Puck!

Haar boek staat hier in de kast en in een kinderlijk enthousiasme haalde ik het boven en produceerde poppenkindje Puck. Puck is een meisje, maar kwam wat te vroeg ter wereld en is vooral heel licht voor haar lengte. Ze zal nog een tijdje in de couveuse moeten verblijven, want het is heel moeilijk voor haar om haar temperatuur op peil te houden. Op bezoek komen moeten jullie dus nog niet en om dat leed te verzachten presenteer ik jullie haar geboortekaartje en verblijd ik jullie met wat foto’s van haar.

puck

Aan de couveuse hangt een kaartje met haar naam. (je ziet haar in de achtergrond al liggen!)

IMG_7253p

En daar is ze! Ze heeft de mooiste blauwe ogen en een schattig krulletje haar. Ze ligt graag op haar zij, zodat ze goed naar buiten kan kijken, de weinige momenten dat ze wakker is.

 

IMG_7250p
In haar handje zit een infuusje, ze moet soms nog medicatie krijgen.
IMG_7242p
Ze draagt een naambandje, ik moet er niet aan denken dat ze haar zouden verwisselen. Aan haar ander voetje wordt gemeten hoeveel zuurstof er in haar bloed zit.

 

IMG_7247p
Die gekleurde draadjes controleren haar hartritme en haar ademhaling. En op deze foto kan je ook zien hoe mooi haar naveltje al genezen is!

IMG_7268p

Vanmorgen had ze flink stoelgang gemaakt!
IMG_7279p
Na dat pampertje mocht ze op de weegschaal en dat was reden om een dansje te doen want na het verliezen van toch wel wat grammetjes de eerste dagen na de geboorte, haalde ze vandaag al haar geboortegewicht!
Dat ze nu maar snel bijkomt zodat ze mee naar huis kan!

IMG_7322p

Na de weegschaal was het tijd voor een flesje. Op de foto kan je zien dat haar flesje bijna leeg was, maar jammer genoeg gebeurt dat nog niet zo vaak. Meestal is ze na enkele slokjes al snel moe en krijgt ze een groot deel van haar flesje via de maagsonde, dat is dat slangetje dat uit haar neusje komt.

IMG_7265p
Na het flesje was het tijd om te slapen, maar dat wilde ze nog niet meteen.

IMG_7325p

Ik legde mijn hand op haar hoofdje, want ze hebben mij verteld dat haar dat een heel comfortabel gevoel geeft.

IMG_7327p
Ze viel dan ook snel in slaap en omdat ze nog een beetje geel was (dat zien jullie waarschijnlijk niet op de foto’s, maar ze hebben mij ook verteld dat dat héél moeilijk om te zien is) moest ze onder de blauwe lamp.
IMG_7256p

Stoer hé?

En dan wilde ik nog laten zien hoe mooi haar mutsje bij haar oogjes past, ze moet dat opzetten als ze de couveuse even verlaat omdat ze anders te snel zou afkoelen.

IMG_7281p

En dan nog rap een foto van haar prachtige snoetje. Hopelijk groeit ze snel zodat ze sterk genoeg is om haar flesjes leeg te drinken en dan kan die stomme maagsonde verwijderd worden. Dan toon ik natuurlijk zo snel mogelijk een foto van haar gezichtje zonder plakkers!

IMG_7271
En zoals ze nu groeit kan ik me maar beter haasten en snel kleertjes voor haar beginnen maken. Ze heeft ze nu nog niet nodig, maar als ze voldoende weegt, mag ze naar een bedje verhuizen en dan moet ze natuurlijk veel pyjama’tjes hebben!