Kleine Roza.

Een jaar geleden maakte ik mijn eerste Roza. Roza was de werknaam voor de “Schoudertas met verzonken rits” uit Het Boek. Say again, wat bekt er beter?
Sinds lancering van dat boek sleep ik ze met me mee waardoor ze ondertussen tot op de draad versleten is en een nieuw exemplaar zich opdrong. Ik ben content van het patroon, meer dan. Vele kleine zakjes, waardoor je belangrijke spullen snel terug vindt. Ik was het alleen wat beu om rond te lopen met zo’n gigantische tas, dus dit keer ging ik voor de kleine versie.

IMG_8618
De bruine stof is heel soepelvallende, maar stevige gabardine van bij Pauli. U zal ze hier binnenkort nog zien terugkeren in een project waar ik met veel liefde aan bezig ben.
Omdat de schouderriem van mijn andere tas aan het doorslijten is, koos ik ervoor om deze te maken uit de stevige buitenstof in plaats van de flutjesstof van de voering. Even overwoog ik tassenband, maar zo’n doorgestikte schouderriem draagt meer van mijn bewondering weg. In plaats van 60 cm maakte ik hem 100 cm lang, ideaal voor mij om hem schuin over mijn schouder te dragen.
IMG_8616
Die rare print op de stof waarvan ik zelf nog niet helemaal overtuigd ben en die er vooral zeer amateuristisch uitziet, is het resultaat van geïnspireerd worden door de blog van Juliette. Zij doet dat duidelijk met meer kunde.
IMG_8607
De groene paspel maakte ik zelf uit de stof die ik ook voor de voering gebruikte.
IMG_8597
Het boek voorziet de kleine versie van de tas van een magneetsluiting, ik maakte ze met rits zoals de handleiding voor de grote versie uitlegt. Ik denk niet dat ik al ergens een duidelijkere handleiding vond voor zo’n verzonken rits, dan in het boek van Sanne en Riet.
IMG_8602 copy
IMG_8604