Een uitdaging voor uw verbeeldingskracht.

Een jongen en een meisje. Twee buikbewoners die op de zomer wachten om geboren te worden.

Ik weet niet zeker of u daar nog op zit te wachten, op het negenhonderdnegenennegentigste en het duizendste dekentje in blogland, maar ik vrees dat u anders denkt dat ik niet meer achter mijn naaimachine zit (terwijl niets minder waar is! maar daarover later meer)

In de jongensversie stoere, maar toch ook lieve dino’s. Sinds kort verkoopt Hexagoon supersuperdikke paspel (want superdikke hadden ze daar al lang) in felle kleurtjes. De oranje versie paste perfect bij dit Michael Miller stofje, dat overigens al jaren in mijn kast ligt en ontsnapte aan de recente opruimwoede.

IMG_8589
Dat liet zich minder makkelijk stikken dan ik gehoopt had, die paspel bedoel ik. Het koord was in feite te dik voor mijn ritsvoetje. Na het vaststikken van de fleece ben ik nog een keer helemaal rond gegaan om nóg dichter tegen het koord te stikken zodat het er aanvaardbaar uitziet.
IMG_8590
De fleece kocht ik, ook al zo’n verrassing, bij Pauli. Een winterdekentje stikken in de zomer is de ideale timing, want een dikke week geleden zag ik ze al liggen: een stuk of 12 kleurtjes langharige fleece in dikke rollen, die lagen te wachten op wie al winter in zijn hoofd heeft.
IMG_8594
In de meisjesversie een eerder unisex stofje, dat u allemaal herkent als de groene Blossom van Free Spirit. Ik wist eerst niet goed wat ik daar paspelgewijs mee wilde aanvangen, maar de kleurenconsulentes van Hexagoon deden het weer helemaal goed: oudroze. Oudroze, ik was een beetje vergeten dat dat altijd één van mijn lievelingskleuren geweest is, waarbij ik met heimwee terugdenk aan een lievelingstrui van weleer, en zo krijgt het dekentje nét genoeg girl power.
IMG_8580
Deze paspel komt uit de bak van de “gewone” superdikke paspels, want zo’n dekentje mag dat wel hebben vind ik.
IMG_8583

En dat van die verbeeldingskracht in de titel, slaat natuurlijk op de twee baby’s die u erin moet denken.

Of wacht, kwestie van u een beetje te helpen, mijn ietwat weerbarstig model dat alleen maar in het meisjesdeken wilde poseren: Puck!

IMG_8585
Het kind is haar maagsonde kwijt ja! (Ze heeft ze zelf uitgetrokken.)

17 thoughts on “Een uitdaging voor uw verbeeldingskracht.

 1. wat ik me altijd afvraag: hoe groot maken jullie die dekentjes? babybed-size of kleuterbed-size?
  Love de zalig dikke fleece!

  • Eh, geen bedsize denk ik. Ik heb ze 1x1m gemaakt. Volgens mij is het ook bedoeld om je kindje in te wikkelen overdag of om ze bijv. op te leggen in de tuin of in huis.

 2. Ondanks het feit dat blogland verzadigd is van dekentje heb ik er zelf nog nooit eentje gemaakt … wat ik trouwens heel erg jammer vind … want stof en fleece liggen hier al meer dan een jaar klaar … om één of andere reden komt het er gewoon nooit van …
  (én ik wil ook zo’n mooi dekentje ;-) !)

 3. Ik blijf ook dekentjes produceren dat het een lieve lust is, dat zijn nu eenmaal klassiekers in de cadeautjesmakerij geworden. Zo’n supersuperdikke paspel heb ik eigenlijk nog nooit gezien, geeft echt een heel mooi effect!

  • De Stoffenkamer heeft dat ook, maar die staat precies niet op hun site. En ik weet niet of dat in jouw buurt ligt :-).

 4. En bij deze is het zoveelste verhaal over een dekentje een leuk stuk om te lezen. Mooie dekentjes trouwens.

 5. Die dekentjes zijn zo schattig! Die dikke paspel is trouwens heel mooi!

 6. Ik krijg niet genoeg van dekentjes hoor. Ze zien er telkens weer zo heerlijk uit. Ooit maak ik er toch een in mijn eigen maat, peis ik.

  • ik ook!

 7. Zo’n dekentjes blijven mooi. Laat ze dus maar passeren.

 8. Er kunnen nooit genoeg dekentjes zijn, en zeker niet zo’n schoontjes. Maar wit, dat vind ik toch wel gewaagd hoor!

 9. Aha, 12 kleurtjes fleece, dat werd snel aangepast :)

 10. Er kunnen nooit genoeg dekentjes zijn, dat vind ik een mooie visie. Ik heb er nog nooit één gemaakt, maar kreeg wel een vraagje van een collega. Ze had op voorhand alles gewassen en nu na de tweede wasbeurt blijkt het moeilijk om de katoen nog recht te krijgen. Heb je dat al gehad en wat doe je er tegen? Toch een foutje bij het wassen ofzo?

  • Ik heb dat zelf nog niet heel extreem voorgehad, maar dat nog al wel gehoord. Misschien ligt het aan de kwaliteit van de stof? Ik probeer me als het een beetje maar niet teveel scheef getrokken is, toch meer op de print te focussen, want als je met de draad mee knipt, maar tegen de print ziet dat er veel schever uit dan omgekeerd (en voor een dekentje maakt het ook niet zoveel uit hoe de stof valt hé, voor een kledingstuk is dat een ander verhaal lijkt mij). But then again, ik ben geen pro, misschien zeg ik wel iets heel verkeerd :-).

 11. ik blijf het leuk vnden, zo dekentjes! en 12 kleurtjes lange fleece???? zalig! ik mag al blij zijn als ik er gewoon witte vind!

 12. Och, ik blijf dekentjes mooi vinden om naar te kijken, ook al is het nummer 1000. Ze zien er prachtig uit, en die langharige fleece bij Pauli had ik vorige week ook nog vast!

 13. Jaaaaaaaaaaaa! De fleece is terug bij Pauli, ik zag de rollen gisteren ook liggen. Ik ga dit weekend zeker wat meters inslaan, want vorig jaar toen ik voor mezelf een deken wilde maken, was net de beige fleece op.

Comments are closed.

%d bloggers like this: