Street yoga.

Mijn blog is een plek waar ik u doodsmijt met wat ik graag doe. Gisteren was er in Leuven de jaarlijks terugkerende Langste Dag, een feest voor de zon en de zomer zeg maar, waarbij alles en iedereen op straat komt. Zo ook de leukste yogastudio van Leuven, want met een tiental FlowingYogi’s lieten we drie kwartier aan voorbijgangers zien wat vinyasa yoga is.
Ik deed mee met de houdingen die ik leuk vind en voor de rest had ik een prima excuus, want op vraag van speelde ik fotograaf. Na al een pittige les in de voormiddag was zo nu en dan een pauze weinig luxe.

Downward-facing dog

Dat het plezant was, hoef ik u niet te vertellen (maar ik vertel het toch).

IMG_8491

En dat er veel volk passeerde, dat niet anders kon dan even blijven kijken.

Downward-facing dog

 

Trikonasana

Sommige deden mee, kijk maar eens goed naar onderstaande foto.

One-Legged Downward-Facing Dog
Zelfs de burgemeester passeerde op een gegeven moment, maar was minder enthousiast als het op deelnemen aankwam. Op dat moment was ik wél enthousiast aan het meedoen, waardoor ik er zelf geen foto’s van nam, maar fotografisch bewijs werd mij zonet toegestuurd.

Pigeon pose met Tobback :-)

Een rijtje yogi’s, mijn favoriete fotografeeronderwerp van het moment.

Uttanasana

 

Downward-facing dog
Padangusthasana

 

Paschimottanasana

 

Paschimottanasana

 

Paschimottanasana

De flyers gingen met menig mens mee, missie geslaagd.

Setu Bandha Sarvangasana

 

Sirsasana

 

IMG_8560

 

IMG_8561

 

Savasana

En van de voorlaatste foto werd een making-of gemaakt. Om maar duidelijk te maken, dat fotograferen soms ook fysieke inspanning vraagt :-).

Making of

Man man, ik spaar u van een lofrede over yoga, maar echt, iedereen zou het moeten doen.

Met dank aan Kris voor bovenstaande foto en die van Tobback, aan Katrien voor het initiatief en het leiden van de les, aan Nathalie voor de zesde laatste foto, en natuurlijk aan alle yogi’s voor hun fotogeniekheid :-).20 thoughts on “Street yoga.

 1. het was een topdag! iedereen aan de yoga :)

 2. Yoga is dan ook de max!

 3. amai daar zitten nogal lenige mensen bij!

 4. Mooi zeg, ik doe het op woensdagavond, heerlijk!

 5. Heerlijke foto’s!

 6. Lol, “iedereen zou het moeten doen”. Ik vind het grappig om te lezen hoe ‘begeistert’ je erdoor bent geraakt :) Maar inderdaad, zo’n beetje yoga af en toe is wel ontspannend én inspannend tegelijk :)

  • Ja, zo zit ik in mekaar. Ik ben nooit gewoon enthousiast, maar altijd dolenthousiast! En geen beetje yoga hé, véél yoga doen we hier! ;-)

 7. Leuke foto’s!

 8. ik loop al een hele tijd met de idee rond om ook yoga te gaan doen, maar vind niet echt een locatie. ken jij toevallig een goed adresje? ik verhuis binnenkort naar Putte, dus daar iets in de buurt liefst….alvast bedankt!

  • Mechelen dichtbij genoeg? Daar heb je “yogaflow”, lijkt qua aanbod precies wel een beetje op degene waar ik ga. http://www.yogaflow.be

  • Yogaflow is heel goed. Ik heb al regelmatig les gevolgd bij Nele van yogaflow.

  • mechelen is perfect, kga het zeker uitpluizen. bedankt voor de tip!

  • hey nele, ben ondertussen gestart met yoga bij flow in mechelen en het is daar super. ik kan natuurlijk niet vergelijken met andere plaatsen, maar ik voelde mij daar meteen op mijn gemak en de les is heel fijn. ben nu de verschilende vormen aan het uitproberen om te kijken wat me het beste ligt, maar ik voelde wel van de eerste les dat het helemaal bij me past. heb me dus al meteen een abonnement gekocht. en zelfs mijn man gaat mee :-)
   nog eens bedankt voor de tip he!
   groetjes
   heidi

 9. Toen ik yoga ontdekte, dacht ik meteen: waarom in godsnaam heb ik de hele middelbare school L.O. gehad en vervloekt, terwijl er zoiets bestaat als yoga.
  Had ik maar yoga gehad, toen… iedereen zou het moeten doen ;-)

 10. Yoga, dat kruipt tot in de kleinste vezeltjes van mijn lijf. Door omstandigheden ben ik er een tijdje uit geweest. Maar goh, wat kijk ik uit naar de eerstvolgende les. Heerlijk dat jullie zo enthousiast de yogakriebels verspreiden!

 11. De zwangerschapsyoga blijft toch als teleurstellend in mijn hoofd hangen. Dit trekt me dan toch bijna over de streep om het nog een keer te proberen. Die lenigheid, dat wil ik! Schone foto’s. Al wil ik misschien eens een overzicht van zo’n hele beweging en hoe die tot stand komt ook. Of doe jij dat gewoon eens voor?

 12. Ik heb ook altijd eens yoga willen proberen, maar het is er tot nu toe nog niet van gekomen…

 13. Het ziet er in ieder geval zalig uit! Schoon foto’s trouwens ze zouden ze je echt aanzetten om ook met Yoga te starten. Misschien doe ik dat wel eens!

 14. Ik stel voor: blogmeet in de zomer alwaar gij een initiatielies geeft! Deal?

  • geweldig idee, ik zou zo mee doen :-D

Comments are closed.

%d bloggers like this: