Sam voor Syrië voor mijn verjaardag!

Wij kunnen het ons, gelukkig, niet voorstellen hoe het moet zijn in oorlogsgebied te moeten (over)leven. Mijn hart bloedt als ik naar onderstaande beelden kijk en ik weet, wat ik nu aan jullie ga vragen is een druppel op een hete plaat, maar ze zeggen ook: alle beetjes helpen.

Vandaag ben ik jarig en ik heb alles – en meer dan – wat ik hebben moet. In Syrië kunnen tienduizenden – of meer – mensen hun verjaardag vandaag niet vieren omdat ze moeten vluchten voor geweld of  moeten deelnemen aan geweld. Voor al díe mensen, vraag ik of jullie 4€ willen storten (het minimum bedrag voor een bijdrage is door het Consortium 12-12 sinds gisteren opgetrokken van 2 naar 4€).
Je neemt dan deel aan mijn actie voor Syrië 12-12 en maakt kans op een kruippakje, dat ik maakte volgens mijn eigen patroon, Sam.

Sam voor Syrië

Het Sammeke is er eentje in de kleinste maat (0-2 maanden) en iedereen heeft zo’n baby wel eens te voorzien van een kadootje of beter nog: in eigen bezit.

Sam voor Syrië

Het was lang geleden dat ik er eentje maakte, en ik moet toegeven: ik had mijn eigen handleiding nodig, want het zat wreed ver weg.

Sam voor Syrië

De stof kocht ik bij Bambiblauw en is er eentje van Lillestoff. Heerlijk zacht en goed van kwaliteit! Perfect voor gevoelige babyvelletjes.

Sam voor Syrië

De boordstof kocht ik lang geleden bij Mertens in Melle. Ook al zo’n goed gerief!

Sam voor Syrië


En de drukknoopjes, die kocht ik bij Stoff.be. Een bakstenen winkel, hoewel de naam anders doet vermoeden. Jammer genoeg niet al te dicht in de buurt (Alken, of Geel).

Maar belangrijker, dan al die details: hoe kan je dit kruippakje nu winnen?
  • Schrijf € 4 (meer mag ook natuurlijk!) over op de rekening van Syrië 12-12. Doe dit via mijn actie op de officiële pagina van Syrië 12-12, zo komt het geld meteen op de goede plaats terecht. (Ik ontvang dus geen geld.)
  • Belangrijk: nadien ontvang je een bevestigingsmail, stuur deze (of als je via overschrijving betaalde een bewijs van overschrijving) naar missyn84@gmail.com als je wil deelnemen aan de tombola.
  • Iedereen die me vóór 15 november mailt, krijgt van mij een tombolaticket met deelnamenummer en kan deelnemen aan de tombola.
  • De winnaar wordt kort nadien bekend gemaakt en krijgt het kruippakje via de post thuis gestuurd.
 
 

callNL

Een paar jasjes voor een blokje.

Alweer yoga, ik weet het. Voorlopig het laatste, geloof ik.
Tijdens de yogales maken we vaak gebruik van een blokje. Zo’n blokje kan uit kurk of foam bestaan en wordt gebruikt ter ondersteuning of wanneer je nog niet voldoende diep in een houding kan gaan. Om u een idee te geven:

In de yogastudio ligt een hele stapel blokjes die we tijdens de les kunnen gebruiken, maar op vakantie namen we best een eigen blokje mee. Eveneens handig voor thuis. Omdat ze er allemaal hetzelfde uitzien, signeerde ik het mijne met – hoe origineel – mijn intialen. Soms komen we in de les maar nipt toe met de blokjes die voorhanden zijn, dus neem ik het mijne meestal mee.

IMG_0130 copy

Als je naar onderstaande foto kijkt, die gemaakt werd tijdens een willekeurige yogales in Spanje, dan begrijp je dat zo’n blokje rap verwisseld is, en om dat te voorkomen maakte ik een jasje voor mijn blokje.

Spain
Dat ik zelf iets zou moeten verzinnen, werd na wat gegoogle duidelijk en heel moeilijk bleek dat niet. Mits wat trial and error, wat lostornen en opnieuw proberen was daar al gauw een eerste versie, in een stofje van Monaluna dat ik lang geleden zomaar kreeg van haar en waar ik eindelijk in durfde knippen, alleen maar omdat het zo mooi past bij mijn anti-slip-handdoek van Manduka.
Monaluna foxy

Om te sluiten wilde ik eerst met een blinde rits werken, maar wegens niet in voorraad en wegens zondagavond verzon ik iets met een kam snap.

Monaluna foxy

Dat bleek niet helemaal te werken, zoals je ziet komt er hier en daar wat kurk piepen, dus maakte ik nog een exemplaar met een beter werkende sluiting, in een stofje van Kokka dat ik al heel lang koester.
De flapjes van het sluitsysteem blijken heel handig om het hoesje rond het blokje te trekken.

Kokka

Kokka

Kokka

En toen kon ik niet meer stoppen. Er was nog het stofje van Michael Miller waar ik rustig van wordt, omdat dat hondje er zenner dan zen uitziet.

Michael Miller Windy

Michael Miller Windy

En één van de allermooiste, maar echt, van Lotta Jansdotter. Ik bedacht te laat, toen alle webshops in Europa al uitverkocht bleken, dat ik dat stofje écht graag wilde en dus werd hemel en aarde verschoven om dit nog te kunnen bemachtigen – er was een smeekmailtje naar een Amerikaanse webshop nodig, die eigenlijk alleen binnen de US verzendt.

Lotta Jansdotter Ruta Navy

Een half uurtje werk per jasje, ik kon eigenlijk nog wel even doorgaan, maar vier is genoeg. Vier should do the job.

Yoga en Spanje, meer moest dat niet zijn!

Rol eens met uw ogen en scroll dan verder naar beneden. Dat is, als ik u ondertussen al oververzadigd heb met yogagedoe en naaisels u meer interesseren. Dat yogagedoe eerst, echter, want daarmee was mijn vakantie gevuld. De korte samenvatting zou kunnen zijn: Zon! Zee! Wandelen! Lekker vegetarisch eten! Veel topwijven en een paar topmannen! En yoga, véél yoga. En dat allemaal op een paradijselijk plekje, een hotelletje genaamd Caballito de Mar aan de Spaanse Middelandse Zee met de coolste yogastudio van het heelal.

Elke dag begon met yoga thee met crackers en dan yoga. Met zicht op zee.

Uitzicht

De zon kwam ons steevast ergens halverwege die ochtendsessie en enkele zonnegroeten ver, begroeten van achter de bergen.

Yin Yoga

Net als Pippo.

Pippo

Na het ontbijtbuffet, waar ik mij keer op keer overat wegens teveel keuze, trokken we er meestal op uit om de omgeving te verkennen. Ik werd meermaals betoverd. Zet mij in ongerepte natuur en mijn hart kan alleen nog maar huppelen.

Wandelen

Zet mij 10 minuten op een strand waarop de hoofdactiviteit bakken is en de nevenactiviteit braden en dat huppelen is rap voorbij. Een beetje wandelen en klimmen later was mijn liefde voor datzelfde strand alweer een klein beetje gegroeid, want zeg zelf: what a view!
(Ja, die appartementsblokken, ja.)

Playa del portet

Van de namiddagactiviteiten zijn er weinig foto’s. Het was iets met rondhangen, boeken lezen, handstand proberen, zwemmen, interessante gesprekken voeren en nog meer rondhangen, maar vooral: uitkijken naar de avond want dan was er meer yoga. (Degene die mee waren, merken ongetwijfeld een licht ironische toon op in voorgaande zin.)

Yin Yoga
Warrior 2

 

Janu Sirsasana

 

Moon flow

Eén van die avondsessies was partneryoga, dat is yoga met twee, waardoor je mekaar dieper in de houding helpt. Gegibber gegarandeerd.

Partneryoga
Partneryoga
Partneryoga

Maar naaien, dus. In een soort paniek, dat ik te weinig kleren zou hebben stikte ik in allerijl enkele tshirtjes in mekaar enkele dagen voor ik vertrok. Het patroon is de Renfrew top van Sewaholic.

Renfrew top - Sewaholic

Slecht voorbereid kocht ik 1,2 meter van deze Bora stof bij Julija’s shop, ik had geen flauw idee hoeveel ik nodig zou hebben. Bleek dat, mits het achterpand in effen blauwe tricot (Pauli), waarvan ik enkel een zeer onduidelijke foto heb, ik nog een tweede exemplaar kon produceren.

Renfrew top - Sewaholic

Ik werkte het geheel helemaal anders af, dan volgens het patroon voorzien. Ik zoomde om in plaats van overal boordbanden aan te zetten en de hals stikte ik er wel met de overlock aan, maar om te voorkomen dat de naad naar buiten zou komen piepen stikte ik de naadwaarde vast met behulp van een tweelingstiksel. Ik maakte de halsuitsnijding ook iets minder diep dan het patroon voorschrijft, in sommige yogahoudingen komt dat van pas.

Bora tricot

Asta vakrasana

Als u mij dan wil excuseren, ik ga nog wat nagenieten.

 

%d bloggers like this: