Hallo, Spaanse zon! Give away!

Mijn wekker gaat morgen vannacht om 4 uur. Logisch zou zijn dat ik keihard aan het inpakken ben, maar nee. Uitstelgedrag galore, wij maakten op het gemak een rokje. Wij maakten daar dan al even op het gemak foto’s van en bloggen daarover.

IMG_9564 copy

De stof-met-bloem zat afgelopen zomer in de collectie van Filou en bij Pauli lag het op de rol. Ze lag sinds een paar maanden in mijn kast, bedoeld om afgelopen zomer al rond mijn lijf te hangen, maar dat zal met vertraging voor volgende zomer zijn. En voor komende week, want in Spanje is het nog keihard zomer. Er zit een lichte stretch in de stof waardoor ze zalig om te dragen is. Het muntgroene effen stofje kocht ik bij Bambiblauw en is van Robert Kaufman. Als patroon gebruikte ik het alom bekende rokje uit de Knip van juni 2010. Omdat ik zo blij ben dat ik eindelijk op vakantie ga, geef ik wat overblijft van de bloem-stof weg. Twee zo’n rokjes zou wat belachelijk zijn. Het is een lap stof van 90 cm hoog, 140 cm breed en er staat 1 grote bloem op, rechts gepositioneerd op de stof. De bloem is 35 cm hoog. Ik geef ze weg op facebook, zo weet ik zeker dat ik contact kan maken met de winnaar, want in het verleden liep dat al eens mis met dat anoniem reageren alhier. Door op onderstaande foto te klikken komt u op mijn facebookpagina terecht, de pagina liken en een reactie onder de foto is voldoende om deel te nemen. Alle reacties vóór 30 september 20u zijn geldig. (Wie geen facebook heeft, mag mij eventueel mailen.)

IMG_9565 copy

De fatsoenlijke broek.

Enkele weken geleden sneuvelde mijn lievelingsbroek. De lievelingsbroek, die ik bij het begin van de zomer al pleegde te kopiëren, maar waar iets tussen kwam. De oorspronkelijke broek is een linnen exemplaar, helemaal zomerproof. September lijkt daar minder geschikt voor, maar een blik op de weersvoorspellingen zette mij vorige week toch nog in gang en maakt dat ik nu kan afstrepen: de eerste zelfgemaakte niet-yogabroek.

Een gesneuveld exemplaar is veel makkelijker na te maken, ik tornde het linkerbeen helemaal los en gebruikte het rechter als voorbeeld bij het in elkaar zetten van de 1001 patroondelen.
Het enige dat ik veranderde is de bovenkant van de broek, ik vond ze net iets te laag komen en naar voorbeeld van een ander exemplaar uit mijn kast, deed ik iets met boordstof (van Bambiblauw), waardoor het eindresultaat een symbiose is van twee patronen.

IMG_9415

Vroeger zou ik schrik gehad hebben van die rits en gulp en al, maar dankzij het maken van een Jacob met rits een tijdje geleden is die angst als sneeuw voor de zon verdwenen met dank aan de overduidelijke handleiding van de hand van Mamasha.

IMG_9422

De blauwe stof is, als ik het me goed herinner, een mengeling van katoen en viscose, rekt lichtjes mee en ziet er wat linnen-like uit, maar voelt steviger aan. Pauli natuurlijk. 1,2 meter was een goeie gok, want er blijft weinig van over. De binnenkant van de zakjes en van de stukjes tailleband naast de boordstof maakte ik uit één van mijn favoriete Michael Millers. Ik heb een zwak voor streepjes, het was een plezier om ze in de details te verwerken.

IMG_9426

En de knoopjes ♥. Ik hoeft niet meer te vertellen waar ik ze haalde.

IMG_9424

Twee lange namiddagen, meer had ik niet nodig om de broek te maken. Ze zit zalig.

IMG_9433

IMG_9442

(De nonchalante landing, waarbij ik een arm verloren lijk.)

Fotograaf van dienst: Nathalie – merci ♥.
 
 

%d bloggers like this: