Street yoga.

Mijn blog is een plek waar ik u doodsmijt met wat ik graag doe. Gisteren was er in Leuven de jaarlijks terugkerende Langste Dag, een feest voor de zon en de zomer zeg maar, waarbij alles en iedereen op straat komt. Zo ook de leukste yogastudio van Leuven, want met een tiental FlowingYogi’s lieten we drie kwartier aan voorbijgangers zien wat vinyasa yoga is.
Ik deed mee met de houdingen die ik leuk vind en voor de rest had ik een prima excuus, want op vraag van speelde ik fotograaf. Na al een pittige les in de voormiddag was zo nu en dan een pauze weinig luxe.

Downward-facing dog

Dat het plezant was, hoef ik u niet te vertellen (maar ik vertel het toch).

IMG_8491

En dat er veel volk passeerde, dat niet anders kon dan even blijven kijken.

Downward-facing dog

 

Trikonasana

Sommige deden mee, kijk maar eens goed naar onderstaande foto.

One-Legged Downward-Facing Dog
Zelfs de burgemeester passeerde op een gegeven moment, maar was minder enthousiast als het op deelnemen aankwam. Op dat moment was ik wél enthousiast aan het meedoen, waardoor ik er zelf geen foto’s van nam, maar fotografisch bewijs werd mij zonet toegestuurd.

Pigeon pose met Tobback :-)

Een rijtje yogi’s, mijn favoriete fotografeeronderwerp van het moment.

Uttanasana

 

Downward-facing dog
Padangusthasana

 

Paschimottanasana

 

Paschimottanasana

 

Paschimottanasana

De flyers gingen met menig mens mee, missie geslaagd.

Setu Bandha Sarvangasana

 

Sirsasana

 

IMG_8560

 

IMG_8561

 

Savasana

En van de voorlaatste foto werd een making-of gemaakt. Om maar duidelijk te maken, dat fotograferen soms ook fysieke inspanning vraagt :-).

Making of

Man man, ik spaar u van een lofrede over yoga, maar echt, iedereen zou het moeten doen.

Met dank aan Kris voor bovenstaande foto en die van Tobback, aan Katrien voor het initiatief en het leiden van de les, aan Nathalie voor de zesde laatste foto, en natuurlijk aan alle yogi’s voor hun fotogeniekheid :-).