Very close to een olifantendracht.

Er is altijd een stof, een idee, soms een patroon en uiteindelijk een resultaat. Groot verloop van tijd gaat daar zelden over in mijn geval, maar deze spant de kroon, big time. 18 maanden geleden kocht ik de stof en was het idee: hemdjurk. Het patroon bleef uit en het resultaat eveneens. Samen met haar werd er met wisselende intensiteit gezocht naar een geschikt patroon, maar ik bleek te kieskeurig voor patroonland.
Ergens in januari besloot ik dan maar zelf te gaan puzzelen. Zo ontstond de hemdjurk van mijn dromen uit mijn eigen hand, op basis van een hemdje, een rok en veel aanpassingen.

IMG_6701
Zoals u ziet: fronsjes ter hoogte van de borst, een polosluiting en zonder kraag want zo’n dingen blijven hier in de kast hangen. In de plaats een biaislintje dat ik zelf maakte uit de stof en waarvoor ik hier inspiratie vond.
De deelnaden van het bovenstukje liet ik doorlopen tot onderaan, ik wilde immers geen horizontale naden, alles moest uit 1 stuk. En wat ik vooral niet wilde was een rok met plooien of rimpels of iets van dien aard. En geloof me vrij: zowat elke hemdjurk in patroonland is daarvan voorzien.
De mouwsplitten verprutste ik op een gezellig Leuvens Stiksel waar ik teveel afleiding had en waarna het ding weer wekenlang eenzaam lag te wezen. Tot ik besliste vaarwel te zeggen aan de mouwsplitten en de mouwen eenvoudig en driekwart af te werken.
IMG_6706
De knoopjes voor de 1000ste keer met dank aan Hexagoon. Zo’n schatkamer dichtbij huis, dat is goud waard. Vooral omdat die schatkamer ook nog eens meedenkt en advies geeft. De knoopjes zijn koraalrood en wonder boven wonder vond ik bij Lola&Liza een vestje in exact dezelfde kleur. Dat zijn de goei dagen, mensen.
IMG_6709
Al te spontaan ben ik zo niet voor de lens, mes excuses. Maar het kleedje ziet er aan de kapstok uit als een patattenzak en daar heeft u weinig boodschap aan, hee.
En om af te sluiten: dat gedoe met google reader die van de radar verdwijnt doet blijkbaar veel mensen overstappen naar Bloglovin. U vindt mij daar ook: klik rechts of hieronder op het icoontje.
En sinds vandaag eveneens op het facebookgebeuren. Om vriendjes die ongewild gespamd worden te ontlasten en u een eenvoudige manier te geven om de boel te volgen. Mijn liefde voor facebook kent pieken en dalen, we zullen wel zien hoe dat gaat.
bloglovin          facebook
Stof: Pivoine turquoise door Petit Pan
Foto’s: Elza D. in de tuin van Mie