Kraamcadeau postponed.

Vier maanden geleden werd ze geboren, twee verdiepen lager dan waar ik werk. Haar mama vroeg of ik niet eens kon binnenspringen met mijn camera en dat ik daar geen seconde over twijfelde, daar twijfelt u dan weer vast niet aan, want pasgeborenen voor mijn lens, daar teer ik nog lang op na.

IMG_6971p
Pasgeborenen hebben nogal wat werk te verrichten de eerste uren en dagen na hun geboorte. Dingen die met hun longen te maken hebben, met hun bloedsomloop, met hun spijsvertering. Dat ze dan geen energie meer overhebben om aandacht te besteden aan hun huidje, dat is begrijpelijk. Veel kindjes hebben de eerste dagen of weken een droog huidje. Van negen maanden badderen naar blootgesteld worden aan de lucht, het doet duidelijk iets met een babyvel. Free zat iets te lang in bad.
IMG_6996p
Niet dat ze er haar coolness door verloor.
IMG_6959p

Een kraamcadeau bleef uit, want wat naai je voor iemand die in de laatste maanden van haar zwangerschap (en zelfs de laatste dagen voor de bevalling) zowat fulltime achter de naaimachine zat om ervoor te zorgen dat haar buikbewoner niks tekort zou komen? Tot ik peinzend naar haar geboortekaartje keek en het naai-inspiratie-pad verliet. Ik betrok Riet in mijn idee, zij mailde me de juiste bestanden door, ik photoshopte wat.

free4
Het drukken op canvas liet ik over aan de Hema.
IMG_8704 copy
Ik koos voor de voetjesfoto omdat ik die zo typerend voor haar vond. Ik zie veel uitgedroogde babyvelletjes, maar voetjes met zo’n schone tekening aan kreukels… Ondertussen zijn die natuurlijk al lang verdwenen en trekt vooral haar weelderige haarbos de aandacht. U kan ze hier uitgebreid bewonderen en een maand later kan ik rapporteren dat het er alleen maar mooier (en langer) op wordt!
Welkom Free!
Zeer zeer welkom!
Met vertraging, maar zeer zeer gemeend.
IMG_7032p

Kleine Roza.

Een jaar geleden maakte ik mijn eerste Roza. Roza was de werknaam voor de “Schoudertas met verzonken rits” uit Het Boek. Say again, wat bekt er beter?
Sinds lancering van dat boek sleep ik ze met me mee waardoor ze ondertussen tot op de draad versleten is en een nieuw exemplaar zich opdrong. Ik ben content van het patroon, meer dan. Vele kleine zakjes, waardoor je belangrijke spullen snel terug vindt. Ik was het alleen wat beu om rond te lopen met zo’n gigantische tas, dus dit keer ging ik voor de kleine versie.

IMG_8618
De bruine stof is heel soepelvallende, maar stevige gabardine van bij Pauli. U zal ze hier binnenkort nog zien terugkeren in een project waar ik met veel liefde aan bezig ben.
Omdat de schouderriem van mijn andere tas aan het doorslijten is, koos ik ervoor om deze te maken uit de stevige buitenstof in plaats van de flutjesstof van de voering. Even overwoog ik tassenband, maar zo’n doorgestikte schouderriem draagt meer van mijn bewondering weg. In plaats van 60 cm maakte ik hem 100 cm lang, ideaal voor mij om hem schuin over mijn schouder te dragen.
IMG_8616
Die rare print op de stof waarvan ik zelf nog niet helemaal overtuigd ben en die er vooral zeer amateuristisch uitziet, is het resultaat van geïnspireerd worden door de blog van Juliette. Zij doet dat duidelijk met meer kunde.
IMG_8607
De groene paspel maakte ik zelf uit de stof die ik ook voor de voering gebruikte.
IMG_8597
Het boek voorziet de kleine versie van de tas van een magneetsluiting, ik maakte ze met rits zoals de handleiding voor de grote versie uitlegt. Ik denk niet dat ik al ergens een duidelijkere handleiding vond voor zo’n verzonken rits, dan in het boek van Sanne en Riet.
IMG_8602 copy
IMG_8604

%d bloggers like this: