Nerveuze vrouwen.

Het was nogal luid, bij wijlen. Maar het kwam daardoor keihard binnen, in heel mijn lijf. Ik heb dat graag. Ik moet muziek voelen zoals blinden dat (denk ik, want wat weet ik daar nu van) doen. Muziek en theater, ik lief dat. Het is bijna zuurstof, het draagt me vaak weer een paar weken verder, alsof ik als een marionette aan touwtjes hang en bij elke stap slechts heel licht de grond raak.
Symptomen van een tekort zijn zware voetstappen, die de aarde naar beneden duwen. Die laatste zijn vermoeiend, die eerste huppelig.
Ik hou van huppelig.

Als het bestond zou ik donderdagavond vergelijken met een zuurstofmasker met 200% zuurstof. Mijn longen zitten vol, mijn lijf profiteert zwaar en ik ben nergens bang voor.

Het was nogal luid, bij wijlen, dus meer dan eens naar mekaar kijken en hetzelfde denken en dat zien in elkaars ogen was er niet bij. Naderhand verzuchtten we dat het zalig was en hilarisch en af en toe ook eens wat triestig. Mijn buikspieren bekwamen nog van de vele lachstuipen en in mijn hart voelde ik contentement omdat zoals zij de geestelijke gezondheid ter sprake brachten schoon was, en er niet over, maar juist boenk erop.

Hannelore, Tine, Karlijn, Tine

Denk: hilarische dialogen tussen Tine Embrechts en Karlijn Sileghem (die combinatie is vuurwerk, meer valt daar niet over te zeggen), pareltjes van liedjes van Hannelore Bedert en Roos Rebergen (Roosbeef) en Tine en Karlijn die ook meer dan eens laten horen dat niet alleen acteren hun deel is. En soms (zoals donderdag) vervangt Tine Reymer Roos, die eveneens over een klok van een stem beschikt.

Jammer voor jullie die geen kaartjes hebben, is nagenoeg elke voorstelling al uitverkocht (behalve de extra voorstelling in Nieuwpoort op 9 april denk ik). Maar! Er is hoop, want hier in de Kruitfabriek vertellen Tine en Karlijn en Sien Eggers (die de regie deed) dat ze hernemen in het najaar. Juich ende zing. Verzekers dat ik daar nog eens bij ben, want zo ben ik: waar ik gek van ben, kan ik niet loslaten en moet opnieuw en opnieuw en opnieuw.

Dat alles is trouwens initiatief van het project genaamd Te Gek!?  Ze brachten al vijf cd’s uit met liedjes van grootse namen, waaronder één van mijn favorieten hieronder. Als soundtrack bij bovenstaande, zoiets. Zet het keihard, zodat het nogal luid is, bij wijlen.