Flore, tienmaander met pit.

Op mijn facebookpagina kondigde ik al aan: een top-tienmaander voor mijn lens gisteren! In oktober kreeg ze als geboortecadeau dit tshirtje en ik beloofde haar mama (mijn collega) foto’s van Flore nadat ze me eens lichtjes gefrustreerd vertelde dat ze zo weinig mooie foto’s heeft van haar dochter omdat ze niet het juiste toestel heeft.
Met de zomer die wat vertraagd op gang kwam, was het maar goed dat het t-shirtje ruim valt, maat 68 (6 maanden) zit perfect terwijl ze dag op dag 10 maanden oud is.

Gisteren was in alle opzichten ideaal. Perfect weer (zon, 27° en een licht briesje), de ideale locatie (een klein plekje gras onder enkele bomen te midden van uitgestrekte velden bij een kapelletje in een klein dorpje ergens achter Tienen – bijna in dardennen) en een goedgezinde baby na een stevige ochtenddut.

We namen wat speelgoed mee, kwestie van de spontaniteit te bevorderen.
IMG_8725 copy
Dat lukte niet altijd.

 

IMG_8710

Spontaniteit kwam er wel toen ze de grenzen van haar dekentje begon af te tasten en iets geweldigs ontdekte: afgevallen boombladeren!

IMG_8741

Wij smoorden die nieuw spontaan ontstane, maar vooral weinig fotogenieke interesse in de kiem met bloemetjes die haar mama in de omgeving vond.

IMG_8768
IMG_8773

 

IMG_8796

 

IMG_8799

 

Flore kruipt goed een week en dat opent nieuwe werelden. Het dekentje liet ze al gauw achter zich, voor gras is ze niet bang.

IMG_8846

 

IMG_8847

Ze heeft de mooiste ogen, het gaafste huidje en de zachtste haartjes.

IMG_8857

 

IMG_8872

 

IMG_8854

Wat een eer om zo’n mooi, stoer en tegelijk lief meisje te mogen fotograferen. We zijn een uur op dat mooie plekje geweest en het was geen seconde saai. Tienmaanders op ontdekking, ik geloof dat ik een nieuw favoriet fotografeerobject ontdekt heb.

Patroon t-shirt: Happy Animals uit Ottobre 3/2011
Stof en boordstof: De Stoffenkamer