De fatsoenlijke broek.

Enkele weken geleden sneuvelde mijn lievelingsbroek. De lievelingsbroek, die ik bij het begin van de zomer al pleegde te kopiëren, maar waar iets tussen kwam. De oorspronkelijke broek is een linnen exemplaar, helemaal zomerproof. September lijkt daar minder geschikt voor, maar een blik op de weersvoorspellingen zette mij vorige week toch nog in gang en maakt dat ik nu kan afstrepen: de eerste zelfgemaakte niet-yogabroek.

Een gesneuveld exemplaar is veel makkelijker na te maken, ik tornde het linkerbeen helemaal los en gebruikte het rechter als voorbeeld bij het in elkaar zetten van de 1001 patroondelen.
Het enige dat ik veranderde is de bovenkant van de broek, ik vond ze net iets te laag komen en naar voorbeeld van een ander exemplaar uit mijn kast, deed ik iets met boordstof (van Bambiblauw), waardoor het eindresultaat een symbiose is van twee patronen.

IMG_9415

Vroeger zou ik schrik gehad hebben van die rits en gulp en al, maar dankzij het maken van een Jacob met rits een tijdje geleden is die angst als sneeuw voor de zon verdwenen met dank aan de overduidelijke handleiding van de hand van Mamasha.

IMG_9422

De blauwe stof is, als ik het me goed herinner, een mengeling van katoen en viscose, rekt lichtjes mee en ziet er wat linnen-like uit, maar voelt steviger aan. Pauli natuurlijk. 1,2 meter was een goeie gok, want er blijft weinig van over. De binnenkant van de zakjes en van de stukjes tailleband naast de boordstof maakte ik uit één van mijn favoriete Michael Millers. Ik heb een zwak voor streepjes, het was een plezier om ze in de details te verwerken.

IMG_9426

En de knoopjes ♥. Ik hoeft niet meer te vertellen waar ik ze haalde.

IMG_9424

Twee lange namiddagen, meer had ik niet nodig om de broek te maken. Ze zit zalig.

IMG_9433

IMG_9442

(De nonchalante landing, waarbij ik een arm verloren lijk.)

Fotograaf van dienst: Nathalie – merci ♥.