het buiten zetten van het vuilnis, want HET MOEST MAAR EENS. Dat ding, dat ik soms een hele dag “kwijt” ben, plakte aan mijn lijf. Hij liet ons wachten, maar kwam dan als een wervelwind en het is er weer één van de schoonste die ik zag. Mijn vriendinnen maken topbaby’s. Altijd.
IMG_6783copy

Kasper kreeg een dekentje van mij, want hij zal na de paasvakantie elke dag in de koets naar de kleuterschool gaan om zijn zus te brengen en te halen. Zomers gerief moest het zijn dus en ik koos voor twee lagen tricot tegen mekaar met daaromheen een boord van tricot, biaisgewijs. (U gniffelt al een beetje, ik hoor dat wel.)
IMG_6842copy-2
De stofjes kocht ik alledrie bij Pauli, ze hebben daar tegenwoordig een wreed tof aanbod aan tricot met print. Op zijn geboortekaartje stond een ster, dus werd het een sterrendeken. Bovenstaande foto doet het geel oneer aan, maar als ik daar photoshopgewijs aan pruts wordt ook het kind helemaal geel. Dit is waar het meer op lijkt.
IMG_6858copy

Zij schreef al dat wij elkaars twitterbondgenoot (of lotgenoot zo u wil) waren in elk zijn eigen kl***project. Ik stel u daarin voor: biais maken van tricot. Vooral als je nét genoeg gekocht hebt, waardoor je elke vierkante centimeter nodig hebt en die hebt voorgewassen zodat aan elke lange zijde de eerste vier centimeter naar binnen krolt. Dat laat zich niet zomaar strijken, nee. En dat laat zich evenmin zomaar perfect rond de rand plooien (die eveneens rekt). Ik dank de uitvinder van de boventransportvoet evenwel alsof het is als de wereldvrede, want daardoor schoof alles wel mooi onder mijn transportvoet door, zonder plooitjes hier of daar.

Met veel geduld en tornen lukte het.

Het deken is 100 op 100 cm groot. Wat groot voor de koets, maar zo is het multifunctioneel en kan Kasper daar WARME ZOMERDAGEN (ik zeg dat wat harder, ge weet nooit dat ze het horen en zich aangesproken voelen) op doorbrengen in het gras.

Uit een restje maakte ik dit mutsje.

IMG_6792
Supermakkelijk, serieus. Op de letters in flockfolie (hier gekocht) na zat het op 10 minuten in elkaar (knippen inbegrepen). Het patroon zegt 0-3 maanden, maar ik schat dat het eerder 0-1 maand is. Geen nood, het is nu winter dus het kind moet nu een muts dragen.
Poseren terwijl hij eigenlijk wilde eten. Ik had moeten weten dat dat niet voor olijke plaatjes zou zorgen. Dit is nog de minst zielige.
IMG_6849copy
Poseren na het eten, dat gaat beter.
IMG_6807copy