Very close to een olifantendracht.

Er is altijd een stof, een idee, soms een patroon en uiteindelijk een resultaat. Groot verloop van tijd gaat daar zelden over in mijn geval, maar deze spant de kroon, big time. 18 maanden geleden kocht ik de stof en was het idee: hemdjurk. Het patroon bleef uit en het resultaat eveneens. Samen met haar werd er met wisselende intensiteit gezocht naar een geschikt patroon, maar ik bleek te kieskeurig voor patroonland.
Ergens in januari besloot ik dan maar zelf te gaan puzzelen. Zo ontstond de hemdjurk van mijn dromen uit mijn eigen hand, op basis van een hemdje, een rok en veel aanpassingen.

IMG_6701
Zoals u ziet: fronsjes ter hoogte van de borst, een polosluiting en zonder kraag want zo’n dingen blijven hier in de kast hangen. In de plaats een biaislintje dat ik zelf maakte uit de stof en waarvoor ik hier inspiratie vond.
De deelnaden van het bovenstukje liet ik doorlopen tot onderaan, ik wilde immers geen horizontale naden, alles moest uit 1 stuk. En wat ik vooral niet wilde was een rok met plooien of rimpels of iets van dien aard. En geloof me vrij: zowat elke hemdjurk in patroonland is daarvan voorzien.
De mouwsplitten verprutste ik op een gezellig Leuvens Stiksel waar ik teveel afleiding had en waarna het ding weer wekenlang eenzaam lag te wezen. Tot ik besliste vaarwel te zeggen aan de mouwsplitten en de mouwen eenvoudig en driekwart af te werken.
IMG_6706
De knoopjes voor de 1000ste keer met dank aan Hexagoon. Zo’n schatkamer dichtbij huis, dat is goud waard. Vooral omdat die schatkamer ook nog eens meedenkt en advies geeft. De knoopjes zijn koraalrood en wonder boven wonder vond ik bij Lola&Liza een vestje in exact dezelfde kleur. Dat zijn de goei dagen, mensen.
IMG_6709
Al te spontaan ben ik zo niet voor de lens, mes excuses. Maar het kleedje ziet er aan de kapstok uit als een patattenzak en daar heeft u weinig boodschap aan, hee.
En om af te sluiten: dat gedoe met google reader die van de radar verdwijnt doet blijkbaar veel mensen overstappen naar Bloglovin. U vindt mij daar ook: klik rechts of hieronder op het icoontje.
En sinds vandaag eveneens op het facebookgebeuren. Om vriendjes die ongewild gespamd worden te ontlasten en u een eenvoudige manier te geven om de boel te volgen. Mijn liefde voor facebook kent pieken en dalen, we zullen wel zien hoe dat gaat.
bloglovin          facebook
Stof: Pivoine turquoise door Petit Pan
Foto’s: Elza D. in de tuin van Mie
 
 

 

 

 

 

28 thoughts on “Very close to een olifantendracht.

 1. Wat je zelf doet, doe je beter, het is een cliché, maar het wordt hier wel duidelijk bevestigd. Zo’n prachtig kledingstuk! Als je daarvan ooit een patroontje maakt, komt het op mijn verlanglijstje.

 2. Wat een schitterend plaatje krijgen we hier te zien !!!
  en ik ben vooral ook fan van de afwerking van je kraagje (dat er niet echt is, maar toch schitterend afgewerkt is) … vooral omdat ik een bloesje wil maken met een gelijkaardige afwerking eigenlijk ;-)

 3. Schoon en ideaal met dat vestje!
  Vraagje :)
  Ik zoek eens een Leuvens dagje in te plannen, vooral om op stoffenjacht te gaan
  Ik wil mijn man daarvoor op sleeptouw te nemen… dus de ultieme vraag: waarmee leidt ik mijne man om de tuin zodat hij gewillig meegaat? Leuvense mannelijkheden?

  1. Oei, dat weet ik eigenlijk niet zo goed, ik ken vooral de vrouwelijke redenen om een bezoek aan Leuven te brengen :-). Tenzij, de oude markt, met als bijnaam “De langste toog”?

 4. Wauw!!! Een vette pluim voor jouw moed en volharding. Het staat je super en ik weet zeker dat dit vaak uit de kast zal komen. Zalige combinatie!

 5. O wat mooi en wat een prachtig stofje! Het staat echt superleuk. Ik ben een blouse aan het naaien met dezelfde hals en denk nu….zou ik dit patroon ook kunnen gebruiken voor zo’n prachtige jurk. Je hebt me op een idee gebracht :), nu nog een paar vrije uurtjes zoeken!

 6. Da’s nu exact het patroontje dat ik in mijn hoofd heb en nergens vind, kan je vertellen op basis van welke patronen je vertrokken bent? Dan help je me alvast wat in de goede richting… Schoon kleedje in een heel schoon stofje!

  1. Dat kan ik zeker: ik gebruikte voor het bovenstuk het hemdje dat ik hier maakte (http://missyn-84.blogspot.be/2012/08/dat-is-mijn-lijf-zowaar.html). Ik zie dat ik daarin verwijs naar een blog die niet meer toegankelijk is (en het is er eentje dat ik nabestelde via de knipmode-site, maar daar is het ook niet meer beschikbaar zie ik), maar ik denk dat het met eender welk hemdje kan, dat goed past. Van de knopenrij maakte ik dan een polosluiting en de driekwart mouwen tekende ik zelf.
   Onderaan is gewoon een a-lijnrokje dat ik vooraan in 3 panden knipte om de deelnaden te laten doorlopen. Achteraan lopen de deelnaden over in de neepjes van het achterpand van de rok.
   Succes :).

 7. ik kwam ergens een hemdje tegen met zo’n kraag en heb het ook meteen gepind. Zo zo mooi! En wat een mooie stof ook! Dat ga je tot op de draad versleten dragen, echt té schoon om in de kast te hangen!

 8. Aaaaah, daar is-ie! Hier inderdaad nog steeds op de planning, maar ik wacht op het ding-dat-op-mijn-lijf-past-patroon waarvan ik nu enkel nog maar een bovenstuk heb. Oh en ja: hij is mooi, helemaal zoals ik dacht dat hij zou zijn!

 9. Mooie stof! En als je dat helemaal zelf bedenkt en zo, dan mag dat toch al eens wat langer duren, niet? Net op tijd om veel te dragen!

 10. Sjiek gedaan Nele! Zeker aan doen als we de volgende keer nog eens afspreken! :)

 11. ‘t Is de dracht duidelijk waard geweest! Zo mooi seg. Die gaat heel veel gedragen worden.

 12. Heel stijlvol. Mooie stof, zeker in combinatie met die rode cardigan. Knap! Vic

 13. Heel mooi! Soort van casual maar toch klassiek door elkaar! Zeker ook door de hals en stofkeuze :)

  Weet je nog hoeveel stof je hiervoor zo gebruikte?

 14. Het is echt prachtig, een heel mooi stofje en je hebt er echt een superleuk kleedje van gemaakt dat je als gegoten zit!

Comments are closed.