Zonen 09 maal zes.

Dat ze schitterden gisteren, de kinders, het schijnt.

De oudste deed zijn communie en de wens was dat ik het kind zou kleden. Dat de twee anderen assorti zouden gaan was mijn eigen idee. En zo rolden hier zes kledingstukken van onder mijn beider Bernina’s.

De communicant in grijs, bruin en geel.

IMG_7558
De echte fans herkennen al: dé Jacob en meteen de enige voorwaarde die gesteld werd aan de kleedpartij. Voor de rest kreeg ik carte blanche. Deze werd gemaakt uit een lichtgrijs wollen stofje met een fijn bruin streepje. Zachter dan in uw dromen. Pauli was de place to be, voor alle broekenstofjes, dat is.
Voor de broers werd respectievelijk een blauw en rood exemplaar voorzien. Beide stofjes 100% wol, ongelooflijk van kwaliteit (en de prijs navenant).
Wie goed kijkt ziet dat er behalve het stiksel en de paspel, ook een blauwe draad doorheen het stofje gaat.

IMG_7513

En in geval twee een rode.

 

IMG_7657
Ik ben een seut als het over zichtbare stiksels gaat, veelal overtuigd van mijn onkunde kies ik zowat altijd voor veilig garen in dezelfde kleur als mijn stof. Deze stofjes lieten me geen keuze, alleen door contrasterend garen zou die fijne blauwe/rode draad in de stof tot zijn recht komen. En juist daardoor viel ik als een blok voor de stof.

Drie keer Jacob, drie keer dezelfde zakjes. Twee keer met nepgulp en één keer met rits.
Variatie in zakjes werd overwogen, maar omdat handjes in zakjes zo schattig zijn en omdat ik deze het minst bombastisch vond ging ik voor drie keer hetzelfde.

IMG_7737
En zo ziet u meteen, wat beter te combineren met de Jacob, dan de geweldige Charlie? Op rij assorti met de broekjes.
Het uilen-en-vossen stofje heeft de mooiste blauwschakeringen die ik ooit zag. Ik kocht het bij Bambiblauw. De effen blauwe tricot is Pauli, natuurlijk.
IMG_7654

Toffe rode tricot die niet te meisjesachtig was, stoffenland is er niet van verzadigd. Na lang zoeken en overleg werden de rode aapjes hier besteld. Toeval wilde dat ik ze weinig later ook bij Stoff.be in Alken zag liggen (waar ik voor een massa-drukknoop-aankoop was) waardoor ik daar met de rol in de hand op zoek kon naar de juiste bruine tegenhanger voor voering, kraag en boordjes.

IMG_7598
Maar als eerste werd de communicant himself voorzien. Zijn Charlie mocht wel wat knallen, sprak het kind na het aanschouwen van de stof voor de broek. Alle eer voor het idee én het leveren van de stof uit eigen voorraad gaat naar haar waarvoor zeer veel dank, want het leverde een dolenthousiaste zevenjarige op, wat al niet meer de meest evidente leeftijd is voor bedrukte tricot, we moeten daar eerlijk in zijn. Er is het pyjamarisico, maar in combinatie met de stijlvolle broek bleek het een topcombinatie. En de perfecte lichtbruine tricot lag alweer op mij te wachten bij onze Leuvense stoffenwinkel.

IMG_7507

De knoopjes voor de broekjes natuurlijk weer dankzij deskundig Hexagoons advies.

IMG_7795

IMG_7787

IMG_7785

Voor foto’s togen we op een veel te koude ochtend richting een wreed schoon plekje, dat we eigenlijk meer toevallig tegenkwamen.
288 foto’s, waardoor ik u van een megablogpost voorzie.

IMG_7586

IMG_7771

IMG_7697

Gisteren was een schone dag, met meer zon en kinders die schitterden.

IMG_7583-2
Dat het een genoegen was, om daarbij betrokken te zijn, op zo’n schone en eervolle manier.