Yoga en yogi’s for the win.

Een gat in mijn kleerkast openbaarde zich toen de nieuwe hobby een verslaving werd. Mijn voorkeur gaat uit naar Ashtanga Yoga, ofte zeer actieve yoga waarbij zweetproductie onafwendbaar is en waarna de outfit onverbiddelijk de wasmand in vliegt. T-shirten met hopen, maar slechts één broek die te vaak gewassen moest worden.

Het was bij Hexagoon (en in goed gezelschap) dat de inspiratie kwam om zelf te maken, toen ik daar verleid werd door een stapel brede elastiek in alle kleuren van de regenboog. Niks aangenamer dan zo’n brede elastiek net boven je heupen.

Ik had me nog maar pas een zeer comfortabel exemplaar gekocht, dat ik gebruikte om zelf een patroon te tekenen. En dan was het een kwestie van een paar uurtjes werk.

IMG_8259

De zijnaad heeft een detail, dat ik overnam van de broek die ik overtekende.
Het geoefend oog ziet dat op onderstaande foto. Ik knipte een strook van 5 cm breed en even lang als de zijnaad. Daarvan streek ik langs de lange zijden 1 cm naar binnen, waarna ik de strook over de zijnaad stikte.

IMG_8263

Van de elastiek van deze broek was ik meteen weg. Donkerblauw met witte stippen. Bij Pauli vond ik bijpassende donkerblauwe interlock.

IMG_8264

Mina Dotter legt hier uit hoe je een elastiek aan een rimpelrokje stikt. Ik gebruikte haar methode, maar liet het rimpelen uiteraard achterwege.

IMG_8266

Na goedkeuring van het patroon, begon ik onmiddellijk aan een tweede exemplaar in zwarte interlock (eveneens Pauli). Die werd voorzien van een felblauwe elastiek.

IMG_8267

Ik zette op dezelfde manier een strook stof tegen de zijnaad, maar stikte deze keer door met contrasterend garen, dat zich moeilijk liet fotograferen.

IMG_8270

De foto’s zijn gemaakt in de yogastudio in Leuven, bij Flowing Yoga. De laatste maand werd dat één van mijn favoriete plekjes op deze aardbol.

IMG_8275

Fotograaf, als ook vriendin, yoga-teacher en even creatief (en zot) geval is Nathalie. Terwijl ik mijn broeken in elkaar stak, stikte zij er ook eentje op basis van een door haar (over)getekend patroontje. Ik ben fan.

IMG_8291

Yogaproof, eveneens.
untitled 5
Mijn favoriete houding van het moment is Urdhva Dhanurasana.
IMG_8272
Met ruimte voor verbetering. Veel. Maar dat maakt het net zo ongelooflijk waanzinnig.

Het t-shirtje dat ik draag won ik via de blog van Joke. Ik heb lang niet zo goed geweten wat ik ermee aan moest, maar het blijkt perfect voor yoga. Yoga ♥.

IMG_8277