Een uitdaging voor uw verbeeldingskracht.

Een jongen en een meisje. Twee buikbewoners die op de zomer wachten om geboren te worden.

Ik weet niet zeker of u daar nog op zit te wachten, op het negenhonderdnegenennegentigste en het duizendste dekentje in blogland, maar ik vrees dat u anders denkt dat ik niet meer achter mijn naaimachine zit (terwijl niets minder waar is! maar daarover later meer)

In de jongensversie stoere, maar toch ook lieve dino’s. Sinds kort verkoopt Hexagoon supersuperdikke paspel (want superdikke hadden ze daar al lang) in felle kleurtjes. De oranje versie paste perfect bij dit Michael Miller stofje, dat overigens al jaren in mijn kast ligt en ontsnapte aan de recente opruimwoede.

IMG_8589
Dat liet zich minder makkelijk stikken dan ik gehoopt had, die paspel bedoel ik. Het koord was in feite te dik voor mijn ritsvoetje. Na het vaststikken van de fleece ben ik nog een keer helemaal rond gegaan om nóg dichter tegen het koord te stikken zodat het er aanvaardbaar uitziet.
IMG_8590
De fleece kocht ik, ook al zo’n verrassing, bij Pauli. Een winterdekentje stikken in de zomer is de ideale timing, want een dikke week geleden zag ik ze al liggen: een stuk of 12 kleurtjes langharige fleece in dikke rollen, die lagen te wachten op wie al winter in zijn hoofd heeft.
IMG_8594
In de meisjesversie een eerder unisex stofje, dat u allemaal herkent als de groene Blossom van Free Spirit. Ik wist eerst niet goed wat ik daar paspelgewijs mee wilde aanvangen, maar de kleurenconsulentes van Hexagoon deden het weer helemaal goed: oudroze. Oudroze, ik was een beetje vergeten dat dat altijd één van mijn lievelingskleuren geweest is, waarbij ik met heimwee terugdenk aan een lievelingstrui van weleer, en zo krijgt het dekentje nét genoeg girl power.
IMG_8580
Deze paspel komt uit de bak van de “gewone” superdikke paspels, want zo’n dekentje mag dat wel hebben vind ik.
IMG_8583

En dat van die verbeeldingskracht in de titel, slaat natuurlijk op de twee baby’s die u erin moet denken.

Of wacht, kwestie van u een beetje te helpen, mijn ietwat weerbarstig model dat alleen maar in het meisjesdeken wilde poseren: Puck!

IMG_8585
Het kind is haar maagsonde kwijt ja! (Ze heeft ze zelf uitgetrokken.)

Street yoga.

Mijn blog is een plek waar ik u doodsmijt met wat ik graag doe. Gisteren was er in Leuven de jaarlijks terugkerende Langste Dag, een feest voor de zon en de zomer zeg maar, waarbij alles en iedereen op straat komt. Zo ook de leukste yogastudio van Leuven, want met een tiental FlowingYogi’s lieten we drie kwartier aan voorbijgangers zien wat vinyasa yoga is.
Ik deed mee met de houdingen die ik leuk vind en voor de rest had ik een prima excuus, want op vraag van speelde ik fotograaf. Na al een pittige les in de voormiddag was zo nu en dan een pauze weinig luxe.

Downward-facing dog

Dat het plezant was, hoef ik u niet te vertellen (maar ik vertel het toch).

IMG_8491

En dat er veel volk passeerde, dat niet anders kon dan even blijven kijken.

Downward-facing dog

 

Trikonasana

Sommige deden mee, kijk maar eens goed naar onderstaande foto.

One-Legged Downward-Facing Dog
Zelfs de burgemeester passeerde op een gegeven moment, maar was minder enthousiast als het op deelnemen aankwam. Op dat moment was ik wél enthousiast aan het meedoen, waardoor ik er zelf geen foto’s van nam, maar fotografisch bewijs werd mij zonet toegestuurd.

Pigeon pose met Tobback :-)

Een rijtje yogi’s, mijn favoriete fotografeeronderwerp van het moment.

Uttanasana

 

Downward-facing dog
Padangusthasana

 

Paschimottanasana

 

Paschimottanasana

 

Paschimottanasana

De flyers gingen met menig mens mee, missie geslaagd.

Setu Bandha Sarvangasana

 

Sirsasana

 

IMG_8560

 

IMG_8561

 

Savasana

En van de voorlaatste foto werd een making-of gemaakt. Om maar duidelijk te maken, dat fotograferen soms ook fysieke inspanning vraagt :-).

Making of

Man man, ik spaar u van een lofrede over yoga, maar echt, iedereen zou het moeten doen.

Met dank aan Kris voor bovenstaande foto en die van Tobback, aan Katrien voor het initiatief en het leiden van de les, aan Nathalie voor de zesde laatste foto, en natuurlijk aan alle yogi’s voor hun fotogeniekheid :-).Poppies.

Klaprozen zijn mijn lievelingsbloemen. Big time. Het moet de rode kleur wel zijn, en hun eenvoud. En het gevoel dat ik krijg als ik een veld vol zie, want dat is zoals warme chocomelk drinken in een donker café op een ijskoude winteravond na een stevige wandeling. Dat warme gevoel dat door je slokdarm gaat en je van binnen uit verwarmt, dat.

Al eerder liet ik zien op wat voor schoon plekje ik woon. Wel, het wordt nog beter, want vanaf juni op 2 minuten fietsafstand: een veld vol klaprozen of poppies. Ik zat er al op te wachten en toen ik er afgelopen week voorbij reed was het daar, dat gevoel.

IMG_8344

Ze lieten zich niet zo makkelijk fotograferen, want een zacht windje zorgde ervoor dat ze geen seconde stil stonden.

IMG_8317

Sommige lijken verfrommeld.

IMG_8345

Andere in de fleur (aha!) van hun leven.

IMG_8329

Ze doen me denken aan de westhoek, aan Ieper, waar ik lang geleden was en zij onlangs nog vastlegde op de gevoelige plaat wat sinds toen in mijn hoofd zit. In mijn bezit sinds toen: een papieren “poppie” dat drie verhuizen overleefde en om de zoveel tijd luister ik hiernaar op youtube en elke keer opnieuw: goose bumps.
Versta me niet verkeerd, voor de rest heb ik geen overdreven oorlogsobessie. Het is gewoon nogal beklijvend, als ge daar geweest zijt. Ik moet nog eens terug, ik ben wat slimmer en ouder dan toen.
IMG_8355
En wees gerust, klaprozen zijn de enige bloemen waar ik een fotoreeks van kan maken. Alle andere bloemen vind ik net zo saai als wat jullie hiervan vinden. Maar dus, mijn lievelingsbloemen.

 

Yoga en yogi’s for the win.

Een gat in mijn kleerkast openbaarde zich toen de nieuwe hobby een verslaving werd. Mijn voorkeur gaat uit naar Ashtanga Yoga, ofte zeer actieve yoga waarbij zweetproductie onafwendbaar is en waarna de outfit onverbiddelijk de wasmand in vliegt. T-shirten met hopen, maar slechts één broek die te vaak gewassen moest worden.

Het was bij Hexagoon (en in goed gezelschap) dat de inspiratie kwam om zelf te maken, toen ik daar verleid werd door een stapel brede elastiek in alle kleuren van de regenboog. Niks aangenamer dan zo’n brede elastiek net boven je heupen.

Ik had me nog maar pas een zeer comfortabel exemplaar gekocht, dat ik gebruikte om zelf een patroon te tekenen. En dan was het een kwestie van een paar uurtjes werk.

IMG_8259

De zijnaad heeft een detail, dat ik overnam van de broek die ik overtekende.
Het geoefend oog ziet dat op onderstaande foto. Ik knipte een strook van 5 cm breed en even lang als de zijnaad. Daarvan streek ik langs de lange zijden 1 cm naar binnen, waarna ik de strook over de zijnaad stikte.

IMG_8263

Van de elastiek van deze broek was ik meteen weg. Donkerblauw met witte stippen. Bij Pauli vond ik bijpassende donkerblauwe interlock.

IMG_8264

Mina Dotter legt hier uit hoe je een elastiek aan een rimpelrokje stikt. Ik gebruikte haar methode, maar liet het rimpelen uiteraard achterwege.

IMG_8266

Na goedkeuring van het patroon, begon ik onmiddellijk aan een tweede exemplaar in zwarte interlock (eveneens Pauli). Die werd voorzien van een felblauwe elastiek.

IMG_8267

Ik zette op dezelfde manier een strook stof tegen de zijnaad, maar stikte deze keer door met contrasterend garen, dat zich moeilijk liet fotograferen.

IMG_8270

De foto’s zijn gemaakt in de yogastudio in Leuven, bij Flowing Yoga. De laatste maand werd dat één van mijn favoriete plekjes op deze aardbol.

IMG_8275

Fotograaf, als ook vriendin, yoga-teacher en even creatief (en zot) geval is Nathalie. Terwijl ik mijn broeken in elkaar stak, stikte zij er ook eentje op basis van een door haar (over)getekend patroontje. Ik ben fan.

IMG_8291

Yogaproof, eveneens.
untitled 5
Mijn favoriete houding van het moment is Urdhva Dhanurasana.
IMG_8272
Met ruimte voor verbetering. Veel. Maar dat maakt het net zo ongelooflijk waanzinnig.

Het t-shirtje dat ik draag won ik via de blog van Joke. Ik heb lang niet zo goed geweten wat ik ermee aan moest, maar het blijkt perfect voor yoga. Yoga ♥.

IMG_8277

 

%d bloggers like this: