Very close to een olifantendracht.

Er is altijd een stof, een idee, soms een patroon en uiteindelijk een resultaat. Groot verloop van tijd gaat daar zelden over in mijn geval, maar deze spant de kroon, big time. 18 maanden geleden kocht ik de stof en was het idee: hemdjurk. Het patroon bleef uit en het resultaat eveneens. Samen met haar werd er met wisselende intensiteit gezocht naar een geschikt patroon, maar ik bleek te kieskeurig voor patroonland.
Ergens in januari besloot ik dan maar zelf te gaan puzzelen. Zo ontstond de hemdjurk van mijn dromen uit mijn eigen hand, op basis van een hemdje, een rok en veel aanpassingen.

IMG_6701
Zoals u ziet: fronsjes ter hoogte van de borst, een polosluiting en zonder kraag want zo’n dingen blijven hier in de kast hangen. In de plaats een biaislintje dat ik zelf maakte uit de stof en waarvoor ik hier inspiratie vond.
De deelnaden van het bovenstukje liet ik doorlopen tot onderaan, ik wilde immers geen horizontale naden, alles moest uit 1 stuk. En wat ik vooral niet wilde was een rok met plooien of rimpels of iets van dien aard. En geloof me vrij: zowat elke hemdjurk in patroonland is daarvan voorzien.
De mouwsplitten verprutste ik op een gezellig Leuvens Stiksel waar ik teveel afleiding had en waarna het ding weer wekenlang eenzaam lag te wezen. Tot ik besliste vaarwel te zeggen aan de mouwsplitten en de mouwen eenvoudig en driekwart af te werken.
IMG_6706
De knoopjes voor de 1000ste keer met dank aan Hexagoon. Zo’n schatkamer dichtbij huis, dat is goud waard. Vooral omdat die schatkamer ook nog eens meedenkt en advies geeft. De knoopjes zijn koraalrood en wonder boven wonder vond ik bij Lola&Liza een vestje in exact dezelfde kleur. Dat zijn de goei dagen, mensen.
IMG_6709
Al te spontaan ben ik zo niet voor de lens, mes excuses. Maar het kleedje ziet er aan de kapstok uit als een patattenzak en daar heeft u weinig boodschap aan, hee.
En om af te sluiten: dat gedoe met google reader die van de radar verdwijnt doet blijkbaar veel mensen overstappen naar Bloglovin. U vindt mij daar ook: klik rechts of hieronder op het icoontje.
En sinds vandaag eveneens op het facebookgebeuren. Om vriendjes die ongewild gespamd worden te ontlasten en u een eenvoudige manier te geven om de boel te volgen. Mijn liefde voor facebook kent pieken en dalen, we zullen wel zien hoe dat gaat.
bloglovin          facebook
Stof: Pivoine turquoise door Petit Pan
Foto’s: Elza D. in de tuin van Mie
 
 

 

 

 

 

Puck!

Haar boek staat hier in de kast en in een kinderlijk enthousiasme haalde ik het boven en produceerde poppenkindje Puck. Puck is een meisje, maar kwam wat te vroeg ter wereld en is vooral heel licht voor haar lengte. Ze zal nog een tijdje in de couveuse moeten verblijven, want het is heel moeilijk voor haar om haar temperatuur op peil te houden. Op bezoek komen moeten jullie dus nog niet en om dat leed te verzachten presenteer ik jullie haar geboortekaartje en verblijd ik jullie met wat foto’s van haar.

puck

Aan de couveuse hangt een kaartje met haar naam. (je ziet haar in de achtergrond al liggen!)

IMG_7253p

En daar is ze! Ze heeft de mooiste blauwe ogen en een schattig krulletje haar. Ze ligt graag op haar zij, zodat ze goed naar buiten kan kijken, de weinige momenten dat ze wakker is.

 

IMG_7250p
In haar handje zit een infuusje, ze moet soms nog medicatie krijgen.
IMG_7242p
Ze draagt een naambandje, ik moet er niet aan denken dat ze haar zouden verwisselen. Aan haar ander voetje wordt gemeten hoeveel zuurstof er in haar bloed zit.

 

IMG_7247p
Die gekleurde draadjes controleren haar hartritme en haar ademhaling. En op deze foto kan je ook zien hoe mooi haar naveltje al genezen is!

IMG_7268p

Vanmorgen had ze flink stoelgang gemaakt!
IMG_7279p
Na dat pampertje mocht ze op de weegschaal en dat was reden om een dansje te doen want na het verliezen van toch wel wat grammetjes de eerste dagen na de geboorte, haalde ze vandaag al haar geboortegewicht!
Dat ze nu maar snel bijkomt zodat ze mee naar huis kan!

IMG_7322p

Na de weegschaal was het tijd voor een flesje. Op de foto kan je zien dat haar flesje bijna leeg was, maar jammer genoeg gebeurt dat nog niet zo vaak. Meestal is ze na enkele slokjes al snel moe en krijgt ze een groot deel van haar flesje via de maagsonde, dat is dat slangetje dat uit haar neusje komt.

IMG_7265p
Na het flesje was het tijd om te slapen, maar dat wilde ze nog niet meteen.

IMG_7325p

Ik legde mijn hand op haar hoofdje, want ze hebben mij verteld dat haar dat een heel comfortabel gevoel geeft.

IMG_7327p
Ze viel dan ook snel in slaap en omdat ze nog een beetje geel was (dat zien jullie waarschijnlijk niet op de foto’s, maar ze hebben mij ook verteld dat dat héél moeilijk om te zien is) moest ze onder de blauwe lamp.
IMG_7256p

Stoer hé?

En dan wilde ik nog laten zien hoe mooi haar mutsje bij haar oogjes past, ze moet dat opzetten als ze de couveuse even verlaat omdat ze anders te snel zou afkoelen.

IMG_7281p

En dan nog rap een foto van haar prachtige snoetje. Hopelijk groeit ze snel zodat ze sterk genoeg is om haar flesjes leeg te drinken en dan kan die stomme maagsonde verwijderd worden. Dan toon ik natuurlijk zo snel mogelijk een foto van haar gezichtje zonder plakkers!

IMG_7271
En zoals ze nu groeit kan ik me maar beter haasten en snel kleertjes voor haar beginnen maken. Ze heeft ze nu nog niet nodig, maar als ze voldoende weegt, mag ze naar een bedje verhuizen en dan moet ze natuurlijk veel pyjama’tjes hebben!

“Winter is dead”.

IMG_7230a
<IMG_7202a

 

IMG_7219a

 

IMG_7203a

 

IMG_7215aa

 

IMG_7210a

 

IMG_7213a

 

IMG_7206a

 

IMG_7223a

 

Of hoe anders de plekjes rond mijn huis eruit zien, 25 graden warmer dan toen.
U denkt waarschijnlijk dat ik niet meer naai, maar niets is minder waar. Echter, de publicatievatbaarheid van project 1 is nog niet aanwezig, jammerlijk. Ander genaai bevindt zich nog in premature fase, maar wordt weldra getoond, beloofd! En project drie bleef eerst weken steken op lange of driekwart mouwen en sinds beslist dat het dat laatste wordt op hoe die dan wel afgewerkt dienen te worden. Keuzes maken, ik dien daar nog wat aan te sleutelen voor vlotter verloop.

Fase 1: ontkenning.

De hele wereld denkt dat ik het best goed doe zonder jou.
Maar ik doe niks zonder jou.

Ik praat over je in de tegenwoordige tijd want het is leuker om te doen alsof je elk moment kan binnenkomen en wij zien en spreken mekaar met meer regelmaat dan ooit hiervoor. Er is nog zoveel dat ik je moet vertellen dat het belachelijk is dat je dood bent en er nooit meer zal zijn. En ook nog, jij bent zowat een halve encyclopedie en ik wil daar nog zóveel van leren, het zou absurd zijn moest al die kennis nu zomaar onder de grond zitten. Of in de hemel, als die bestaat.

We doen alles samen: door de plassen stampen als het regent, genieten van de laatste zonnestralen, wegvliegen gedragen door de gure herfstwind en fietstochtjes maken door de ijzige kou met een muts op ons hoofd en handschoenen aan. En ook: in de bres springen voor anderen en onszelf keihard vergeten. En dan achteruit lopen om onszelf op te pikken om weer verder te kunnen. Lachend, we doen alles lachend. Want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd en de mensen zouden nog kunnen gaan denken dat je dood bent.

Heel soms zijn we apart, maar dan zie ik in mijn ooghoek dat je me stiekem voorbij rijdt. In je groene Mercedes. Het raampje open en je witte haar dat uit model vliegt door de wind. Of je neemt de tram die ik nét mis, omdat de deuren al lawaai maken. Een paar seconden op mijn netvlies en dan ben je er weer vandoor. In die paar seconden lijken al mijn ingewanden van plaats te wisselen.
En als we mekaar niet zien, zorg je wel voor muziek op de radio die nergens anders dan bij jou hoort, voor zon op mijn snoet en kwetterende vogels, veel te vroeg in de ochtend.

Soms fluister je in mijn oor, want je stem is weg. Het geluid is kwijt en ik denk dat het nooit meer terugkomt. Ik graaf continu in mijn herinneringen op zoek naar, maar het is daar windstil. Behalve je lach, je lach die altijd voor een seconde stilte en dan een lachsalvo van alleman zorgt. Mensen doen lachen door te lachen, ik noem dat een kunst. En jou een kunstenaar.

En kunstenaars blijven altijd leven, altijd en ever en altijd.

Untitled-1

%d bloggers like this: