Yoga en yogi’s for the win.

Een gat in mijn kleerkast openbaarde zich toen de nieuwe hobby een verslaving werd. Mijn voorkeur gaat uit naar Ashtanga Yoga, ofte zeer actieve yoga waarbij zweetproductie onafwendbaar is en waarna de outfit onverbiddelijk de wasmand in vliegt. T-shirten met hopen, maar slechts één broek die te vaak gewassen moest worden.

Het was bij Hexagoon (en in goed gezelschap) dat de inspiratie kwam om zelf te maken, toen ik daar verleid werd door een stapel brede elastiek in alle kleuren van de regenboog. Niks aangenamer dan zo’n brede elastiek net boven je heupen.

Ik had me nog maar pas een zeer comfortabel exemplaar gekocht, dat ik gebruikte om zelf een patroon te tekenen. En dan was het een kwestie van een paar uurtjes werk.

IMG_8259

De zijnaad heeft een detail, dat ik overnam van de broek die ik overtekende.
Het geoefend oog ziet dat op onderstaande foto. Ik knipte een strook van 5 cm breed en even lang als de zijnaad. Daarvan streek ik langs de lange zijden 1 cm naar binnen, waarna ik de strook over de zijnaad stikte.

IMG_8263

Van de elastiek van deze broek was ik meteen weg. Donkerblauw met witte stippen. Bij Pauli vond ik bijpassende donkerblauwe interlock.

IMG_8264

Mina Dotter legt hier uit hoe je een elastiek aan een rimpelrokje stikt. Ik gebruikte haar methode, maar liet het rimpelen uiteraard achterwege.

IMG_8266

Na goedkeuring van het patroon, begon ik onmiddellijk aan een tweede exemplaar in zwarte interlock (eveneens Pauli). Die werd voorzien van een felblauwe elastiek.

IMG_8267

Ik zette op dezelfde manier een strook stof tegen de zijnaad, maar stikte deze keer door met contrasterend garen, dat zich moeilijk liet fotograferen.

IMG_8270

De foto’s zijn gemaakt in de yogastudio in Leuven, bij Flowing Yoga. De laatste maand werd dat één van mijn favoriete plekjes op deze aardbol.

IMG_8275

Fotograaf, als ook vriendin, yoga-teacher en even creatief (en zot) geval is Nathalie. Terwijl ik mijn broeken in elkaar stak, stikte zij er ook eentje op basis van een door haar (over)getekend patroontje. Ik ben fan.

IMG_8291

Yogaproof, eveneens.
untitled 5
Mijn favoriete houding van het moment is Urdhva Dhanurasana.
IMG_8272
Met ruimte voor verbetering. Veel. Maar dat maakt het net zo ongelooflijk waanzinnig.

Het t-shirtje dat ik draag won ik via de blog van Joke. Ik heb lang niet zo goed geweten wat ik ermee aan moest, maar het blijkt perfect voor yoga. Yoga ♥.

IMG_8277

 

30 thoughts on “Yoga en yogi’s for the win.

 1. I<3 yoga!!!
  Stijlvolle outfit, Missy!

 2. Het zien er heel comfortabele broeken uit, tof met die elastiek. En goed om te weten dat ze die bij hexagoon verkopen.
  Ik vind het t-shirtje ook super tof. (Ik heb er twee (drink) tassen uit van bij tante jojo :) )

 3. Heel knap! Dat zien er super-comfortabele broeken uit! Wat een zalige yoga-ruimte! (Ik dacht al even: “Zalig zo veel plaats thuis!” Niet dus…;-)

 4. Knappe outfit! Mooie broeken en die mooie t-shirt maakt ‘t compleet. De houdingen zien er mij héél pijnlijk uit. Niks voor mij denk ik.

 5. super! dit komt op mijn ‘wil ik ook maken-lijstje’ Pinterest dus :-)

 6. Amaai, ge kunt er wel al wat van ! Zitten die prachtige outfits daar voor iets tussen ?

 7. Die bolletjes elastiek kon ik ook niet laten liggen bij Hexagoon :) Leuke broeken en geweldig die yoga! Wil er ook al zo lang mee beginnen maar het komt er maar niet van…

 8. Knap werk (zowel de outfit als het lenige lichaamswerk)! En bedankt voor de elastiektip. Dan weet ik meteen wat ik komende week nog kan meebrengen van bij Hexagoon (en ik dus een grotere boodschappentas moet voorzien).

 9. Ik ben onder de indruk, zowel van de broeken als van jullie lenigheid ! Knap !

 10. wowsa dat ziet er zeer goed uit!

 11. Wat is dat goed gegaan! Super en ik ben serieus onder de indruk van je moves. You go girl!

 12. wow, super! echt onder de indruk van je lenigheid en kracht

 13. Ik probeer me te focussen op de mooie broeken met elastiek, maar ik zie alleen een lijf van elastiek!

 14. Super!

 15. Wat mooi! En gelukkig hoefde je deze foto’s niet met de zelfontspanner te maken ;-). Want jeetje… wat zou ik me graag weer zo soepel dubbel kunnen vouwen. Maar met mijn steeds dikker wordende baby-buik lijkt me zo’n boogje achterwaarts niet zo wenselijk…

  • we hebben ook zwangerschapsyoga :)

 16. Toffe broek! Lijkt me ook een goede basis om een pyjama broek van te maken (wat ik al lang van plan ben). Hij staat al te blinken op Pinterest!

 17. Die broeken lijken mij perfect voor eender welke activiteit. Ik ben niet zo thuis in de yoga, maar als relaxbroek lijken ze mij ook zalig. Ik plan woensdag een Leuven-dag met Hexagoonbezoek, en zet bij deze elastiek op mijn lijstje. Wat een prachtig T-shirt trouwens! Ik klikte naar de Kiely-shop om er mij ook zo eentje aan te schaffen, tot ik de prijs zag ;-) Gij hebt dus maar geluk met zo’n winst!

  • Inderdaad, perfect voor elke activiteit! Ik loop hier thuis in niks anders meer rond ;-).

 18. Gij doet dat goed, gij!

 19. die broek ziet er perfect uit. Ik testte al verschillende exemplaren voor yoga, maar zit vast bij 2 broeken die om beurten de was in moeten.

 20. Ik zou het heel warm hebben in zo’n outfit, maar ik heb het dan ook heel snel warm :) Hier dus meestal een luchtig rokje of een korte broek als ik met mijn half-uurtje-sport-per-dag bezig ben ;)

 21. Oe, dat wil ik ook kunnen, met machine én lijf. Moet dringend op zoek naar dergelijke yoga in mijn buurt. Schoon, echt, ook fan van de groene broek.

 22. Stijlvol sporten zo! Ik kan het je alleszins niet achterna doen!

 23. Amai, je kan niet enkel stikken ! De broeken zien er ubergemakkelijk uit… enkel ben ik niet zo flexibel als jij en heb ik dus niet zo een nood aan gemakkelijke broeken. Maar wie weet zou zo een broek de aanzet kunnen zijn tot…?

 24. Ok, als jij me nu nog eens durft vertellen dat je niet zo super lenig bent geloof ik er niets meer van! Hoe geraak je überhaupt terug recht uit die favoriete houding van jou? :-)

 25. KNappe Urdhva Dhanurasana. Ik weet hoe het voelt om een nieuwe passie te ontdekken. Nadat ik enkele lessen jaloers naar de dochter zat te kijken tijdens aerial skills, nam ik zelf een zestal weken geleden de draad op en nu ga ik soms drie keer per week. Ook brugjes maken en stretchen en daarna hangen aan Silk! Heerlijk gewoon. En al dat stretchen, vroeger vond ik dat niet leuk, maar dat doet ongelooflijk deugd. Keep it going!

 26. Geeft een mentale opkikker! Het maakt je lenig, aan den lijve ondervonden maar je moet het onderhouden, anders…ook aan den lijve ondervonden :-(

 27. Ziet goed uit!!
  Trainingsbroeken stikken, zalig!!

 28. jadade! ik kan mij niet in zo’n bochten wringen ze!

  zalig he zo me-time! kan deugd doen in deze drukkende wereld!
  zelf weeg ik tamelijk wat en int begin moest ik echt op mijn tanden bijten om die loopschoenen niet gewoon nen zwier in de kast te geven…

  Ik loop nu bijna 2jaar (viel af en kwam weer bij) maar god als ik 5km gelopen heb, voel ik mij zoooo voldaan! Echt genieten!

  En met zo’n leuke broeken en tshirt is bewegen zo veel leuker!!!

Comments are closed.

%d bloggers like this: