Een uitdaging voor uw verbeeldingskracht.

Een jongen en een meisje. Twee buikbewoners die op de zomer wachten om geboren te worden.

Ik weet niet zeker of u daar nog op zit te wachten, op het negenhonderdnegenennegentigste en het duizendste dekentje in blogland, maar ik vrees dat u anders denkt dat ik niet meer achter mijn naaimachine zit (terwijl niets minder waar is! maar daarover later meer)

In de jongensversie stoere, maar toch ook lieve dino’s. Sinds kort verkoopt Hexagoon supersuperdikke paspel (want superdikke hadden ze daar al lang) in felle kleurtjes. De oranje versie paste perfect bij dit Michael Miller stofje, dat overigens al jaren in mijn kast ligt en ontsnapte aan de recente opruimwoede.

IMG_8589
Dat liet zich minder makkelijk stikken dan ik gehoopt had, die paspel bedoel ik. Het koord was in feite te dik voor mijn ritsvoetje. Na het vaststikken van de fleece ben ik nog een keer helemaal rond gegaan om nóg dichter tegen het koord te stikken zodat het er aanvaardbaar uitziet.
IMG_8590
De fleece kocht ik, ook al zo’n verrassing, bij Pauli. Een winterdekentje stikken in de zomer is de ideale timing, want een dikke week geleden zag ik ze al liggen: een stuk of 12 kleurtjes langharige fleece in dikke rollen, die lagen te wachten op wie al winter in zijn hoofd heeft.
IMG_8594
In de meisjesversie een eerder unisex stofje, dat u allemaal herkent als de groene Blossom van Free Spirit. Ik wist eerst niet goed wat ik daar paspelgewijs mee wilde aanvangen, maar de kleurenconsulentes van Hexagoon deden het weer helemaal goed: oudroze. Oudroze, ik was een beetje vergeten dat dat altijd één van mijn lievelingskleuren geweest is, waarbij ik met heimwee terugdenk aan een lievelingstrui van weleer, en zo krijgt het dekentje nét genoeg girl power.
IMG_8580
Deze paspel komt uit de bak van de “gewone” superdikke paspels, want zo’n dekentje mag dat wel hebben vind ik.
IMG_8583

En dat van die verbeeldingskracht in de titel, slaat natuurlijk op de twee baby’s die u erin moet denken.

Of wacht, kwestie van u een beetje te helpen, mijn ietwat weerbarstig model dat alleen maar in het meisjesdeken wilde poseren: Puck!

IMG_8585
Het kind is haar maagsonde kwijt ja! (Ze heeft ze zelf uitgetrokken.)