Flore, tienmaander met pit.

Op mijn facebookpagina kondigde ik al aan: een top-tienmaander voor mijn lens gisteren! In oktober kreeg ze als geboortecadeau dit tshirtje en ik beloofde haar mama (mijn collega) foto’s van Flore nadat ze me eens lichtjes gefrustreerd vertelde dat ze zo weinig mooie foto’s heeft van haar dochter omdat ze niet het juiste toestel heeft.
Met de zomer die wat vertraagd op gang kwam, was het maar goed dat het t-shirtje ruim valt, maat 68 (6 maanden) zit perfect terwijl ze dag op dag 10 maanden oud is.

Gisteren was in alle opzichten ideaal. Perfect weer (zon, 27° en een licht briesje), de ideale locatie (een klein plekje gras onder enkele bomen te midden van uitgestrekte velden bij een kapelletje in een klein dorpje ergens achter Tienen – bijna in dardennen) en een goedgezinde baby na een stevige ochtenddut.

We namen wat speelgoed mee, kwestie van de spontaniteit te bevorderen.
IMG_8725 copy
Dat lukte niet altijd.

 

IMG_8710

Spontaniteit kwam er wel toen ze de grenzen van haar dekentje begon af te tasten en iets geweldigs ontdekte: afgevallen boombladeren!

IMG_8741

Wij smoorden die nieuw spontaan ontstane, maar vooral weinig fotogenieke interesse in de kiem met bloemetjes die haar mama in de omgeving vond.

IMG_8768
IMG_8773

 

IMG_8796

 

IMG_8799

 

Flore kruipt goed een week en dat opent nieuwe werelden. Het dekentje liet ze al gauw achter zich, voor gras is ze niet bang.

IMG_8846

 

IMG_8847

Ze heeft de mooiste ogen, het gaafste huidje en de zachtste haartjes.

IMG_8857

 

IMG_8872

 

IMG_8854

Wat een eer om zo’n mooi, stoer en tegelijk lief meisje te mogen fotograferen. We zijn een uur op dat mooie plekje geweest en het was geen seconde saai. Tienmaanders op ontdekking, ik geloof dat ik een nieuw favoriet fotografeerobject ontdekt heb.

Patroon t-shirt: Happy Animals uit Ottobre 3/2011
Stof en boordstof: De Stoffenkamer

33 thoughts on “Flore, tienmaander met pit.

 1. Wat ‘n prachtige foto’s, Nele.. je hebt duidelijk veel geoefend, WOW!!

 2. Waw zeg die foto’s! En dat kind is al even prachtig. Mensen met een onzekere kinderwens stuur ik vanaf nu hierheen.

 3. p.s. Nu weet de mama zeker niet welke foto eerst uit te vergroten, ik zou alvast niet weten welke te kiezen.

 4. Prachtige foto’s van een heeeel schoon kindje!!
  Binnen een maand hier ook een tienmaanderke, wat komt dat goed uit voor uw favoriet fotografeerobject… ;)

 5. Ooh Néle! Zo’n wondermooie foto’s en al die complimentjes hier … dat doet wat met een moederhart! Ik glim van trots! Mijn gezeur over mijn foto’s had nooit de bedoeling om dit te verkrijgen, maar ooh, wat ben ik blij dat ik dat toch heb gedaan. Je maakte me zielsgelukkig met deze prachtige herinneringen! Ik kan je niet genoeg bedanken! En, zeg! IK ben net héel vereerd dat ons Flore voor zo’n getalenteerde fotografe mocht poseren! :-)

 6. Floreke, mijn oogappeltje in een appelbloesje, prachtige foto’s gewoon!Je bent een veelzijdig talent hoor Nele! Tante Hilde is supertrots! En wat een eer dat mijn zelfgemaakt girafke mee op de foto mocht :-)

  Hilde

 7. Wat een mooie foto’s! Leuke kleuren, heb je een filter gebruikt?
  Dat girafje trouwens ook prachtig! Bestaat daar ergens een haakpatroontje van dat je weet? :)

  1. Dag Dorien

   Ik heb het patroontje van het girafke uit het boek Amigurumi & More gehaald van Tessa Van Riet-Ernst, een heerlijk boekje vol toffe beestjes :-)

   Groetjes

   Hilde

 8. Op uw facebookpagina kondigde ik het al aan: met zo’n knapperd voor de lens en Missy N. erachter kunnen foto’s niet mislukken. Ik wil ook een tienmaander om mijn skills op te oefenen!

 9. Echt WWWAAAAUWWWW! die manier waarop je die ogen laat uitkomen…en die onschuld! Mama zal wel in de wolken zijn! (En jij waarschijnlijk ook?!)

 10. Wat een mooie foto’s! En een prachtig kindje!
  Bij deze volg ik je! Mooie blog

  Hoop dat je het leuk vind om mij ook te volgen
  Ben nieuw in blogland

  annetsnaaicreaties.blogspot.nl

Comments are closed.